fbpx

Postikortti jouluisesta Portugalista

Heippa!

Vietän viimeisiä viikkoja talonvahtina kaverilleni täällä pienessä São João da Madeiran kaupungissa, Portugalissa (lähellä Portoa) Vuodenvaihteessa matkani jatkuu Alsaceen Ranskaan, jossa tulen jälleen työskentelemään vapaaehtoisena Workawayn kautta isäntäperheen luona muutaman kuukauden. Sitä ennen kuitenkin tässä ehdin hyvin nähdä, kuinka portugalilaiset valmistautuvat joulunviettoon. Koristevaloja on viritelty tiuhaan ympäri kaupunkia, jopa sunnuntaisin olen nähnyt kaupungin työntekijöiden asentavan valopalloja paikoilleen. Perinteikäs seimiasetelma on jo valmiina ja liikenneympyräänkin nousi juuri kimalteleva iso kuusi johon päiväkodin lapset ovat askarrelleet koristeiksi hattuja. Kyllä, hattuja. Tämä kaupunki kun on tunnettu hattuteollisuudesta. Löytyyhän täältä hattumuseokin. Mutta, takaisin joulun valmisteluihin.

Tänään toisen adventin kunniaksi oli sitten kulkue. Ei mikä tahansa kulkue, vaan useat kymmenet joulupukit (osa muoreineen!) hyppäsivät prätkien, mönkijöiden ja Jeepin selkään. Siinä sitten mennä päristelivät aamupäivän auringonpaisteessa moneen kertaan kaupungin pääkatua pitkin, samalla äänekkäästi tööttäillen ja iloisesti ohikulkijoille vilkutellen. Tämä kulkue oli kyllä näky, jota en ihan heti unohda! Jännityksellä jään odottamaan, mitä muuta vielä keksivät järjestää tuleville adventeille.

Terveisin, Erika

 

 

Vieraskirjoittaja

Tämän artikkelin on kirjoittanut vieraileva Seikkailijatar. Vierailijamme ovat lukijoita, maailmanmatkaajia ja eri alojen asiantuntijoita.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EDELLINEN SEIKKAILU

Jules päätyi mutkien kautta Rioon matkaoppaaksi

SEURAAVA SEIKKAILU

Kun vuokra-autoni petti Etelä-Afrikan pimeydessä