seikkailijattaret blogit

Seikkailijattarien blogit

Seikkailijattaret-tiimissä on monen alan asiantuntijoita, kaikin puolin aktiivisia ihmisiä. Seikkailijattaret-sivuston lisäksi moni kirjoittajistamme ja vieraskirjoittajistamme päivittää myös omaa, henkilökohtaista blogiaan tiuhaan tahtiin. Ehkä joku näistä menee myös omalle lukulistallesi?

 


Urbaani viidakkoseikkailijatar | Laura

seikkailijattaret blogit

Blogi syntyi intohimosta matkailuun, kertomattomista tarinoista ja näyttämättömistä kuvista. Blogin takana on nyt 36-vuotias Laura, joka kuvailee Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogiaan tutkivana ja tunnelmoivana kertomuksena matkailijan maailmasta arjessa ja lomilla sekä henkilökohtaisesta matkasta elämänmittaisella reissulla. Lomien ulkopuolella Laura kampailee hiuksia.

Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogissa matkustetaan enemmän pienellä budjetilla kuin pröystäillen, mutta hinta-laatusuhde on kaikkein tärkein. Maailmalla ja Suomessa seikkailua boheemilla otteella, luonnossa ja kaupungissa. Jossakin niiden välillä piilee Lauran elämän tasapaino. Pelkkiä lomamatkoja tärkeämpiä ovat ajatuksia herättävät reissut. Majapaikaksi valikoituu mieluummin persoonallinen ja sielukas paikka kuin tyypillinen ketjuhotelli.

Viime aikoina majapaikka ja kulkuneuvo on ollut vanha matkailuauto ja Laura onkin monessa mukana ollut karavaanari. Karavaani tosin kulkee jopa Euroopassa, ei missään tapauksessa yhdelle leirintäalueelle parkkeerattuna. Eniten Laura viihtyy pitkillä hiekkarannoilla, luonnon tai eläinten lähellä tai rennoissa kuppiloissa, katutaiteen ympäröimänä.

Joogaa, hyvää oloa ja mielen viidakon liikkeitä. Kissan rapsutusta, espanjalaisen poikaystävän kanssa elämän jakamista ja syvimmiltään soolomatkailijan levottoman sielun tarkkailua. Ikuista matkakuumetta ja elämyshakuista elämää!

Laura on Seikkailijattaret-sivuston äiti ja ylläpitäjä.

 


Strangerless | Sissi

Seikkailijattarien blogit

Strangerless on blogi ihmisistä ja heidän elinympäristöistään. Tästä blogista et löydä kohdevinkkejä tai hotelliarvioita, mutta sitäkin enemmän tarinoita paikallisista ilmiöistä, erilaisten ammattien harjoittajista, inspiroivista naisista sekä eri maiden tapakulttuureista. Toisinaan mukaan mahtuu myös kirjoittajan omia ajatuksia tien päältä.

Blogin takana on Sissi, kulttuureja sekä työkseen että liftauksen ja pyöräilyn puitteissa tulkitseva idealisti ja elämäntapareissaaja, jota kiehtovat eksentriset elämäntavat, vieraat kielet ja ihmistenvälinen vuorovaikutus. Vaikka blogi syntyi vasta elokuussa 2017, täysin noviisi kirjoittaja ei matkailun saralla ole – ensimmäisen kerran hän asui ulkomailla 8-vuotiaana.

Strangerless-blogissa ei matkusteta nähtävyyksien vaan ajatusmallien ja elämänkatsomusten perässä. Hitaasti taittuvilla matkoilla yövytään teltassa tai paikallisten luona ja yritetään ymmärtää, miten paikallisten toimivat ja miksi. Rinnakkaisblogina toimivat Facebook-sivut matkavideoineen. Koska matkojen tarkoitus on kulttuureihin sukeltaminen, kirjoittaja ei mielellään suuntaa maihin, joiden kieltä ei hallitse (kolonialismin ainoa positiivinen puoli!).

Kulttuureiden ja niistä kirjoittamisen lisäksi Sissi rakastaa mielen ja kehon liikkeitä: kiipeilyn kokonaisvaltaista haastavuutta, paritanssien synnyttämää intiimiä kontaktia toiseen ihmiseen, sukelluksen rauhoittavaa autuutta, varjoliidon saumatonta yhteyttä luontoon sekä vipassana-meditaation tajunnanräjäyttävää voimaa.

