Pohjois-Tansanian seikkailumatka 10/24

Lähde kanssamme Afrikkaan, upeaan Tansaniaan! Visit Nativesin ja Seikkailijattarien matka Tansaniaan ei ole mikä tahansa lomamatka, se on jotain paljon enemmän.

HUOM! MATKA ON SIIRTYNYT JA OHJELMA HIEMAN MUUTTUNUT. UUSI AJANKOHTA ON 21.-28.10.2024

Tämä matka vie antropologisella ja tutkivalla otteella tutustumaan Pohjois-Tansanian maasaiden elämään maasaiden parissa pitkiä jaksoja asuneen seikkailijattaren sekä Seikkailijattarien perustajan johdolla. 

Matka vie syvälle savannille, kauas turistien reiteiltä. Nukumme teltoissa maasai-yhteisön luona ja osallistumme maasaiden arjen askareisiin sekä perinteisiin. Kylässä olemme erittäin toivottuja vieraita!

Maasai-kulttuurin lisäksi matka tutustuttaa meitä Tansanian upeaan luontoon sekä eläimistöön safarilla. Tutustumme matkalla myös makujen ja tanssin kautta paikallisuuteen, myös modernimpaan Tansaniaan.

Matka on Seikkailijattarien ikimuistoinen pienryhmämatka, jonne lähdemme vieraina, mutta jolta palaamme parhaimmassa tapauksessa ystävinä, joita nitoo yhteen ikimuistoinen kokemus Afrikan mantereella.

Matkan perustiedot

Reitti: Arusha – Same – Arusha (ja ympäristöä)
Aika: 21.-28.10.2024
Kesto: 8 päivää, 7 yötä 
Hinta: 2800 € / hlö (tarkat hintatiedot lopussa)
Matkalla mukana Seikkailijattarien perustaja Laura ja Visit Nativesin Anniina. Mukaan otetaan maksimissaan 12 seikkailijatarta, ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen info@seikkailijattaret.fi.
Jos kiinnostuit, paikka kannattaa varata pian ja varmistaa pääsysi tälle ikimuistoiselle matkalle. Paikka varataan maksamalla 350€ varausmaksu. 

Kenelle?

Matka soveltuu parhaiten seikkailuhenkisille ja ennakkoluulottomille reissaajille, jotka haluavat matkustaa pintaa syvemmin ja ymmärtää kohdemaasta mahdollisimman paljon. Tällä matkalla ei olla pelkästään mukavuusalueella, mutta vasta mukavuusalueen ulkopuolella tapahtuu jännimmät seikkailut!

Matka soveltuu seikkailijattarille, jotka osaavat sopeutua muutoksiin joustavasti. Tämä matka ei ole löhölomaa kaipaavan seikkailijattaren matka, sillä vietämme aikaa äärimmäisissäkin olosuhteissa telttaillen ja aikaa viettäen. Silti, matkaan kuuluu myös todella rentouttavia hetkiä luonnossa ja esimerkiksi tanssien. Vietämme myös yhden päivän safarilla Ngorongoron upeissa maisemissa.

Maasai-kylässä ei ole juoksevaa vettä tai sähköjä. Hygieniaan ohjeistamme hyvin ennen matkaa ja mukana matkalla kulkee koulutettu maasai-kokki, joka valmistaa meidän ruoat mahdollisimman hygieenisesti, länsimaisia hygieniavaatimuksia noudattaen.

Matkan aikana saattaa tulla pieniä muutoksia ohjelmaan ja aikatauluun, meistäkin riippumattomista syistä.

Matka on sinulle, joka haluat päästä osaksi jotain suurempaa ja päästä lähelle maailmaa, josta kuulet vain tarinoita. Tämä on seikkailuhenkisten seikkailijattarien erityinen pakettimatka, joka auttaa ymmärtämään Tansanian monenlaisia kasvoja.

Matkaohjelma

Päivä 1

Saavumme Tansaniaann ja matkan virallinen osuus alkaa Kilimanjaron lentokentältä, josta siirrymme ensimmäiseen, luonnonläheiseen majapaikkaamme laskeutumaan tunnelmaan ja tutustumaan toisiimme.

 

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti maasai bomaa. Ajomatka kestää noin 5-6 tuntia, mutta matkalla pysähdymme lounaalle ja voit ihailla bussin ikkunoista Tansanian maisemia. Saavumme perille iltapäivällä ja illallistamme maasai-kylässä. Tästä alkaa ikimuistoinen oleilu maasaiden kanssa.

Majoitus: teltta maasai bomassa (yhden hengen suurehko teltta, jossa retkisänky)

Päivä 3

Vietämme koko päivän maasaiden luona. Pääsemme tarkkailemaan ja osallistumaan maasaiden elämään ja arkipäivän askareihin. Tutustumme maasaiden perinteisiin ja paimentolaiselämään paikallista kieltä puhuvan seikkailijataroppaan johdolla, olemme osana yhtä suurta perhettä ja saamme kokea olevamme todella tervetulleita kylään.

Majoitus: teltta (yhden hengen)

 

Päivä 4

Vietämme laatuaikaa maasaiden luona. Ohjelmassa muun muassa korutyöpaja maasai-naisten kanssa. Teemme muistoksi itsellemme maasaiden avulla kauniit korut ammentaen heidän perinteistä käsityötaitoaan ja materiaaleja, samalla oppien perinteistä. Iltapäivällä tutustumme maasai-kulttuuriin, ihmetellen ja ollen ihmeteltävinä. Tanssimme. Kylässä olemme todella odotettuja ja arvostettuja vieraita. Myös vapaalle samoilulle on aikaa.

