Pohjois-Tansanian seikkailumatka 5. – 12.10.2023

Kerro kaverille!

Lähde kanssamme Afrikkaan! Seikkailijattarien ja Visit Nativesin matka Tansaniaan ei ole mikä tahansa lomamatka, se on jotain paljon enemmän.

HUOM! MATKA SIIRTYY JA UUSI AJANKOHTA ON 16. -23.3. 2024

Tämä matka vie antropologisella ja tutkivalla otteella tutustumaan Pohjois-Tansanian maasaiden elämään maasaiden parissa pitkiä jaksoja asuneen matkanjärjestäjän, Anniina Sandbergin, johdolla. Matka vie syvälle savannille, kauas turistien reiteiltä. Nukumme teltoissa maasai-yhteisön luona ja osallistumme maasaiden arjen askareisiin. Kylässä olemme erittäin toivottuja vieraita!

Maasai-kulttuurin lisäksi matka tutustuttaa meitä Afrikan eläimille ja tutustumme Tansanian upeaan luontoon kävelysafarilla ja safariautosta käsin.

Matka on Seikkailijattarien ikimuistoinen pienryhmämatka, jonne lähdemme vieraina, mutta jolta palaamme parhaimmassa tapauksessa ystävinä, joita nitoo yhteen ikimuistoinen kokemus Afrikan mantereella.

Matkan perustiedot

Reitti: Arusha – Same – Arusha

Aika: 16. -23.3.2024

Kesto: 8 päivää, 7 yötä 5

Hinta: 3290 € (tarkat hintatiedot artikkelin lopussa)

Matkalla mukana Seikkailijattarien perustaja Laura ja Visit Nativesin Anniina.

Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen team@visitnatives.com tai info@seikkailijattaret.fi.

Paikka varataan maksamalla 250€ varausmaksu ja loput noin 30 vrk ennen matkaa. Lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse kaikille kiinnostuneille. 

Kenelle?

Matka soveltuu parhaiten seikkailuhenkisille ja ennakkoluulottomille reissaajille, jotka haluavat matkustaa pintaa syvemmin ja ymmärtää kohdemaasta mahdollisimman paljon. Tällä matkalla ei olla mukavuusalueella, mutta vasta mukavuusalueen ulkopuolella tapahtuu jännimmät seikkailut!

Matka soveltuu seikkailijattarille, jotka osaavat sopeutua muutoksiin joustavasti. Tämä matka ei ole mukavuudenhaluisen seikkailijattaren matka, sillä vietämme aikaa äärimmäisissäkin olosuhteissa telttaillen ja aikaa viettäen. Tansaniassa on maaliskuussa sadekausi.

Maasai-kylässä ei ole juoksevaa vettä tai sähköjä. Hygieniaan ohjeistamme hyvin ennen matkaa ja mukana matkalla kulkee koulutettu maasai-kokki, joka valmistaa meidän ruoat mahdollisimman hygieenisesti, länsimaisia hygieniavaatimuksia noudattaen.

Matkan aikana saattaa tulla pieniä muutoksia ohjelmaan ja aikatauluun, meistäkin riippumattomista syistä.

Matka on sinulle, joka haluat päästä osaksi jotain suurempaa ja päästä lähelle maailmaa, josta kuulet vain tarinoita. Tämä on seikkailuhenkisten seikkailijattarien erityinen pakettimatka

Matkaohjelma

Päivä 1

Saavumme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta yhteiskuljetus klo 21 majoituspaikkaan. Majapaikassa yhteinen illallinen.

Majoitus: Malkia Trees Lodge tai vastaava (2hh)

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti maasai bomaa. Ajomatka kestää noin 5-6 tuntia, mutta matkalla pysähdymme lounaalle ja voit ihailla bussin ikkunoista Tansanian maisemia. Saavumme perille iltapäivällä ja illallistamme maasai-kylässä.

Majoitus: teltta maasai bomassa (yhden hengen suurehko teltta, jossa retkisänky)

Päivä 3

Vietämme koko päivän maasaiden luona. Pääsemme tarkkailemaan ja osallistumaan maasaiden elämään ja arkipäivän askareihin. Tutustumme maasaiden perinteisiin ja paimentolaiselämään paikallista kieltä puhuvan seikkailijataroppaan johdolla, olemme osana yhtä suurta perhettä ja saamme kokea olevamme todella tervetulleita kylään.

Majoitus: teltta (yhden hengen)

 

Päivä 4

Aamuaskareiden jälkeen vietämme laatuaikaa maasai-naisten kanssa korutyöpajassa. Teemme muistoksi itsellemme maasaiden avulla kauniit korut ammentaen heidän perinteistä käsityötaitoaan ja materiaaleja. Iltapäivällä tutustumme maasai-kulttuuriin, ihmetellen ja ollen ihmeteltävinä. Kylässä olemme todella odotettuja ja arvostettuja vieraita. Myös vapaalle samoilulle on aikaa, jokaisella on tilaa myös vain olla ja tarkkailla maasaiden elämää.

Päivä 5

Tänään teemme kirjaimellisesti hyvää, maasaiden ehdoilla. Jokaisella Visit Nativesin operoimalla matkalla Tansaniaan on jokin sosiaalinen missio, joka voi olla esimerkiksi aurinkopaneelien asentamista maasai-kylässä tai terveysvakuutuksien hankkimista. Matkamme tuloilla rahoitamme pienen projektin maasai-kylässä. On ilahduttavaa olla seuraamassa tätä kaikkea, nähdä ilo ja innostus maasaiden kasvoilla.

