retriitti filippiineilla

Retriittifirman perustaminen Filippiineille 1/2 – Hullusta unelmasta todeksi

Miltä tuntuu lähteä vetämään jooga- ja sukellusretriittejä Filippiineille ilman sen kummempaa kokemusta? Tämän juttusarjan ensimmäisessä osassa Kaisa kertoo miten hänen perustama Reconnect Discover -retriittifirma sai alkunsa. Toisessa osassa paneudutaan käytännön asioihin ja kantapään kautta opittuihin vinkkeihin.

Viisi vuotta sitten seisoin sukellusvälineet ylläni keikkuvassa veneessä Boholin rantaviivan läheisyydessä, Filippiineillä ja katselin sveitsiläistä pariskuntaa, joka omisti sukellusfirman. Olimme juuri poikaystäväni kanssa aloittaneet sukelluskurssin, mutta päässäni soi vain yksi ajatus, ”Ai että näinkin voi elää?” Päivien edetessä kysymysmerkki muuttui huutomerkiksi, ”Näinkin voi elää!” ja sisälläni liikahti.

Palattuani töihin pääkaupunkiseudulla sijaitsevaan IT-taloon ymmärsin, ettei minulla ollut enää ainuttakaan tekosyytä valita itselleni elämä, joka ei tuntunut sopivalta. Oli uusien seikkailujen aika!

firma ulkomailla

Muutoksia kohti

Moni haaveilee jonkinasteisesta elämänmuutoksesta, elämästä jossa olisi enemmän vapautta ja matkailua. Elämästä, joka tuntuisi luissa ja ytimissä asti elämältä. Sen ei aina tarvitse olla maailman toiselle puolelle muuttamista ja kaiken uusiksi vetämistä, mutta omalla kohdallani se meni juurikin näin.

Oma muutokseni sai voimia vuoden mittaisesta LCF Life Coach koulutuksesta, sekä samoihin aikoihin aloitetusta joogaohjaajakoulutuksesta. Näiden uusien ajatusten ja oppien myötä sain hiottua tulevaisuuteni uuteen loistoon. Halusin vaihtaa työpaikkaa, halusin matkustaa, ehkä tehdä töitä valmennuksen parissa, ehkä hypätä yrittäjäksi, mutta päälimmäisenä mielessäni pyöri täysin hullu ja hauska ajatus.

”Mitä jos yhdistäisimme joogan, sukelluksen ja matkailun Filippiineillä?”, sanoin poikaystävälleni eräänä iltana vuonna 2013. Ajatus oli niin hauska ja uskomaton, suoranainen vitsi, mutta se ei jättänyt meitä rauhaan. Saatuaan jalansijaa maailmassa, ideamme kasvoi kuin villiintynyt kasvi kevätauringossa.

Yhtäkkiä olimme rekisteröineet yrityksen Oy:ksi, tehneet nettisivut, poikaystäväni teki graafisena ammattilaisena logon, ja resortti Filippiineillä, jossa olimme käyneet useaan otteeseen, suostui yhteistyökumppaniksi. Retriitti-idea oli yhtäkkiä todellinen ja viittä vaille valmis!

Uskon, että oikeat asiat elämässä tuottavat iloa ja innostusta. Ne kasvavat ja ilmestyvät, kun annamme niille tilaa. Niitä ei tarvitse puskea ja pusertaa olemassaolevaksi. Uskon myös, että kantava voima unelmille on yksinkertainen usko unelmiin – ja lievä hulluus.

Retriittibisnes4

Valmistut koitoksiin matkan varrella

Entäs, miltä kuulostaa tämä: lähdimme markkinoimaan retriittejämme ennen kun poikaystäväni oli vielä sukelluksenopettaja ja ennen kun minä olin opettanut ainuttakaan joogatuntia? Meillä kummallakaan ei ollut kokemusta turismista, matkojen järjestämisestä, Aasiassa asumisesta, Filippiineillä työskentelystä, eikä ylipäätään mistään, mitä retriittibisneksen veto vaati. Näin jälkeenpäin olemme moneen otteeseen nauraneet asialle, enkä yhtään ihmettele jos läheiset ovat pyöritelleet silmiään hulluille suunnitelmillemme.

Aina ei nimittäin tarvitse olla täysin valmis aloittaakseen jotain uutta, askel kerrallaan on ihan hyvä tahti.

Silti, siinä seisoi unelma kädessä, kaikki tuntui mahdolliselta. Meillä oli niin konkreettinen ja näkyvä visio jota kohti kuljimme, se oli meille jo täysin totta vaikka se ei muille vielä näkynytkään. Oli totta, etten ollut ihan vielä valmis siihen kaikkeen, mutta tiesin että valmistuisin matkan varrella. Aina ei nimittäin tarvitse olla täysin valmis aloittaakseen jotain uutta, askel kerrallaan on ihan hyvä tahti.

Unelmista todellisuuteen

Unelmilla on tapana lähteä lentoon, ja elämä suosii rohkeaa. Monesti ihmiset kysyvät, että miten ihmeessä oikein päädyimme tänne, enkä voi millään muotoa ottaa kaikkea kunniaa itselleni. Voin vain todeta, että lähdimme päättömälle retkelle innoissamme ja täynnä uskoa, jonka jälkeen asiat vain loksahtelivat paikoilleen.

Päivä sen jälkeen, kun otin lopputilin ja hyperventiloin tulevaisuuden epävarmuutta, saimme sähköpostin Filippiineiltä tutun resortin vetäjältä. Tulisimmeko sittenkin Filippiineille kokopäiväisesti auttamaan kyseisen resortin vetämisessä retriittiemme ohella?

Olimme suunnitelleet Suomeen jäämistä, minä olin suunnitellut osa-aikatöitä, jotta perustulo olisi turvattu, samalla kun rakentaisin omaa valmennuskonseptia ja retriittikonseptia. Mutta usein joku suunnittelee paljon paremmin, ja niinpä muutaman kaoottisen kuukauden jälkeen istuimme lentokoneessa matkalla kohti uutta.

Retriittibisnes3

Vuosien mittainen panostus

Kolme vuotta seikkailua on takana, ja vaikka tekisin monia asioita nyt toisin, kaikki kokemamme on ollut tarpeellista. Tämän tyyppinen elämäntapayritys ei rakennu tuottavaksi muutamassa vuodessa, eikä retriittibisnes ole ollut ainoa tulonlähteemme vuosien aikana (eikä ole edelleenkään). Mutta se on ollut kaiken alku ja juuri, se on mahdollistanut elämän sukelluksen, joogan ja hyvinvoinnin keskellä viimeisten vuosien aikana. Elämä on tuntunut elämältä; suolaiselta ja makealta. Kolme vuotta on vielä lyhyt aika, ja nyt tuntuu että olemme vasta pääsemässä vauhtiin.

Tämän tyyppinen elämäntapayritys ei rakennu tuottavaksi muutamassa vuodessa, eikä retriittibisnes ole ollut ainoa tulonlähteemme vuosien aikana.

Vuodet ovat opettanut kantapään kautta mikä kannattaa, ja mikä ei. Siltä varalta, että joku toinenkin haaveilee työnteosta oman firman kautta ulkomailla, tämän juttusarjan toisessa osassa on muutamia käytännön vinkkejä Filippiineistä kiinnostueille ja suuremmasta muutoksesta haaveileville.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top