Saarihyppelyä Sansibarilla Intian valtamerellä 2024

Kutsumme sinut kokemaan ikimuistoisia hetkiä muiden seikkailijattarien seurassa Sansibarin kirkasvetisillä ja valkohiekkaisilla saarilla Tansaniassa tammikuun alussa 2024.

Matka vie Sansibarin saaristossa Sansibarin pääsaarelle sekä pienemmille saarille eli Mnemballe ja Pemballe. Tutustumme Sansibarin historiaan ja kulttuuriin. Osallistumme paikallisten elämään ja nautiskelemme lämmöstä sekä upeista maisemista seikkailijattarien tarinoita jakaen.

Matkan perustiedot

HINTA: 2390 €
Matka-aika:  2.-9.1.2024
 

Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä ja maksimi on kymmenen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 30.9.2023. Ilmoittautumisessa kannattaa olla ripeä, sillä paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Paikka varataan kirjallisena sähköpostitse ilmoittautumalla osoitteeseen info@seikkailijattaret.fi. 

Varausmaksu 350€ tulee maksuun 6 kk ennen matkaa ja matkan loppuhinta maksetaan noin kuukausi ennen matkaa.

Tarkat varausehdot saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse. Luvassa myös info-tilaisuus (etänä) ennen lähtöä.

Matkaehdot löytyvät täältä.

 

Kenelle

Intian valtameren saariseikkailu kutsuu paratiisisaarille seikkailijattaria, jotka rakastavat puuterinpehmeää hiekkaa, huojuvia palmuja, tutustumista paikalliseen elämään, ovat kiinnostuneita kulttuurista, nauttivat merellisistä mauista ja rakastavat kuumia, trooppisia öitä Afrikan tähtitaivaan alla. Tämä matka sopii kaikenlaisille seikkailijattarille.

Matkaohjelma

Päivä 1. Tervetuloa Tansaniaan!

Saapuminen KLM:n (suositeltu) iltalennolla Sansibarille Abeid Amani Karumen kansainväliselle lentokentälle, josta kuljetus Stone Towniin 4 tähden hotelliin kaikille samalla lennolla saapuville. Illallinen hotellilla. Jos olet jo Sansibarilla ennen KLM:n lennon saapumista, voit saapua omin avuin Stone Towniin hotellille, josta matkamme virallisesti alkaa illallisen merkeissä.

Majoitus: Hotelli ****

Päivä 2. Stone Townin taikaa

Aamupäivän voi viettää lentomatkasta toipumiseen, pulahtaa uimaan hotellin uima-altaaseen tai käydä pyörähtämässä Stone Townin vanhan kaupungin ytimessä. Nautimme lounaan yhdessä, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan kivikaupunkiin, siirtomaa-ajan arkkitehtuuriin sekä perehdymme transatlanttisenorjakaupan historiaan. Kaupunkikierroksen jälkeen osallistumme djembe- masterclass rumputunnille! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta vaan pidämme hauskaa yhdessä paikallisten muusikkojen kanssa. Illallisen syömme yhdessä.

Majoitus: Hotelli ****

 

Päivä 3. Mnemba atolli

Aamiaisen jälkeen lähdemme saaren pohjoiskärkeen, josta jatkamme matkaa paikallisen puuveneen kyydissä kohti Mnemban atollia. Täällä vietämme päivän snorklaten ja syömme herkullisen lounaan grillatuista merenelävistä. Saavumme iltapäivällä hotellille ja nautimme illallisen yhdessä. Illalla menemme konserttiin kuuntelemaan perinteistä sansibarilaista taraab- musiikkia. Taarabin kansanmusiikki on syntynyt 1800-luvulla, jolloin Sansibarille muuttaneet turkkilaiset muusikot ryhtyivät liittämään omaan musiikkiinsa vaikutteita Sansibarin ja Pemban saarten alkuperäisistä tanssirytmeistä.

Majoitus: Hotelli ***

 

Päivä 4. Kalastajaperheen matkassa

 

Paikallinen sansibarilainen kalastajaperhe on kutsunut meidät vieraaksi seuraamaan heidän arkea. Aamu alkaa yhteisellä kalastusmatkalla, joka tehdään paikalliseen tyyliin katamaraania muistuttavalla purjeveneellä. Opimme merenkulusta, purjehduksesta ja kalastuksesta. Kun rantaudumme maihin, niin jatkamme perheen kotiin kokkaamaan lounasta päivän saaliista. Saamme maistaa paikallisia sansibarilaisia herkkuja, kuten ehkä biryania tai pilauta. Nautimme myöhäisen lounaan perheen kanssa, jonka jälkeen palaamme hotellille. Illallinen yhdessä.

Majoitus: Hotelli ***

 

PÄIVÄ 5. PEMBAN SAARI

Aamupalan jälkeen hyvästelemme Sansibarin saaren ja lähdemme laivalla kohti Pembaa. Pemba eroaa huomattavasti Sansibarin saaresta niin luonnon kuin matkailun määrän suhteen. Majoittaudumme Eco Lodgeen ja loppupäivän voi käyttää rannalla kävelemiseen ja uimiseen.

