psykefestivaalit euroopassa

Psykefestarisuositukset Euroopassa kesälle 2017

Mitä tiedät psykefestareista? Mieleesi tulee kenties stereotyyppinen mielikuva metsähippeilystä trancen soidessa, mutta Euroopan psykeskene tarjoaa paljon muutakin joogasta ja hyvinvoinnista rentouttavaan musiikkiin ja taiteeseen. Aiheen asiantuntija, Elsimaria, kertoo omat tärppinsä erilaisiin kesäfestareihin.

On jälleen aika tonkia häröimmät juhlavaatteet kaapin perukoilta: festarikesä 2017 on aivan nurkan takana! Vaan ei mikä tahansa festarikesä, vaan psykedeeliseen tanssimusiikin ja astetta hipimmän meiningin ilakointi. Parhaat psytrance-festivaalit vievät seikkailijan uuden ajan äärelle, ilahduttavat pärähultaisella poikkitaiteellisuudellaan sekä jättävät kävijöihin lähtemättömän uskon tulevaisuuteen.

Psykefestarit eivät ole vain juhlimista varten: laadukkaat kinkerit tarjoavat kävijöilleen erilaisia hyvinvointipalveluja, kuten joogaa sekä kouluttautumismahdollisuuksia, esimerkiksi kestävän kehityksen työpajoja ja luentoja. Myös vapaaehtoistyö psykefestareilla on useimmiten erittäin antoisaa ja seikkailuntäytteistä, joten budjettimatkailijan kannattaa harkita apulaiseksi hakemista.

Festivaalit

Ylpeänä esittelen teille, hyvät lukijat, kesän 2017 psykefestaritärpit, päivämääräjärjestyksessä:

Masters of Puppets 26.6-2.7, Tshekki

Darkkiin psykeen ja etenkin hitech psy tranceen keskittyvä Masters of Puppets on uudehko tulokas Euroopan festivaalikentällä, sillä se järjestetään vasta kolmatta kertaa. Meininki pysyy varmasti aitona vain 1500 myytävällä lipulla. Alueelta löytyy kolme lavaa: hitechin ja darkin psyken paahtaessa kahdella lavalla pääsee kävijä levähtämään myös chillilavalle, jossa tempo on rauhallisempaa.

Lokaatio on festivaalileiriytyjän unelma vihreine metsineen ja erityisenä plussana täältä löytyy uima-allas. Festivaaliluksuksesta haaveileva voi varata alueelta sopuisaan hintaan käyttöönsä bungalowin tapahtuman ajaksi.

Antaris Project 30.6-3.7, Saksa

Vanhan liiton psykefiilistelijät tuntevat varmasti Antaris Projectin, jota järjestetään tänä vuonna 23. kertaa. Se on pysynyt uskollisena omalle tyylilleen ja on rehellinen saksalaisella taidolla rakennettu tapahtuma.

Festivaalit

Freqs of Nature 5-7.7, Saksa

”Peculiar Art, Music and Engineering Festival”

Freqs of Nature -kemujen lokaatio on astetta urbaanimpi: vanha 2. Maailmansodan lentotukikohta laitetaan uuteen kukoistukseen psykefestareiden muodossa. Ohjelma on tänä vuonna erityisen kova ja musiikkitarjontaa löytyykin kuudelta lavalta ja 27 eri genrestä. Freqsit tituleeraa itseään experimentaaliseksi tapahtumaksi ja lupaa kävijöilleen uutta ja ihmeellistä, laadusta tinkimättä.

Tapahtuma pyrkii keskittymään enemmän taiteeseen ja etenkin land art on omaa luokkaansa. Sopii kävijälle, joka haluaa, että palvelut toimii.

Kosmos festival 7-9.7, Ristiina, Itä-Suomi

”The Gathering of Electronic Tribes”

Suomen psykekulttuurin kruununjalokivi ja pienten konemusiikkifestivaalien aatelistoa. Tarjolla on vain 2000 lippua, joten luvassa on jälleen taatusti intiimit ja erinomaisen toimivat paartit metsän siimeksessä. Oikea festariseikkailijan unelma: suomalaista metsää sammalmattoineen, järvi nurmikkorantoineen kivenheiton päässä festivaalialueesta, mieletön panostus tapahtuman visuaaliseen ilmeeseen sekä ennen kaikkea erinomaisen hyvä henki. Järjestäjien sekä vapaaehtoisten rakkaus lajiin näkyy Kosmos festivaalien kokonaisuuden jokaisessa ilmentymässä.