 


Muuttolintu | Anna

Seikkailijattarien blogit

Muuttolintu -blogissa jahdataan ikuista kesää, etsitään täydellistä unelmien palmuparatiisia ja avaudutaan elämästä Australian auringon alla. Blogin takaa löytyy Anna, elämäntapareissaaja, palmupuuintoilija ja delfiinikuiskaaja, joka elää aurinkovoimalla eikä kieltäydy hyvästä punaviinistä (harvoin huonostakaan).

Blogin tarinat alkavat siitä, kun Anna otti hatkat vuosia sitten kylmästä lämpimään Australiaan ja jäi sille tielle. Reppureissulta löytyi rakkaus, ja nykyään reissut taitetaan aussisiippa kainalossa. Vaikka ehtymätön seikkailunnälkä vie ympäri maailmaa, Australia tulee aina olemaan lähimpänä Annan sydäntä.

Paitsi salaisille palmurannoille, Annan reissusydän sykkii road trippien vapaudentunteelle. Annan suosikkireissumuistot on tehty puolen vuoden road tripillä Australian ympäri. Aussimies Rohan raahaa Annaa mukanaan myös seikkailumatkoille kuten riksaralliin läpi Intian maanteiden ja kaukaisille autioille saarille Filippiineille.

Joskus blogissa popsitaan katuruokaa, imeskellään kookospähkinöitä ja nukutaan riippukeinussa tai bambumajassa. Joskus sen sijaan hemmotellaan kukkakylvyllä luksushuvilassa ja nautiskellaan useamman ruokalajin venähtäneistä viini-illallisista. (Ja joskus sen jälkeen päädytään laulamaan karaokea ladyboy kainalossa, mutta se onkin jo toinen tarina).

Anna rakastaa uimista meressä, nuotioita, äärettömiä uima-altaita, tuoretta papaijaa, bikineitä, kukkaseppeleitä, ilmaisia upgreidejä ja glampingiä. Kun hän ei ole reissussa, hän kuolaa kateellisena muiden reissuja ja paiskii töitä sen eteen, että tulevaisuudessa pariskunta voisi elää ikuista kuherruskuukautta. Haaveissa siintää diginomadius, joogaopettajakurssi ja karavaanarielämä. Varasuunnitelmana toimii surffipummin, hulatanssijan tai hullun kissanaisen ura.

 


Velorous | Eerika

Seikkailijattarien blogit

 

Velorous on matkablogi, jonka kyydissä maailmaa tutkitaan pyörän satulasta. Kaikki lähti halusta yhdistää kaksi intohimoa: reissaus ja fillari. Oli päästävä kauas, ja niin maailman tiet kutsuivat seikkailuun. Pari vuotta kestänyt matka on tähän mennessä vienyt halki Euroopan, Lähi-Idän, Intian ja Kaakkois-Aasian.

Nyt, 22 000 kilometrin jälkeen, elämää maistellaan Australian porottavan auringon alla. Blogista löydät tarinoita ja tunnelmia tien päältä: kulttuurieroja, auringonnousuja, kohtaamisia ja nomadin arkea. Välillä myös ulkosuomalaisen itsetutkiskelua, naiivia filosofiointia, surkeitä vitsejä ja väsymyksestä tutisevia jalkoja. Ja roppakaupalla elämänmakuisia kuvia.

Kynän päästä löytyy Eerika, 25 -vuotias Itä-Lontoon kasvatti, markkinoinnin ja taiteiden kandi, värikkäitä kuoseja rakastava printtisuunnittelija. Ikireissaaja, jonka sydämen sykkimään saavat sademetsät, paratiisisaaret, katutaide ja mukana reissaava poikakaveri Ryan. Kun ei poljeta, blogissa reppureissataan, maistellaan katuruokia, jahdataan vuorimaisemia, juodaan viiniä, venytetään penniä ja fiilistellään katukulttuuria. Ryvetään luonnossa ja tanssahdellaan baareissa. Yösija vaihtelee autioista rannoista puumajoihin ja bensa-asemista puhtoisiin vierashuoneisiin – omasta residenssistä vastaa vain oma teltta. Oltiin sitten lähellä tai kaukana, on haussa aina sykähdyttävät elämykset, uudet tuttavuudet, sekä todellisen seikkailun tuntu.

