Pieni opas Portugaliin

Portugali, tuo Euroopan lounaisnurkassa ja Atlantin valtameren syleilyssä sijaitseva maa tarjoaa sopivan kokoisessa paketissa valtavasti nähtävää ja tehtävää niin aktiivireissaajalle, historian ja kulttuurin ystävälle kuin perinteiselle rantalomailijallekin.

Portugalin lämmin ilmasto ja pitkä rantaviiva houkuttelevat maan lukuisille hiekkarannoille niin auringonottajia kuin Atlantin aalloilla viihtyviä surffaajiakin. Meren läheisyys ja useat viinitilat pitävät myös huolen siitä, että reissaaja ei tästä maasta poistu maistamatta useampaakin sorttia herkullisia mereneläviä ja niihin sopivia viinejä. Lissabon, Sintra, Porto ja useat maan pienemmät kaupungit tarjoavat niin historiallisia nähtävyyksiä kuin uniikkia kaupunkikulttuuriakin. Portugalin vuoristot houkuttelevat luontoretkeilijöitä, rantakalliot kalliokiipeilijöitä ja rannikko melojia sekä sukeltajia.

Portugalille kuuluvat myös Madeiran ja Azorien tuliperäiset saaristot, joiden vuoristoiset maisemat, kuumat lähteet ja kosteassa ilmastossa kukoistava luonto saavat matkailijan haikailemaan takaisin.

Portugali vinkit

Portugali | Parhaat rannat ja villeimmät luontokohteet

Portugaliin suunnataan usein joko kaupunkilomalle Lissaboniin tai Portoon, tai sitten rannalle rentoutumaan maan eteläisimpään maakuntaan Algarveen. Upeimmat rannat löytyvät kieltämättä etelästä ja niitä reunustavat somat valkoiset ja tiilikattoiset kalastajakylät, mutta maan pohjoisosista löytyy vastaavasti paljon muuta nähtävää, tasaisempien hiekkarantojen lisäksi. Maan ainoa kansallispuisto Peneda-Gerês houkuttelee uimaan vesiputousten alla, ja pohjoisen vuoristot kutsuvat patikoimaan sekä kokemaan kivenlohkareista rakennettujen pikkukylien tunnelmaa.

Portugali vinkit

Portugali | Kiinnostavimmat nähtävyydet ja kauneimmat kaupungit

Lissabonin kujilla matkailijaa tervehtivät fadon sävelet, keltaiset raitiovaunut ja grillattujen sardiinien tuoksu. Kaupungista tehdään usein päiväretkiä Sintraan, eikä suotta, sillä tämä UNESCO:n maailmanperintökohde kätkee sisäänsä useampiakin tarunhohtoisia palatseja ja satumaisia puutarhoja, kuten Penan palatsin. Portossa voi uppoutua portviinien maailmaan tai lähteä viinitilaristeilylle Douro-joelle. Muita kiinnostavia kaupunkeja ovat esimerkiksi historiaa henkivät Évora ja Guimarães, yliopistokaupunki Coimbra sekä kanaalien Aveiro, joka on kuin Portugalin Venetsia. Myös upeat azulejo-laatat vangitsevat katseen, niihin kannattaakin kiinnittää huomiota.

Portugali vinkit

Portugali | Sää? Milloin on paras aika matkustaa?

Portugali on Euroopan lämpimimpiä maita ja ympärivuotinen matkakohde. Talvella on usein sateista, mutta lämpötila vastaa keskimääräistä Suomen kesää pysytellen usein 15 asteen paremmalla puolella. Kesällä on ajoittain hyvinkin kuumaa ja eteläeurooppalaisten lomakuukaudet heinä- ja elokuu saattavat ruuhkauttaa turistikohteita. Paras aika matkustaa Portugaliin onkin lämpiminä kevään, alkukesän ja syksyn kuukausina.

Lukuvinkki: Parhaat vinkit Lissaboniin

Lukuvinkki: Aveiro – Portugalin Venetsia

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top