Kosmokset järjestetään tänä kesänä neljättä kertaa ja ne ovat vuosi vuodelta kehittäneet tarjontaansa aina vain kattavampaan suuntaan. Tänä vuonna tarjolla on neljä konemusiikkin keskittyvää lavaa, sirkusareena, luentoja, työpajoja sekä bazaarialue kojuineen, ynnä muuta kivaa.

Festivaalit

Shankra festival 12-16.7, Sveitsi

Shankra erottuu muista festivaaleista upean lokaationsa vuoksi: tapahtuma järjestetään vehreässä laaksossa, jota reunustaa upeat vuoren rinteet. Shankra lupaa kävijöilleen harmonista ja letkeää juhlan meininkiä ja toivottaa lapsiperheet avosylin vastaan tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn alle 11 vuotiaille.

WAO festival 19-23.7, Italia

”Visionary ecotecture gathering”

WAO keskittää teemaansa etenkin ekoarkkitehtuuriin ja maailmanparantamiseen, musiikista tinkimättä. Oivallinen tapahtuma näistä asioista kiinnostuneelle: tarjolla on kestävän kehityksen alojen luentoja ja työpajoja. Tapahtumapaikka Italiassa on kaikin puolin inspiroiva ja kutsuva: festivaalin kotisivuilta löytyy myös kattavat vinkit lähialueen vierailukohteisiin, joten ympäristössä riittää koluttavaa festivaalin jälkeenkin.

MoDem festival 24-30.7, Kroatia

MoDem festivaali tunnetaan ennen kaikkea upeasta lokaatiosta. Kroatialainen vuoristojokilaakso tarjoaa venuen, jossa on miellyttävää leiriytyä turkoosin veden varrelle nautiskelemaan kauniista luonnosta ja 3 lavan tarjoamasta musiikista. MoDem on pääasiassa keskittynyt darkkiin psykeen, mutta kaksi muuta lavaa tarjoavat rauhoittumista ärsykerikkaan päälavan tiimellyksestä. Tapahtumassa on luvassa myös laadukkaasta videomapping-taidetta sekä panostusta vuosi vuodelta kehittyvään visuaaliseen antiin.

Ozora festival, 31.7-6.8, Unkari

”Psychedelic Tribal Gathering”

Ozora on Euroopan isoin psykefestari vuonna 2017. Unkarilainen kumpuileva maaseutu tarjoaa festivaalille upeat puitteet eikä festivaalialueen koristelemisessa tunneta rajoja. Alueelle on vuosien mittaan rakennettu muun muassa näköalatorni kävijöiden iloksi. Jos haluat kokea todellista festivaalin huumaa, kannattaa lähteä kokemaan Ozoran massiivinen spektaakkeli. Täältä löytyy melkein kaikki, mitä voit psykefestarilta toivoa. Paitsi rauhaa ja lyhyitä välimatkoja..

Boomtown Fair 10-13.8, Iso-Britannia

Boomtown Fair ei ole vain psykefestivaali, vaan itseään kaupungiksi kutsuva poikkitaiteellinen ja massiivinen tapahtuma, jossa voi kokea hyvin erilaista musiikkia ja taidetta. Englantilainen festivaalikulttuuri on omanlaisensa ja taatusti kokemisen arvoinen. Tänne tullaan hukkaamaan itsensä ja ehkä sitä kautta löytämään uudelleen.

Samsara Festival, 8-13.8, Unkari

”Psychedelic yoga village & psybient music festival”

Samsara on keskittynyt rauhallisempaan psy-musiikkiin ja onkin loistava vaihtoehto vierailijalle, joka haluaa kokea harmonisemman festivaalin tunnelmaa. Meininki on taatusti seesteinen ja festivaalilipun hintaan sisältyy kattava valikoima erilaisia joogatunteja, hyvinvointityöpajoja sekä eri aiheisia luentoja.

Teksti & kuvat: Elsimaria Kalliosalo

 


Kirjoittaja on HUMAKin kulttuurituotannon opiskelija, intohimoinen festarikävijä, loputtoman innostunut psykedeelisen kulttuurin sanansaattaja sekä naiivin idealistinen tulevaisuuden visiönääri.  Instagram:@elzhaimer

 

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Psykefestarisuositukset Euroopassa kesälle 2017”

  1. Hyvältä kuulostaa! Pari vuotta sitten laitoin jalalla koreaksi Sveitsin Alpeilla, Summer Never Ends-festareilla. Karseasta nimestä huolimatta loistavat festarit, ja ennen kaikkea super ystävällinen ilmapiiri. Se näissä psyke-kemuissa varmaan parasta onkin 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top