_______________________________________________________________________________________

Matkaopas Vapauteen | Rosita

Irtiotto, osavuotinen oleskelu maailmalla tai toimistokopin vaihto reissailevaan läppäriyrittäjyyteen? Check! Matkaopas Vapauteen -blogi inspiroi ja innostaa matkustamaan pidempään ja ottamaan askeleita kohti vapaampaa, matkustelevaa elämäntapaa sekä ylipäätään kysymään itseltään: ”millaista elämää haluan elää?”

Blogi on startannut sitä kirjoittavan Rositan omasta elämänmuutoksesta. Reissut olivat aiemminkin keskeinen osa Rositan elämää, mutta vasta muutostoiveisiin havahtuminen pidemmillä Thaimaan reissuilla yhdistyneenä orastavaan uupumukseen huumetyön järjestön johdossa, johti elämänmuutoksen toteutukseen, palkkatyöstä luopumiseen ja matkailevan elämäntavan starttaamiseen.

Oravanpyörä vaihtui maailmanpyörään ja samalla perustetusta blogista kehkeytyi paikka innostaa ja opastaa muitakin maailmalle tähyäviä toteuttamaan reissu-unelmiaan, isompia tai pienempiä irtiottoja. Nyt Rosita reissaa reppuselässä ja läppäri kainalossa etenkin Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa.

Vauhdikkaammat reissausvuodet kaikkine hullutteluineen ovat vaihtuneet seesteisempään elämään, terveellisen nautintojen etsimiseen, hetkiin ja tunnelmiin uppoamiseen. Vehreä luonto, rosoiset takakujat, vanhat talot, hieman hipit ympäristöt aiheuttavat suurimpia dopamiiniryöppyjä. Majoittumaan mennään milloin homestayhin, milloin hotelliin, välillä maksetaan vuokra talonvahdin hommilla.

Yli kymmenen vuotta Kaakkois-Aasiassa ja Australiassa matkustelua on takana, mutta kyllästymistä ei ole näköpiirissä. Toki uusiakin mantereita kiikaroidaan kiinnostuneena. Reissutyylinä on pysähtyä kohteisiin pidemmäksi aikaa, elää tavallisen hyvää simppeliä reissuarkea, uusista ympäristöistä, vapaammasta työnteosta ja elämästä nauttien.

Matkaopas Vapauteen -blogi antaa avaimia omannäköisen elämän rakentamiseen, sen taloudelliseen mahdollistamiseen, niin että sinäkin voit saada välineitä pidempien reissujen ja talvehdintojen toteutukseen.

 


 

SEIKKAILIJATTARET-KUMPPANIBLOGIT

 

Seikkailijattaret-sivuston idea on paitsi inspiroida ja informoida, mutta toimia myös yhteisönä ja kokoontumispaikkana. Haluamme helpottaa internetin kätköissä surffaamista ja tuoda samankaltaista sisältöä saman katon alle. Haluamme säästää aikaanne matkavinkkien ja matkainspiraation etsimisessä ja sitä varten olemmekin koonneet Seikkailijattaret-verkoston, johon olemme kutsuneet mukaan innokkaita, Seikkailijatar-henkisiä bloggaajia.

 

Tutustu Seikkailijattaret-verkoston blogeihin ja löydä oma suosikkisi blogiviidakosta!

 


Kotohippusia

Kotohippusia-blogin Mia muutti Lissaboniin vajaa vuosi sitten ja matkustelee lähinnä yksin tai ystävän kanssa. Vinkkejä etenkin Portugalista, josta löytyy jotain uutta jokaisena päivänä.

Kategoriat: soolomatkailu/omatoimimatkat/luonto/retkeily

Sopivasti hukassa

Vahvasti vaeltamisesta riippuvainen matkailualan sekatyöläinen, joka rakastaa pitkiä vaelluksia, vuoria ja luontoa.

Kategoriat: soolomatkailu/luonto/retkeily/vaellus

Noora Kurkela

Reppu selässä ja tulevaisuus avoinna. Ikinä ei tiedä missä ollaan kuukauden päästä. Rakastaa niin rantoja ja kaupunkeja kuin vuoristoja ja luontoakin. Ikuinen matkakuume, joka ei sammu koskaan. Koukussa siihen vapauden tunteeseen, minkä matkustelusta saa, mutta myös siihen kun saa hypätä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja oppia jotain aivan uutta. Haaveena kiertää maailma ja kerätä monia uusia ihania kokemuksia matkalta.

