Nora Ryytty_pakkaskokemuksia

Läskipyöräilyä pakkasessa – Vinkit talven hittilajiin

Kerro kaverille!

Oletko kokeillut läskipyöräilyä lumessa, uutta talven hittilajia?

Renkaiden alla narskui lumi. Läskipyörän etupyörä poukkoili lumen täytteisillä pitkospuilla. Kokemus kiristyvän pakkasen pistelystä pyöräilyn nostattamilla lämpimillä poskilla tuntui erityisen hyvältä. Kykenin katsomaan huohotukseni höyryn lävitse, mihin tähtään ajoni  ahmien samalla ympärilläni vaihtuvaa maisemaa. Kumma kyllä, muistan tarkalleen monet mutkat ja mäet. Muistan pysähdykset ja mieltä puhdistavat, päivän vaihtumisen luomat tunnelmat. Kaatuneet, lumiset puut ja tärisytyksen lumikelkan jättämällä kiharalla alustalla ajaessa.

Talvilajeista ja muista uusista kokemuksista kiinnostuneena lähdin tutustumaan läskipyöräilyyn (fatbiking) Pyhälle ja Ylläkselle. Maastoihin, jotka vaihtuvat tuntureiden rinnalla avautuviin jäätyneisiin aavoihin ja lumen vaipan alla taipuviin tuulettomiin metsiköihin. Mutta mistä läskipyörän voi hankkia ja mitä laittaa päälle? Tässä neuvoni.

IMG_20170117_000537

Mistä läskipyörä eli fatbike?

Tänä päivänä paksurenkaisia läskipyöriä on helppo vuokrata lähes jokaisesta talviurheilukeskuksesta sekä ajan hermoilla olevasta liikuntapaikasta. Erityisesti pohjoisen laskukeskuksista autetaan lähimpiin pyöräpisteisiin, jotka tarjoavat hienoja talvikokemuksia rinnepäivien ohelle huonommallakin säällä. Mukaan tarvitset hieman euroja vuokrataksesi pyörän ja kypärän. Valitse päällesi rennot vaatteet ja oikeaa asennetta roppakaupalla.

läskipyöräily

Vaatetus läskipyöräilyyn

Pehmeässä lumessa polkeminen on raskasta, ja aloittelija voi vaikeimmissa olosuhteissa varautua toistuviin kaatumisiin. Pitkävartiset kengät ja kiristettävät housujen lahkeensuut takaavat mukavan lumessa puljaamisen. Rennot, hengittävät vaatteet toimivat fiilistelypyöräilyssä hyvin ja ovat helposti mukana myös pyöräilyn ohella harrastettavissa kaupunkiaktiviteeteissä. Parasta läskipyöräilyssä on äärettömän huoleton vauhdin hurma sykähdyttävissä talvimaisemissa ja varsin vaihtelevissa maastoissa. Lumielementti puolestaan luo täysin uudenlaisen alustan pyörän alle.

Outfit-idea

Asukokonaisuus läskipyöräily

Rohkeasti kokeilemaan ja nautiskelemaan erilaisesta näkökulmasta ja talvitunnelmasta! Muistathan tarkistaa kohteen reittisuositukset ja sallittavat ajolinjat. Erityisesti voin suositella otsalampun valossa, puiden välisellä, kapealla lumikenkäilypolulla puikkelehtivaa pyöräilyä.

Outfit-idean tuotteet

Housut: Maloja
Liivi: North face
Paita: Mons royale
Hanskat: Simond
Buffi: Mons royale
Pipo: Asenne

Kuvat: ©Aleksi Mehtonen
Kuvakollaasit: Nora Ryytty

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.