Mitkä ovat pakettiautossa asuvan tärkeimmät tarvikkeet?

Mitkä ovat pakettiautossa asuvan tärkeimmät tarvikkeet? Mitä ilman ei voisi elää ja mitä ei kannata edes harkita? Pakettiautossa asuva Venla vinkkaa omat tarvikesuosikkinsa, joiden avulla elämä pakettiautossa on  helpompaa ja mukavampaa.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Pakettiautokodissa joutuu valitsemaan tarvikkeet harkiten. Tilaa on hyvin rajallisesti ja pienen tilan optimointi on keskeistä. “Tarvitsenko tätä oikeasti?” on kysymys, jota saa esittää usein varsinkin alkuvaiheessa ja pakuelämää harjoitellessa. 

Monia asioita ja tarvikkeita haluaisi hankkia tai ottaa mukaan, mutta tosiasia on, että ylimääräinen tavara vain aiheuttaa päänvaivaa reissun päällä, on jatkuvasti tiellä ja vie turhaan vähäistä kaappitilaa. Pakettiautossa asuessa myös huomaa, kuinka vähillä tarvikkeilla sitä selviääkään.

Pakettiauto puskaparkissa.

On olemassa monia hyödyllisiä käyttötavaroita, jotka helpottavat arkea ja sopivat juuri pakuelämään kuin nappi silmään. Tässä retkiautossa asuvan seikkailijatar-Venlan vinkit tarvikkeisiin, jotka ovat pakussa must! Lisäksi listattuna tarvikkeita, joista on mahdollisesti iloa, mutta jotka voivat myös olla täysiä turhakkeita.

Näitä tarvikkeita ilman en selviäisi pakettiautossa

TOP 3 ruoanlaittotarvikkeet pakettiautossa

  • Omnia-uuni kaasuliedelle
  • Mutteripannu (vaihtoehtoisesti helpon kahvin tekoon *tämä)
  • Akkukäyttöinen blenderi (esim. Blendjet)

Pakettiautossa asuessa ruuanlaittomahdollisuudet ovat rajalliset, siksi vaihtoehdot kaasuliedellä kattilassa tai pannulla kokkailuun tuovat iloa arkeen. Omnia-uuni mahdollistaa oikeastaan kaiken, mitä tavallisessa uunissakin voisi tehdä: pitsaa, mustikkapiirakkaa, ranskalaisiua perunoita, makaronilaatikkoa, croissantteja… Tämän uunin muoto hieman haastaa, mutta käytännössä kaikki onnistuu, kun hieman soveltaa. Ainoa, mitä jää kaipaamaan, on leipomusten kullanruskea pinta, jos ei halua polttaa pohjaa.

Tarvikkeet pakettiautossa ja ruokaa.
Tässä uunituoreet croissantit Omniassa.

Kahvinkeiton helppous taas piilee *mutteripannussa. Ei tarvitse keitellä vesiä erikseen, vaan kahvi keittyy pannussa kaasuliedellä kuin kahvinkeittimellä konsanaan. Aamusmoothiet sekä lettutaikinat tai guagamolet saa surautettua akkukäyttöisellä ja pieneen tilaan menevällä Blendjet -blenderillä. Kovin tehokas se ei ole, mutta esimerkiksi edellä mainitut onnistuvat ongelmitta. Smoothie-annoksen voi juoda suoraan blenderistä ja näin välttää ylimääräistä tiskiä. Ja mikä parasta, blenderin saa ladattua kätevästi usb c:llä auton usb-pistokkeesta.

Lukuvinkki: Haluaisitko muuttaa pakettiautoon?

Pakettiauton tarvikkeita.
Akkukäyttöinen blenderi on kätevä kaveri! Mutteripannulla keittyy kahvit.

Varavirtalähteet ovat tärkeä tarvike pakettiautossa asujalle

Meillä ei ole autossa asennettuna erillistä invertteriä, joten ilman akkupankkeja ei etätyöläinen selviäisi. Akkupankit saa ladattua usb-kaapeleilla ja läppärin lataus onnistuu akkupankeilla. Kätevää, kunhan vain muistaa ladata akkupankit aina heti niiden tyhjennyttyä.

Puhelin latautumassa pakettiautossa varavirtalahteella.
Akkupankit ovat pakuasujalle usein must-tarvike. Niillä onnistuu myös läppärin lataus.

Hyttysverkko on kesän tärkeimpiä varusteita pakettiautossa

Viimeisenä tärkeiden pakettiautoasujan tavaroiden listallani on hyttysverkko, jota ilman ei Suomen itikkaisessa kesässä autossamme selviäisi. *Hyttysverkko viritettynä sängyn ylle hieman hankaloittaa vaatekaappien käyttöä, mutta takaa hyvät yöunet siitäkin huolimatta, että hyttysiä tunkee sisään joka reiästä sekä aina, kun joutuu avaamaan jonkun ovista.

