Puumaja Nicaraguassa.

Puumaja Nicaraguassa – uniikki ja ekologinen majoitus

Kerro kaverille!

Etsinnässä puumaja Nicaraguassa? Sinulle on olemassa loistava vaihtoehto. Nicaraguan Pienellä Maissisaarella sijaitsee ekologinen ja persoonallinen majapaikka. Puumajoja ja  persoonallisia mökkejä, keskellä Karibianmerta, joissa majoittuessa mielenrauha on taattu – ellei satu olemaan ötökkäkammoinen.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Etsiessäni Nicaraguan Pienen Maissisaaren matkalleni puumajamajoitusta, näin kuvan hurmaavan yksinkertaisesta ja puuhun rakennetusta mökistä. Pienen tutkailun jälkeen olin ottanut yhteyttä majoittajaan ja varannut itselleni viikon yksinkertaisen elämän tyyssijassa, Karibianmerellä sijaitsevalla saarella.


Puumaja Nicaraguan Pienellä Maissisaarella.

Perheomisteinen puumaja Nicaraguassa

*Ensueños on pieni perheyritys, jota pyörittää espanjalainen Ramón ja nicaragualainen Jud. Myös heidän kaksi suloista tytärtään häärivät Ensueñosin pihamaalla, samoin kuin koirat ja kanat. Majapaikka sijaitsee Karibialla, Pienen Maissisaaren hiljaisemmalla puolella ja matka sinne käy joko venetaksilla tai kävellen. Autoja ei saarella ole lainkaan. Kävelymatka satamasta ja pienestä keskustasta (tällä saarella se tarkoittaa yhtä katua) kestää puolisen tuntia ja vie osoittain viidakkopolkua pitkin. Pienet käsintehdyt tienviitat ohjaavat perille paratiisiin.

Jokainen Ensueñosin mökeistä on erilainen, omalla tavallaan uniikki. Jos paikkaa pitäisi kuvata yhdellä sanalla, sanoisin sanan luonnonmukainen. Luonnonmukaisuus ja luonnon ehdoilla eläminen on läsnä kaikessa. Sähköt toimivat aurinkoenergialla ja vain osan päivästä, kuuden jälkeen ei ole sähköjä. Vessa on ulkovessa, samoin kuin suihku. Kaikki on yksinkertaisen kaunista, koruttoman kaunista. Myös omistajat elävät yhteydessä luontoon.

Majoitus - Puumaja Nicaraguassa, Pienellä Maissisaarella.

Pihamaa on suuri, tontti on meren äärellä. Turkoosi vesi vilkkuu palmujen välistä ja oma ranta on koristeltu Karibianmeren päälle kaartuvin palmupuin. Erääseen palmuun on ripustettu keinu, siitä tuli suosikkipaikkani. Yhteisessä käytössä on riippumattoja ja käsin kyhättyjä istuimia sekä pöytiä. Kaikki on kotikutoista ja luovan hippimäistä. Ramón on paikan taiteilija, paikan sielu ja luoja.

Oma puumajani edusti yksinkertaisuutta kaikin tavoin. Omalla terassilla on riippumatto, josta näkyy suoraan merelle. Maja on kirjaimellisesti maja, pienen pieni pesäkolo – kuin linnunpesä.

Koska rakastan puumajoja, valitsin omaksi mökikseni puumajan. Parin puumajan lisäksi tarjolla olisi ollut isompia, bungalow-tyyppisiä mökkejä. Kuten jo mainittu, niistäkin jokainen on omanlaisensa. Oma puumajani edusti yksinkertaisuutta kaikin tavoin. Omalla terassilla on riippumatto, josta näkyy suoraan merelle. Maja on kirjaimellisesti maja, pienen pieni pesäkolo – kuin linnunpesä. Majassa on vain hyttysverkolla varustettu sänky, ei mitään muuta. Se riitti vallan mainiosti, vietin aikaani lähinnä terassin riipumatossa löhöillen.

Lukuvinkki: Mitä tehdä, nähdä ja kokea Nicaraguassa?

Nicaraguan ranta ja keinu.

Elämää keskellä luontoa, puumajassa tai mökissä yöpyen

Ensueños on kaikin tavoin luonnonmukainen. Se tarkoittaa, ei ötökkäkammoisille tai hienostelijoille. Suihkun saattaa joutua jakamaan pörriäisen jos toisenkin kanssa, vessanpöntöllä istuessani tuijottelin välillä vuorotellen hämähäkkiä ja suurta kookosrapua. Oma terassini vilisi välillä pimeän tultua torakoita, jotka söivät innokkaina puusta putoilevia hedelmiä. En voi väittää nauttivani torakoiden seurasta, mutta onneksi ne katoavat paikalta omiin koloihinsa heti ihmisen havaittuaan.

Ensueñosissa on mahdollista myös ruokailla, talon ruoka-aikoina. Ruokailu pitää varata etukäteen ja se on lisämaksullinen. Itse valitsin yleensä syödä niin sanotussa keskustassa, vaikka yhteinen ruokailu olisikin ollut mukavan yhteisöllinen.

Uutuutena Ensueñosiin oli juuri vierailuni aikaan rakenteilla jooga- ja meditaatiomaja, hiljaisuuden temppeli. Tämän paikan palveluita olisin itse halunnut testata, mutta tyydyin käymään joogassa saaren pääkadulla, sydämellisen jooginin tunneilla. Ensi kerralla testaisin hiljaisuuden temppeliä, ehdottomasti.

Lukuvinkki: Pohjois-Nicaragua on kahvia ja valtavaa kehitystä

Kenelle Nicaraguan ekologinen Ensueños sopii majapaikkana?

Ensueños on paratiisi hiljaisuutta rakastaville matkaajille. Majapaikka toimii kaikenikäisille ja kaikenlaisille kokoonpanoille, mutta bilettäjille tai sosiaalisuutta etsiville en sitä suosittelisi. Luonnonmukaisuus, yksinkertaisuus, taiteellisuus ja rauha ovat avainsanoja. Jos etsit uniikkia majapaikkaa paratiisisaarella, tämä on juuri sinua varten! Itse palaisin tänne milloin vain, kuten myös paratiisimaiselle Maissisaarelle.

Psssssst! Paljastan salaisuuden, Ensueñosin pihamaalla on suomalainen sauna. Kysyvä saattaa päästä löylyihin, jos onni on matkassa. Minä pääsin. Jos pääset, sano terveisiä Lauralta.

Kiinnostuitko? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin ja hintoihin *täällä! Jos et ole puumajaihminen tai kaipaat tämän majoituksen jälken vastapainoksi todellista luksusta, kurkistahan Pienen Maissisaaren hulppein majoitus *täältä.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.