Lounas ja illallinen maasai-kylässä.

 

Päivä 6

Hyvästelemme meidän ihanan maasai-perheen, jonka jälkeen jatkamme matkaa takaisin Arushaan. Ajomatka kestää 5-6 tuntia, mutta se pitää sisällään kokemuksen sulattelua ja upeita maisemia. Saavumme perille iltapäivällä siirrymme seuraavien öiden majapaikkaamme. Nyt pääset peseytymään suihkuun! Lounaan nautimme matkalla ja illallinen lodgessa.

Majoitus: Malkia Trees Lodge tai vastaava (2hh)

Päivä 7

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Arushan kansallispuistoa, joka on aivan Meru-vuoren läheisyydessä. Teemme puistoissa perinteisen safariajon lisäksi myös ainutlaatuisen kävelysafarin (vaihtoehtoisesti saat istua autossa), jolloin pääset entistä lähemmäksi Afrikan villiä luontoa. Kävelysafarilla turvallisuudesta vastaa aseistettu vartija. Tätä elämystä et tule unohtamaan! Nautimme piknik-lounaan kansallispuistossa ja illallisen lodgessa.

Majoitus: Malkia Trees Lodge tai vastaava (2hh)

Päivä 8

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja suuntamme kohti Arushaa, jossa vierailemme Cultural Heritage Centerissä. Täällä voit tehdä viime hetken ostoksia. Myynnissä on laaja valikoima upeita puuveistoksia, naamioita, koreja, ym. Afrikkalaisia käsitöitä sekä voit vierailla afrikkalaisen nykytaiteen galleriassa.

Omakustanteinen lounas. Iltapäivällä noin klo 17 maissa yhteiskuljetus Kilimanjaron lentokentälle iltalentoa varten tai voit jäädä halutessasi myös Arushaan, jos matkasi Tansaniassa jatkuu vaikka muille safareille tai Kilimanjaroa valloittamaan. Autamme tarvittaessa järjestelyissä.

Mitä eri askareita maasai-kylässä tehdään?

Maasai kylässä pääsemme tutustumaan monipuolisesti maasaiden arkeen, mutta vältämme tarkan päiväohjelman määrittämistä etukäteen, koska tilanteet ja aikataulut voivat vaihdella yllättäen. Päivät ovat aktiivisia ja täynnä ohjelmaa. Olemme osa maasaiden tavallista arkea, joka jo sellaisenaan poikkeaa suuresti meidän tavastamme elää.

Tässä on esimerkkejä mahdollisesta päiväohjelmasta:

– Karjan lypsäminen
– Veden ja polttopuiden keruu
– Teen tai ruoan valmistaminen
– Karjan laiduntaminen
– Talon kunnostaminen
– Tanssiminen ja laulaminen
– Savannilla kävely ja luontoon tutustuminen
– Maasai-perinteisiin perehtyminen

Tansania telttailu.

Yleistä tietoa

 

 • Nukumme maasaiden luona omalla teltta-alueellamme suurehkoissa teltoissa (jokaiselle oma teltta, jossa mahtuu seistä ja jossa on retkisänky).
 • Maasai-kylässä ei ole juoksevaa vettä tai sähköjä.
 • Käytössä pieni määrä pesuvettä päivittäin, mukana on vettä säästävä retkisuihku.
 • Ohjeistamme hygieniaan hyvin ennen matkaa.
 • Matkalla mukana koulutettu maasai-kokki, joka valmistaa meidän ruoat mahdollisimman hygieenisesti, länsimaisia hygieniavaatimuksia noudattaen.
 • Erityisruokavaliot huomioidaan toiveesta.
 • Juomavesi on puhdasta pullotettua vettä.

Matkaehdot ja lisätiedot

Hinta sisältää:

 • Lentokenttäkuljetukset
 • 3 yötä kahden hengen huoneessa lodgessa 
 • 4 yötä teltassa (yhden hengen suuri teltta, kaikki retkeilytarvikkeet sisältyvät hintaan paitsi makuupussi)
 • Yksityiset kuljetukset
 • Kaikki retket/aktiviteetit ohjelman mukaisesti
 • Visit Natives ”give back” ohjelma
 • Paikallisen tiimin mukanaolon koko ajan (autokuski, kokki, opas, mahdolliset apulaiset)
 • Pienen swahilin kielen etäoppitunnin ja maasaiden kulttuurin tietopaketin ennen matkaa

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot (lennot maksavat noin 600-1000€)
 • Turistiviisumi (50$)
 • Matkavakuutus  (Vinkki: vertaile vakuutuksia *täällä)
 • Mahdolliset korona-testit/todistukset
 • Juomat lodgeissa / majataloissa

Eettinen ja kestävä matkanjärjestäjä

Visit Natives on suomalainen vastuullinen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja muun muassa Tansaniassa. 

Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

Matkanjohtajat

Anniina Sandberg
Laura Santanen

Ilmoittaudu matkalle!

 

Ilmoittautumiset osoitteeseen team@visitnatives.com . 

Paikka varataan maksamalla 250€ varausmaksu ja loput myöhemmin. Jos kiinnostut matkasta, lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse. Tämä matka on todella ainutlaatuinen, joten paikka kannattaa varata pian. Matkaan mahtuu maksimissaan 10 seikkailijatarta.

Lisätietoja voi kysellä info@seikkailijattaret.fi

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top