Pakettiauton ikkuna ja hyttysverkko.
Ikkunat auki Suomen kesässä ja rauha hyttysverkon alla!

Tavarat, jotka mukavoittavat pakettiautossa asuvan elämää, mutta joita ilman selviäisi

  • Tabletti
  • Matkakaiutin
  • Vauvan kosteuspyyhkeet
  • Kahvimylly
  • Retkituolit

Kaikenlaista elektroniikkaa on aina mahdollisuus hamstrata pilvin pimein, mutta meille on valikoitunut tabletti ja matkakaiutin (JBL Charge4) leffailtojen mahdollistajiksi. Ilmankin selviäisi, mutta kyllä sitä joskus, erityisesti syys- ja talvi-iltoina, tekee mieli kääriytyä vilttiin ja katsoa muutama jakso jotain hyvää sarjaa.

Pakettiauton sänky ja elokuva.
Sateella voi hautautua peiton alle ja katsoa hömppää tabletilla. Kannettava kaiutin takaa laadukkaan äänentoiston.

Kosteuspyyhkeet ovat sellainen “turhake”, jota mielelläni välillä vähän tuhlaan, jos suihkuun tai uimaan ei pääse, varsinkin talviaikaan. Vinkkivitosena suosittelen ostamaan nimenomaan isomman paketin vauvan pyyhkeitä, en kymmentä kertaa kalliimpia kasvo-, vartalo- ja intiimipyyhkeitä joka lajia erikseen.

Kahvimylly taas on arjen luksusta. Vastajauhetulla kahvilla lähtee aamu ihanasti liikkeelle. Kokoontaitettavat retkituolit kulkevat mukana muulloin paitsi talvella, koska onhan se hyvällä kelillä mukava istuskella ulkona maisemia katsellen. Luksusmalli hieman korkeammalla selkänojalla antaa lisämukavuutta.

Pakettiauton retkipoyta on tarkea tarvike pakettiautossa asuvalle.
Retkituolit mahdollistavat ulkoruokailun. Suosittelen panostamaan hieman laadukkaampaan malliin!

Nämä tarvikkeet haluaisin pakettiautooni, vaikka en tarvitse

Grillailusta tai uunituoreesta pizzasta olen monesti haaveillut ja joskus vähän kateellisena viereisiä grillaavia karavaanereita katsellut.  Tosiasia on, että meillä ei autoon grilliä tai pizzauunia mahdu. Realistisesti ajateltuna käyttöaste luultavasti olisi vain muutaman kerran vuodessa. Ylimääräinen tila pyhitetään harrastusvälineille, vuodenajasta riippuen. Joten järki käteen – ja nope.

Yllättävää ehkä, mutta erillinen retkipöytä on jäänyt vielä hankkimatta. Samoin retkisuihku. Näiden tarpeellisuus riippuu myös oman retkiauton varusteista. Meillä on autossa irrotettava pöytä, jonka voi tarvittaessa nostaa ulos. Meiltä löytyy myös suihku, jolle on erillinen liitäntä auton ulkopuolella. Yleensä suihkuna kuitenkin menee järvi, puro, mikä tahansa luonnon vesi tai tarvittaessa kaverin, leirintäalueen, huoltsikan tai uimahallin suihku. Muista kuitenkin luonnossa peseytyessä, ettet liota vesistöön turhia kemikaaleja. Esimerkiksi luonnonmukainen palasaippua on pakuasujalle kätevä kaveri, jos saippuaa tarvitsee käyttää.

Puskassa retkisuihkussa.
Joskus retkisuihku voisikin olla tarpeellinen, jos auton vesitankki on tyhjä ja järvet ja joet vielä jäässä… Hätä keinot keksii, ja tässä käytössä vesikanisteri!

*Saunateltta on tosiaan myös ollut villeissä unelmissani, mutta tämänkin toteuttaminen taitaa käytännön syistä jäädä haaveeksi. Tähän kuitenkin sanon, että never say never. Villeimmät ideat ovat nimittäin usein ne parhaimmat ideat, vai mitä?

Vinkki: Tutustu Venlaan reissaajaana myös tässä artikkelissa. Myös täällä lisää Venlan pakettiautossa asumisesta.

 


Vinkki: Onko sinulla matkailu/pakettiauto, jota haluaisit vuokrata muille tai haluaisitko itse vuokrata autoa? Tutustu luotettavaan *Camptoon alustaan!


Seikkailijattaren vinkki:

Reissuun lähdössä lentäen, mutta ajalla ja kohteella ei ole väliä? Tutki Skyscannerin optiota määränpäälle ”kaikkialle” ja voit löytää todella edullisia reissuja. Katso myös ”halvin kuukausi”. Suuntaa siis *tänne ja aloita seuraavan isomman seikkailusi suunnittelu!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top