Kategoriat: reppureissaus

Lähdetään taas

Kolmihenkinen perhe, joista nuorin syntynyt keväällä 2015. Mieluiten matkustamme maailman ääriin, mutta nautimme myös lähimatkailusta. Suurin osa matkoista on itse toteutettu, mutta välillä hyppäämme myös valmismatkojen maailmaan. Selässä ei kulje enää rinkka dormista dorimiin, vaan matkalaukut rullataan tätä nykyä hieman tasokkaampiin majoituksiin.
Kategoriat: perhematkailu/luksusmatkailu/viini- ja ruokamatkat

Lähinnä kauempana

Lähinnä Kauempana on matkablogi, jossa ei lakaista muruja maton alle vaan elämän naururypyt saa näkyä. Matkustamme useimmiten koko perheellä mutta silloin tällöin onnistuu myös lapsivapaat reissut. Pyrimme tinkimään kustannuksista, mutta emme elämyksistä!

Kategoriat: perhematkailu/budjettimatkailu/omatoimimatkailu

Mutkia matkassa

Mutkia Matkassa -blogin Emma rakastaa niin Shanghain valoja kuin Saaristomeren majakoitakin. Tärkeässä osassa kaikilla reissuilla on ruoka, paikallinen kulttuuri, uniikit löydöt ja elämykset sekä luonto. Käytyjä maita on yli 60 ja seikkailun nälkä senkun kasvaa!

Kategoriat: ruokamatkailu/soolomatkailu/päiväpatikointi

Live now – dream later

Live now – dream later on unelmien, edullisten matkatarjousten ja luonnonläheisten seikkailujen liikuttama matkablogi, jossa etsitään piileviä helmiä niin lähiluonnosta kuin maailmalta. Blogia kirjoittavan Seikkailijatar-Saanan matkakumppanina on aina avoin mieli, kevyet kantamukset ja laiha lompakko. Silloin tällöin mukaan lähtee myös englantilainen avopuoliso tai toinen Seikkailijatar, sillä matkalla koetut kokemukset korostuvat, kun ne saa jakaa tärkeän ihmisen kanssa.

Kategoriat: budjettimatkailu/omatoimimatkat/luonto ja retkeily

Rinkkaputki

Rinkkaputki on blogi lyhyistä ja pitkistä luontoretkistä, retkisuunnitelmista, vapaaehtoistyöstä kansallispuistossa, luontomatkailusta ja retkeilyvarusteista!
Kategoriat: luonto ja retkeily/hyvinvointi/budjettimatkailu

Viinilaakson viemää

Elämää Kalifornian auringon alta. Seikkailuja, matkakokemuksia, ruokaa ja viiniä ympäri maailmaa. Soolo- ja perhematkailua.

Kategoriat: perhematkailu/soolomatkailu/omatoimimatkat

One with Alpenglow

Alpenglowissa tuijotellaan ihastuneena vuorenhuippuja auringonlaskun aikaan, pohdiskellaan reissuelämän onnea ja murheita sekä kuljaillaan pienellä budjetilla ei-niin-suosituissa kohteissa. Kirjoittaja elää kaksoiselämää: pänttää kansainvälistä oikeutta arkisin Hollannissa bleiseri päällä, mutta viipottaa vapaa-ajallaan joko patikkapoluille tai halpoihin hostelleihin. Ehkä joskus koittaa aika hypätä pois oravanpyörästä, mutta ei ihan vielä!

Kategoriat: budjettimatkailu/luonto ja retkeily/ulkomailla opiskelu ja asuminen

Parasta lähteä nyt

Inspiraatiota matkoista; nojatuolimatkoista lähimatkoihin, työmatkoista kaukomatkoihin ja koettuihin ja suunnitteilla oleviin matkoihin. Reissaa yksinkin, mutta monesti mukana myös valmiiksi järjestetyillä ryhmämatkoilla.

Kategoriat: ryhmämatkat / matkainspiraatio

Tiiantai

Tiia reissaa useimmiten yksin, julkisilla ja pienellä budjetilla – majoituksesta voi tinkiä, kahvista ei. Matkablogi kertoo yksin matkustamisesta, budjettimatkailusta ja vaihtoehtoisista nähtävyyksistä.

