fbpx
Seikkailevan romantikon saarivalinnat

Retkeilevän romantikon saarivalinnat Euroopassa

Kutkutteleeko kaukokaipuu, mutta et ehdi paria viikkoa pidemmälle matkalle? Pienehköt saaret ovat kätevästi rajattavia reissukohteita, joissa yhdistyvät meren läheisyys, keskiosien korkeuserot ja manteretta leppoisampi elämänmeno. Esittelyssä kolme Euroopassa sijaitsevaa saarta, jotka tarjoavat lumoavia luontokohteita, kiinnostavaa historiaa ja viehättävää paikallisväriä.

1. Isle of Skye, Skotlanti

Isle of Skye_vaellusreitin varrella

Länsi-Skotlannissa sijaitseva Skyen saari on ihastuttava kokonaisuus. Lampaat rouskuttavat ruohoa vehreillä vuorilla, ja siellä täällä pulppuilee toinen toistaan kauniimpia vesiputouksia. Romantikoille saari tarjoilee vuorten reunustamia jylhiä rantoja, salaperäisiä raunioita ja upeita auringonlaskuja.

Tunnelmallinen Taliskerin tislaamo on kiinnostava vierailukohde, ja Fairy Pools -vesiputous lumoaa kauneutta arvostavan retkeilijän. Isle of Skyelle pääsee kätevästi joko bussilla tai vuokra-autolla Edinburghista, ja reilun viikon reissu riittää hyvin saaren tutkailuun. Sateiden ja tuulten saarelle kannattaa varautua asianmukaisin varustein.

2. Kalymnos, Kreikka

Kalymnos_Liisa rannalla.

Kosin pohjoispuolella sijaitseva pieni ja kallioinen Kalymnoksen saari niittää mainetta etenkin laadukkaana sporttikiipeilykohteena. Rosoisten kallioseinämien, henkeäsalpaavien auringonlaskujen ja ystävällisten asukkaiden saari on aktiivireissaajan rauhallinen unelmakohde. Kiipeilyreittejä on pultattu vuosien saatossa satoja, ja niistä löytyy kaikentasoisille kiipeilijöille varmasti sopivia.

Ei-kiipeilevälle saarelta löytyy patikkapolkuja veistoksellissa maisemissa ja rauhallisia rantoja kiireettömään loikoiluun. Kalymnokselle pääseminen vaatii omatoimimatkailijalta hieman enemmän aikaa ja vaivaa, joten saari on säästynyt suuremmilta väkimääriltä.

Varsinkin syksymmällä kelien viiletessä saaren luoteisalueilla Massourin liepeillä on lähinnä kiipeilijöitä, ja hintataso on esimerkiksi Airbnb-majoituksissa edullinen. Saarelle pääsee varmimmin joko lentämällä Kosille ja sieltä laivalla tai Ateenasta suoraan laivalla, jolloin matka kestää yön yli.

3. Gran Canaria, Espanja

Gran canaria
Luulitko Gran Canarian olevan vain auringossa kärähtäneitä turisteja, all inclusive -hotelleja ja ravintoloita, joissa voi tilata lihapullia suomeksi? Niin luulin minäkin, kunnes vierailin saarella ja löysin sen keskiosista todella viehättävän Kanarian.

Kukonlaulu herättää valkoisissa taloissa nukkuvat kyläläiset, tapasten ja punaviinin hinta tippuu puoleen rannikosta, eikä viehättävissä majataloissa ole juurikaan ruuhkaa etenkään sesongin ulkopuolella. Roque Nublon ympäristön retkipolut tarjoavat retkeiltävää moniksi päiviksi ja maastossa on reisille tekemistä.

Laura Lähteenmäki

Kauniiden asioiden fiilistelijä ja jylhien erämaisemien uskollinen ihailija. Viihtyy metsissä, vuorilla, lumessa ja raunioilla. Reissut painottuvat vaeltamiseen, kiipeilyyn ja randohiihtoon, tunnelmallisia kaupunkivierailuja unohtamatta. Juuret vahvasti lounaisen Suomen mullassa.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sukellus Filippiineilla | Korallit
EDELLINEN SEIKKAILU

Sukellus Filippiineillä - Kauneimmat vedenalaiset kohteet

muotia maailmalta: mosambik
SEURAAVA SEIKKAILU

Retroa ja afrikkalaisia printtejä Mosambikissä