Seikkailijattaret Turun saaristossa – höyrylaivaristeily Loistokarille

Kerro kaverille!

* Kaupallinen yhteistyö:  Ukkopekka

Elokuinen perjantai-ilta on hieman tuulinen, mutta aurinko kimmeltää kuitenkin iloisesti Aurajoen laineilla. Ohi lipuvat Turun jokisuun nähtävyydet Suomen Joutsen ja Turun Linna, pidemmälle kohti Airistoa suunnattaessa Ruissalon kauniit pitsihuvilat. Taustalla keinahtelee leppoisa haitarimusiikki ja laseissa pirskahtelee kupliva juoma. Poutapilvenpehmeä illallisristeily höyrylaiva s/s Ukkopekan kyydissä on alkanut!

Risteily Ukkopekalla on yksi hauskimmista tavoista tutustua Turun saaristoon. Höyrylaiva s/s Ukkopekka on Suomen viimeinen reittiliikenteessä oleva matkustajahöyrylaiva, sen kotisatama on Turku ja laituripaikka Aurajoessa Martinsillan kupeessa. Alus on rakennettu vuonna 1938 on nykyään Seitsemän seinähullua veljestä -orkesterista kuuluisan Pentti-Oskari Kankaan perheen omistuksessa. Nykyisessä asussaan alus on liikennöinyt lukuisissa Suomen rannikkokaupungeissa, toiminut Turun talousalueen esittelytilana Tukholmassa sekä ravintolalaivana Tallinnassa. Korkea-arvoisina vieraina ovat olleet useat  ulkomaiden presidentit, diplomaatit, ministerit ja ja liike-elämän huiput. Tällä kertaa vieraaksi pääsivät myös Seikkailijattarien Jenni ja Laura.

Hoyrylaivalla Turussa.
Turun vesistöissä risteillen voi ihailla Turkua eri perspektiivistä.
Ukkopekka Turku.
Laivan kannelta näkee parhaiten!
Hoyruilaivaristeily Turku.
Laivan tunnelma on lämmin ja mukava.

Kesäisin Ukkopekka järjestää sekä päiväristeilyjä Naantaliin että illallisristeilyjä Loistokarille, Turun saaristossa Airiston selän pohjoispäässä sijaitsevalle kallioiselle luodolle. Illallisristeilyt lähtevät Aurajoesta Martinsillan vierestä kello 18 ja kestävät kokonaisuudessaan nelisen tuntia. Meno- ja paluumatkalla voi nauttia maisemista, juomista ja elävästä musiikista laivan ala- tai yläkannen viihtyisissä komein messinkipuitteisin ikkunoin varustetuissa ravintolasalongeissa sekä sään suosiessa tietysti myös ylimpänä laivassa sijaitsevalla ulkokannella. Loistokarilla nautitaan illallinen ja ruokailun jälkeen alkavat vanhat kunnon laituritanssit, haitarimusiikin säestyksellä tottakai.

Perillä voi nauttia merellisen illallisen.

 

Kallioilla kelpaa nauttia ilta-auringosta.

Turussa asuva Jenni oli päässyt illallisristeilemään Ukkopekan kyydissä jo kertaalleen kolme vuotta aiemmin, ja tuolloin alkupalat tarjoiltiin menomatkalla laivalla, joka oli viimeistä paikkaa myöten tupaten täynnä. Tällä kertaa risteilyn koko ruokailuosuus toteutettiin Loistokarilla ja väljää oli laivan kummassakin salongissa – poikkeusaikojen vaikutuksia epäilemättä. Buffet-pöytä määränpäässä viehättävällä saaristoluodolla meren ympäröimänä oli kuitenkin yhtä ihana elämys kuin ennenkin, emmekä antaneet tanssittajien puutteen tunnelmaa häiritä. Luodon kallioilla oli ihanaa nauttia ilta-auringon säteistä ja tietysti asiaan kuului myös piipahdus perinteistä saaritolaisromantiikkaa henkivässä loistonvartijan mökissä.

Illallisristeilyjä Ukkopekalla järjestetään elokuun loppuun asti, vielä ehdit siis kokemaan tämän elämyksen vaikka jo tänäkin kesänä. Vinkkinä vielä, että 25. ja 26.8. laiva on lastattu samppanjalla kun Master of Wine Essi Avellan johdattaa risteilymatkustajia samppanjan saloihin. 

Tunnelma on kuin suoraan Tove Janssonin tarinoista.

 

Vinkkejä Turkuun: Majoittua voi esimerkiksi Hotelli Kakolassa eli entisessä vankilassa, joka on nykyään moderni hotelli. Muistakaa myös Seikkailijattaret-klubin etu toiseen turkulaiseen hotelliin, Park Hotelliin.  Kahvittelun vinkit kannattaa kurkata täältä.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.