Kategoriat: soolomatkailu/budjettimatkailu/omatoimimatkat

Rajatapaukset

Rajatapauksissa seikkailee tamperelainen pariskunta, joka reissaa ympäriinsä yhdessä ja erikseen. Anni tykkää katutaiteesta ja luontoelämyksistä, Ville tulisesta ruoasta ja kylmästä oluesta!

Kategoriat: pariskuntamatkailu/luonto ja retkeily/budjettimatkailu

Reason for Season

”Kirjoitan blogissani reissuistani kotimaassa ja valtamerten takana, tänä vuonna teen lisäksi matkaa parempaan oloon. Lähellä sydäntäni ovat meren aallot, auringonlaskut sekä ihmisen ja maailman hyvinvointi.”

Kategoriat: hyvinvointi/soolomatkailu/kaupunki

Matka maailman ympäri 80 vuodessa

”Blogi matkailusta lasten kanssa, miehen kanssa ja yksin. Urbexia, junamatkoja, omatoimimatkailua, ”suruturismia” ja reilua matkailua. Sivussa olen käsitellyt omaa työuupumustani.”

Kategoriat: seikkailu/vastuullinen matkailu

Trek – N – Paws

Pitkänmatkankävelijä maailmalla pyörien kera karvatassujen.

Kategoriat: omatoimimatkat/luonto/retkeily/pariskuntamatkailu

Vagabonda

Vagabonda on blogi matkoista, irtiotoista, seikkailuista ja siitä, kuinka moottoritie on aina niin pirun kuuma. Tässä blogissa ei jossitella tai eletä sitten kun -elämää, vaan lähdetään pitkälle reissulle tai vaihdetaan asuinmaata aina kun siltä tuntuu. Eli usein.

Kategoriat: budjettimatkailu/soolomatkailu/ulkomailla asuminen

Luontohaaste

Kahden eräopasmimmin seikkailuja pääasiassa Suomen luonnossa retkeillen ja muita innostaen! Blogista löytyy retkeilyvinkkejä ja luontohaasteita lukijoille

Kategoriat: luonto/ulkoilu/kotimaa

Huima travel

Matkoilla etsin maailman kauneutta niin luonnon kuin historiankin muodossa. Rakastan persoonallisia kaupunkeja, kyliä ja katutaidetta. Haluan nähdä kohteiden aitoa puolta, en pakollisia nähtävyyksiä. 

Kategoriat: budjettimatkailu/omatoimimatkat/luonto/retkeily

Eliza Does Oz

Eliza Does Oz -matkablogissa matkustetaan laadukkaasti Australiassa ja maailmalla, nautitaan herkullista ruokaa ja viiniä sekä eletään suomalais-australialaista arkea. Kosmopoliitti uranainen irrottautui muutama vuosi sitten oravanpyörästä, suuntasi Australiaan etsimään itseään ja jäi sille tielleen. Koti on nykyisin Sydneyssä, mutta sisäisen tutkimusmatkailijan sydän janoaa loputtomasti maailmalle.

Kategoriat: luksusmatkailu/pariskuntamatkailu/ruokamatkailu

Sunday Blondie

Olen Hanna, bloggaaja, PR-ammattilainen ja matka-addikti, joka tuntee vetoa niin suurten kaupunkien valoihin, pikkuisiin kyliin kuin autioille saarille. Rakastan tutkia maailmaa avoimin mielin ja tutustua kaupunkien saloihin: suloisiin pikkukahviloihin, trendikkäisiin ravintoloihin, värikkäisiin putiikkeihin, piilotettuihin helmiin. Kotona ollessani kirjoitan hyvinvoinnista, luonnonkosmetiikasta, suomalaisista brändeistä ja Helsingistä, joka tarjoaa päivittäin uusia puolia itsestään.

Kategoriat: pariskuntamatkailu/kaverimatkailu/kaupunki/lifestyle

Ne Tammelat

”Olemme Katri ja Ilkka Tammela, helsinkiläinen aviopari. Yhteinen Ne Tammelat -matkablogimme on perustettu vuoden 2017 alussa. Matkustamme aina kun siihen on tilaisuus. Viihdymme niin suurkaupunkien vilinässä, kuin upeissa luontokohteissakin.Ilkan voi löytää pelaamasta Pokémonia mitä erikoisemmista paikoista ja Katri etsii kohteesta kuin kohteesta mahdollisuuden joko lasketella tai seikkailla jossain korkealla.”

