saudi-arabia

Postikortti Saudi-Arabiasta

Kerro kaverille!

Terveiset Saudi-Arabiasta! 

Tässä maassa tuli itselleni juuri täyteen yhdeksän vuotta tätä niin sanottua expat-elämää. Täällä pääkaupungissa Riadissa talvilämpötila +20c saa paikalliset vetämään talviturkiksia päälleen, kun me suomalaiset porskuttelemme vielä t-paidoissa. Täytyy kyllä myöntää, että tämä tuntuu huomattavasti kylmemmälle kuin Suomen kesän 20 astetta, täällä aavikolla kun ei ole kosteutta juuri laisinkaan. Lämpötila voi tippua yöllä jopa nollan tienoille.

Viikonloppuna kävimme Edge of The World -nimisessä paikassa. Siellä naiset voivat rauhassa kävellä ilman abayaa, sitä koko vartalon peittävää ”takkia”. Kaavuiksi kai me niitä useimmiten kutsumme suomalaisten keskuudessa.

Aavikolle on aina ihana mennä pakoon arkea ja Riadin kuutta miljoonaa muuta asukasta! Siellä on niin rauhallista ja kaunista. Tuolla ”maailman äärellä” kun istuu, niin tulee todellakin tunne aivan kuin olisi maailman kaukaisimmassa kolkassa, jonka jälkeen ei enää voi olla mitään.

Aavikolla on myös aivan taianomainen tunnelma yöpyä teltassa. Öisin tähdet loistavat kirkkaina, kaukana kaupungin valohäiriöstä. Meidän Suomi-tiimimme suunnitteleee jo innolla seuraava telttareissua aavikolle. Tällä kertaa kohteena on Unesco-listattu kalliomaalausalue, vanhan tulivuoren kraateri, luola ja hiekkadyynimeri.

Kyllä täällä helposti vielä toiset 9 vuotta saisi kulumaan, sillä joka viikonlopuksi riittäisi uutta ja ihmeellistä nähtävää!

Terveisin,

Laura

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.