Majoitus: Eco lodge

 

Päivät 6. ja 7. Pemban saari

Mitä luonnon luksusta herätä lintujen viserrykseen ja meren kohinaan laineiden lyödessä rantahiekalle! Seuraavat kaksi päivää vietämme rentoutuen Pemballa. Voit lukea kirjaa, uida, snorklata tai sukeltaa (lisämaksusta). Nautimme ihanan eco lodgemme ainutlaatuisesta tunnelmasta ja miljööstä. Koko aikaa ei kuitenkaan tarvitse rentoutua, vaan vierailemme myös paikallisessa kylässä tutustuen pembalaisten arkeen ja elämään. Lisämaksusa voi myös sukeltaa.

Majoitus: Eco lodge

 

Päivä 7. Jäähyväiset paratiisisaarille

Aamulla pakkaamme laukut ja jatkamme veneellä takaisin Stone Townin satamaan. Ennen lentokentälle lähtöä ja yölentoa Helsinkiin vierailemme paikallisessa Montessori lastenkodissa. Lahjoitamme lastenkodin rehtorin pyynnöstä koululle ruoka–apua kuten riisiä, papuja ja maissijauhoja. Emme häiritse lasten koulunkäyntiä vaan tapaamme koulun henkilökuntaa. Jatkamme kohti Suomea KLM:n yölennolla (suositeltu reitti) klo 22. Halukkaat voivat jäädä Sansibarille pidemmäksi aikaa, mutta virallinen yhteinen matkaosuus päättyy kouluvierailun jälkeen tai lentokentällä.

Pidätämme oikeuden pieniin aikataulumuutoksiin ohjelmassa. 

 

Sansibar saarihyppely.

 

Voisitko jäädä pidemmäksi aikaa?
Suosittelemme jäämään Tansaniaan pidemmäksi aikaa. Visit Natives auttaa mielellään matkanjärjestelyissä ja Seikkailijattaret antaa matkavinkkejä. Sansibarilta voi ottaa kotimaanlennon mantereelle tai jatkaa oleskelua saarilla. Meidän kauttamme voit mennä myös safarille tai jäädä vapaaehtoistyöhön. Kysy meiltä lisää!

 

Hinta, matkaehdot ja lisätiedot

HINTA: 2390 €

Matka-aika:  2.-9.1.2024

 

Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä ja maksimi on kymmenen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 30.9.2023. Ilmoittautumisessa kannattaa olla ripeä, sillä paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varaukset ja kyselyt: team@visitnatives.com tai info@seikkailijattaret.fi

Paikka varataan maksamalla 350€ varausmaksu ja loput myöhemmin. Jos kiinnostut matkasta, lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse. Luvassa myös info-tilaisuus (etänä) ennen lähtöä.

Matkaehdot löytyvät täältä.

Hinta sisältää
 • 4 yötä Stone Townissa uima-altaallisessa 3-4 tähden hotellissa (kahden hengen huoneessa) 
 • 3 yötä 3 tähden Eco Lodgessa Pemballa  (kahden hengen huoneessa)
 • Täysihoito matkalla (aamiainen, lounas, illallinen) 
 • Laivamatkat Pemballe ja Mnemballe
 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja sisäänpääsymaksut
 • Suomenkielisen matkaopastuksen ja ryhmän
 • Seikkailijattaret -matkainfo ennen matkaa ja kooste matkan jälkeen.
 • Halukkaille apua lentojen valinnassa.
 • Matkan dokumentointi valokuviin, joista tehdään kaikille kooste.
Hinta ei sisällä
 • Juomat
 • Tipit paikallisille
 • Turistiviisumi 50 $
 • Lennot (monta eri reittivaihtoehtoa, voimme auttaa etsinnässä)

Matkanjohtajat tällä matkalla

Anniina Sandberg on koulutukseltaan Afrikan-tutkija (FM) ja swahilin kielen tulkki. Intohimo alkuperäiskansoja ja -kulttuureja kohtaan sai Anniinan perustamaan Visit Natives -matkatoimiston, joka edistää kestää alkuperäiskansamatkailua. Anniinan lempipaikka on telttailla jossakin syvällä savannilla ja kuunnella tarinoita iltanuotioilla Tansaniassa.
Laura Santanen on Seikkailijattarien perustaja ja omatoiminen maailmanmatkaaja, joka nauttii kohdemaan syvemmän olemuksen tutkimisesta ja aidoista kohtaamisista. Laura viihtyy tropiikin lämmössä ja hakeutuu aina uniikkeihin majapaikkoihin, joista käsin voi spontaanisti seikkailla ympäristössä ilman sen suurempia suunnitelmia ja antaa virran viedä.

 

Visit Natives – Eettinen matkanjärjestäjä

Visit Natives on suomalainen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja, muun muassa Tansaniassa. Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

Kerro kaverille!

Scroll to Top