Kategoriat: omatoimimatkat/pariskuntamatkailu/ruoka ja juoma

Makuja ja seikkailuja

Makuja ja seikkailuja matkan varrelta –matkablogissa käsitellään pariskunnan matkoja niin suurkaupunkien sykkeeseen kuin luontokohteisiin patikoimaan ja vaeltamaan. Erityisesti rakastamme vuoristomaisemia, auringonnousuja ja hyvää ruokaa.

Kategoriat: pariskuntamatkailu/omatoimimatkat/luonto/retkeily

Jumalainen seikkailu

Runollinen matkablogi. Seikkailut vievät usein hieman epätavallisempiin kohteisiin, vaikka kaksi maata on ylitse muiden: Kreikka ja Venäjä. Blogissani ei kirjoiteta matkaoppaita, vaan tarinoita.

Kategoriat: omatoimimatkat/kotimaan matkat/maailmasta kertominen

Viaggio e Limoni

Tosin muistelen blogissani myös vanhoja matkojani, jotka ovat olleet enemmän pariskuntamatkailua. Blogini on enemmän fiiliksiä kuin faktatietoa. Tykkään kuvaamisesta ja haluan jakaa niitä ja kokemuksiani, mutta en kirjoittaa matkaopasmaisesti. Yksi syy blogin hiljaiseloon on ollut se, että olen myös pohtinut vaihtaisinko vielä kirjoituskielen kuitenkin suomeksi.

Kategoriat: omatoimimatkat/budjettimatkailu/perhematkailu

Matkan varrella

Matkan varrella -blogi keskittyy matkustamiseen aina välillä hyvinvoinnin raiteille poiketen. Matkakertomusten lisäksi perehdytään ajankohtaisiin ilmiöihin, jaetaan vinkkejä kaikkeen reissaamiseen liittyvään ja fiilistellään Helsinkiä.

Kategoriat: ruokamatkailu/hyvinvointi/omatoimimatkat

Project Forever

Maailman matkaamisesta on tullut eräänlainen ikuisuusprojekti (josta blogin nimikin on kehitelty), koska tämä missio ei ole koskaan valmis. Aina riittää lisää nähtävää ja mielenkiintoisia kohteita. Matkustus on intohimo, jota pyrin toteuttamaan aina kun mahdollista. Matkakuume on parantumaton!

Kategoriat: budjettimatkailu/omatoimimatkat/luonto/retkeily

Studying the world

Studying the World seuraa 29-vuotiaan toimittajan ja väitöskirjatutkijan arkea kolmen maan välillä ja matkoja eri puolille maailmaa. Location independent, tukikohdat Lontoossa, Amsterdamissa ja Helsingissä.

Kategoriat: kaupunki/omatoimimatkat/ulkosuomalaisuus

Kaipuu kauas

Elämää ja reissailua maailmalla, tällä hetkellä talven/laskettelun perässä pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon väliä. Tukikohtana Itävallan Alppien Bad Gastein.


Kategoriat: soolomatkailu/budjettimatkailu/luonto/retkeily/vapaalasku/ulkomailla asuminen

Huima travels

Blogi kannustaa ja inspiroi irtiottoon ja lähtemään maailmalle. Blogin taustalla häärivät kaksi aivan tavallista savolaista, jotka päättivät hypätä pois oravanpyörästä ja lähteä vuodeksi reissuun pienellä budjetilla.

Kategoriat: pariskuntamatkailu/omatoimimatkailu/budjettimatkailu

Minun maailmani

Minun maailmani -blogi kertoo espoolaisen kolmen lapsen äidin elämästä. Blogissa tehdään töitä yrittäjänä vaate- ja hyvintointialoilla ja blogissa näkyy myös liikuntaa. Talvea lähdetään usein pakoon Thaimaan lämpöön. Ruotsalaisen miehen perässä tie vie usein Tukholman saaristoon, joten seikkailut vievät kotimaan lisäksi myös usein Ruotsiin. Seikkailuissa mukana myös kaksi kiinanharjakoiraa.

Kategoriat: perhematkailu/ luonto ja retkeily/hyvinvointi

Irtiottoja maailmalle

Blogissa jahdataan upeita maisemia, janotaan uusia kokemuksia ja tutkitaan maailmaa uteliain askelin niin vuorilla, maalla kuin merelläkin. Lähellä sydäntä ovat upeat luontokohteet, roadtripit ja eläinkohtaamiset, mutta välillä eksytään myös suurkaupunkien sykkeeseen.