Majoitus: teltta (yhden hengen)

Päivä 5

Aamupalan ja aamutoimien jälkeen hyvästelemme maasait ja jatkamme matkaa savannilta kohti vehreämpää maisemaa. Uusi luonnonläheinen majapaikkamme on tukikohta safarille ja Tansanian kulttuuriin tutustumiselle. 

Seuraavien päivien aikana tutustumme Tansanian luontoon, tanssimme afrobeats-musiikin tahtiin ja tutustumme toisenlaiseen versioon Tansaniasta.

Majoitus: luonnonläheinen lodge (2hh)

 

Päivä 6

Safaripäivä. Suuntaamme luontoon jeepeillä, tutustumaan Tansanian kirahveihin, seeproihin, elefantteihin ja moniin muihin lajeihin osaavan luonto-oppaan avulla (autosta käsin). Paikka on upea Ngorongoron kraateri ja suojelualue.

Illallinen majapaikalla.

Majoitus: luonnonläheinen lodge

Päivä 7

Sukellamme Tansanian moderniin kulttuuriin ja paikallisuuteen tanssin, makujen ja taiteen kautta.

Majoitus: luonnonläheinen lodge

Päivä 8

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja suuntamme kohti Arushaa, jossa vierailemme Cultural Heritage Centerissä. Täällä voit tehdä viime hetken ostoksia. Myynnissä on laaja valikoima upeita puuveistoksia, naamioita, koreja, ym. Afrikkalaisia käsitöitä sekä voit vierailla afrikkalaisen nykytaiteen galleriassa.

Iltapäivällä yhteiskuljetus Kilimanjaron lentokentälle tai voit jäädä halutessasi myös Arushaan, jos matkasi Tansaniassa jatkuu vaikka muille safareille tai Kilimanjaroa valloittamaan. Autamme tarvittaessa järjestelyissä.

Mitä eri askareita maasai-kylässä tehdään?

Maasai kylässä pääsemme tutustumaan monipuolisesti maasaiden arkeen, mutta vältämme tarkan päiväohjelman määrittämistä etukäteen, koska tilanteet ja aikataulut voivat vaihdella yllättäen. Päivät ovat aktiivisia ja täynnä ohjelmaa. Olemme osa maasaiden tavallista arkea, joka jo sellaisenaan poikkeaa suuresti meidän tavastamme elää.

Tässä on esimerkkejä mahdollisesta päiväohjelmasta:

– Karjan lypsäminen
– Veden ja polttopuiden keruu
– Teen tai ruoan valmistaminen
– Talon kunnostaminen
– Tanssiminen ja laulaminen
– Savannilla kävely ja luontoon tutustuminen
– Maasai-perinteisiin perehtyminen

Tansania telttailu.

Yleistä tietoa

 

 • Nukumme maasaiden luona omalla teltta-alueellamme suurehkoissa teltoissa (jokaiselle oma teltta, jossa mahtuu seistä ja jossa on retkisänky).
 • Maasai-kylässä ei ole juoksevaa vettä tai sähköjä.
 • Käytössä pieni määrä pesuvettä päivittäin, mukana on vettä säästävä retkisuihku.
 • Ohjeistamme hygieniaan hyvin ennen matkaa.
 • Matkalla mukana koulutettu maasai-kokki, joka valmistaa meidän ruoat mahdollisimman hygieenisesti, länsimaisia hygieniavaatimuksia noudattaen.
 • Erityisruokavaliot huomioidaan toiveesta.
 • Juomavesi on puhdasta pullotettua vettä.
 • Opastamme kaikkeen oleelliseen ennen matkaa, ei huolta.
 • Mukaan mahtuu maksimissaan 12 seikkailijatarta eli matka on hyvin erityinen. Paikka kannattaa varata pian, matka täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkaehdot ja lisätiedot

Hinta sisältää

 • Lentokenttäkuljetukset Kilimanjaron kansainväliseltä lentokentältä
 • 4 yötä kahden hengen huoneessa lodgessa 
 • 3 yötä teltassa (yhden hengen suuri teltta, kaikki retkeilytarvikkeet sisältyvät hintaan paitsi makuupussi)
 • Yksityiset kuljetukset ohjelman mukaisesti
 • Kaikki retket/aktiviteetit ohjelman mukaisesti
 • Visit Natives ”give back” ohjelma (matkalla tuetaan paikallista maasai-yhteisöä)
 • Paikallisen tiimin (autokuski, kokki, opas, mahdolliset apulaiset)
 • Pienen swahilin kielen etäoppitunnin ja maasaiden kulttuurin tietopaketin ennen matkaa

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot (lennot maksavat noin 800-1400€)
 • Turistiviisumi (50$)
 • Matkavakuutus  (Vinkki: vertaile vakuutuksia *täällä)
 • Erityisjuomat lodgeissa / majataloissa
Autamme kaikissa matkaan liittyvissä asioissa ja yhdistämme ihmisiä mahdollisuuksien mukaan samoille lennoille sekä jatkosuunnitelmien pariin.

Eettinen ja kestävä matkanjärjestäjä

Visit Natives on suomalainen vastuullinen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja muun muassa Tansaniassa. 

Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

Matkanjohtajat

Anniina Sandberg / Visit Natives
Laura Santanen / Seikkailijattaret-perustaja
Tästä lentoja varaamaan! Katso Helsinki-Kilimanjaro tai Helsinki-Sansibar (Sansibarilta voi ottaa jatkolennot, autamme niissäkin)

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top