fbpx
Roihuvuoren Hanami

Roihuvuoren Hanami-juhla tuo Japanin Helsinkiin

/

Tänä vuonna Hanami-juhla on antanut odottaa itseään. Viileän kevään merkeissä edennyt alkuvuosi on lykännyt Roihuvuoren 240 kirsikkapuun kukintaa, mutta vihdoin ne kukkivat ja sitä on syytä juhlistaa!

Ensi sunnuntaina 21.5. juhlitaan Roihuvuoren jo perinteeksi muodostunutta kirsikkapuiden kukintaa. Hanami tarkoittaa japaniksi ”kukkien katselemista” ja juhla on alkuperältään japanilainen. Hanami-juhlaan yhdistyy vahva eväsretkikulttuuri ja Roihuvuoren niitty muuttuukin yhdeksi suureksi tilkkutäkiksi juhlapäivän ajaksi.

roihuvuoren hanami 2017

Kirsikkapuiden kukinta kestää vain muutaman päivän. Hanami-juhlassa tärkeää onkin läsnäolo ja kukintojen ihailu. Kirsikankukat symboloivat buddhalaisuudessa katoavaisuutta ja varsinkin samurai-sotilaille se edusti tietynlaista elämänkaarta. Kuin samuraisotilas, kukka kasvaa hiljalleen, puhkeaa kukkaan ja lopulta kuolee.

Roihuvuoren Hanami

Roihuvuoren Hanami-juhla on täynnä ohjelmaa. Vuosien varrella yleisö on saanut nauttia tanssi- ja budoesityksistä ja erilaisten japanilaisten lajien harrastajat ovat olleet myös juhlissa mukana kantamassa kortensa kekoon.

Kurkkaa tämän vuoden ohjelma ja lisää historiikkia ja lähde mukaan ihastelemaan palaa Japania Helsingin yhdestä ihanimmista lähiöistä!

Ikiliikkuja, joka sammuttaa mustalaisvertaan seikkailen. Kun kaupunkiasfaltti alkaa polttaa, näyttää tienviitta kohti luonnonhelmaa. Repusta löytyy kamera, kirja ja tietenkin villasukat, aina.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

retkeilyvarusteet
Edellinen seikkailu

Kolme varustetta, joita ilman en lähde seikkailulle

venetsia pienella budjetilla
Seuraava seikkailu

Mitä tehdä Venetsiassa pienellä budjetilla?

Latest from Arjen seikkailijatar

5x maailmalle kotoa käsin

Vaikka matkailu itsessään on pysähtynyt koronan takia ja ei tule luonnollisestikaan tässä tilanteessa kysymykseen matkailla, meidän