Kategoriat: omatoimimatkat/luonto ja retkeily/roadtripit

Syö, Matkusta, Rakasta

Seikkailujen ja hyvän ruoan perässä Aasiassa ja Euroopassa.

Kategoriat: luonto ja retkeily/omatoimimatkailu/pariskuntamatkailu

Matkataan mutkitellen

Blogi kertoo perheemme mutkaisista matkoista. Matkakohde arvotaan tyyliin ”erikoisen kuuloinen paikka, mennäänpä sinne”. Päämäärän sijaan itse matkanteko on kohde ja jokainen lisämutka matkan varrella tuo uusia elämyksiä ja kokemuksia. Pidämme luonnosta ja liikkumisesta. Luontoa löytyy kaikkialta, joskus myös kaupungeista.

Lapset eivät rajoita matkustamista; he kulkevat mukana sinne mihin mekin kuljemme. Lasten myötä olemme uudelleen oppineet ihmettelyn ison taidon; suuria kokemuksia voi saada pienistä asioista.

Kategoriat: perhematkailu/omatoimimatkat/luonto ja liikkuminen

Eevagamunda

Eevagamunda tutkii Andalusian aarteita ja matkaa maailmalla. Blogissa etsitään kotikaupungin Málagan parhaita tapaksia, Andalusian suloisimpia kyliä, maailman kauniimpia auringonlaskuja ja kutkutusta vatsanpohjassa uuteen maahan matkatessa.

Kategoriat: omatoimimatkailu / ulkosuomalaisuus / pariskuntamatkailu

Meriharakka

Tervetuloa Meriharakoiden matkaan! Blogimme on maabongaustakin harrastavan senioripariskunnan matkablogi, johon on kertynyt jo tarinoita jo yli 120 maasta. Matkustamme kaikkialle maailmassa, meille uusia maita suosien, mutta kerraten myös Eurooppaa.

Kesäisin suosimme Suomea ja pitempien reissujen välissä poikkeamme mielellämme kiinnostaviin taidenäyttelyihin ja käymme katsomassa hyviä näytelmiä.

Kategoriat: maabongaus / pariskuntamatkailu / 50+

Delfiinin selässä

Delfiinin selässä-blogia kirjoittava Lotta-Maaria on reilu 30-vuotias intohimoinen matkaaja, sukeltaja ja aloitteleva valokuvauksen harrastaja. Blogissa matkustetaan pääosin pienellä budjetilla kaukaisissa maissa, tutkitaan luontoa merenpinnan alta ja tutustutaan kaukaisiin kulttuureihin. Mukaan mahtuu myös jokunen kaupunkiseikkailu ja reissailua lähialueilla.

Kategoriat: budjettimatkailu / soolomatkailu

Huge Passion for Life

Huge Passion for Life -matkablogi kertoo elämää rakastavan seikkailijattaren matkailusta maailmalla ja kotimaassa. Mukana matkassa seikkailee myös pieni tytär. Hyvän mielen matkailutarinat ja -pohdinnat sijoittuvat suurelta osin Eurooppaan, Aasiaan ja kotimaahan.

Kategoriat: soolomatkailu / omatoimimatkat / perhematkailu

Frida Ingrid

”Aina matkalla” – jos ei fyysisesti niin ainakin mental tripillä. Blogista löydät turinoita ja tarinoita reissuista ympäri maapalloa, mutta myös filosofiaa elämästä ja sen metkuista sekä inspiraatiota kaikkeen ihanaan.

Kategoriat: pohdinta / lifestyle

Merjan matkassa

Kaikkiruokainen maailmanmatkaaja, jonka sydän sykkii erityisesti vuorivaelluksille. Minut voi löytää myös suurkaupunkien sykkeestä tai kuumilta aurinkorannoilta.

Kategoriat: vaellus / päiväpatikointi / kaupunki

Maailman äärellä

Maailman äärellä on blogi, jossa etsitään maisemaelämyksiä ja luontoluksusta maastokengät jalassa. Luontoseikkailujen välissä rentoudutaan majapaikoissa, jotka ovat pieniä persoonallisia paratiiseja kauniin luonnon keskellä.

Kategoriat: luonto / omatoimimatkat / luksusmatkailu

Haluatko oman blogisi mukaan listalle? Ota yhteyttä [email protected]