fbpx

Seikkailijattaret inspiroituvat Helinä Rautavaaran museolla

/

Haluatko kohdata muita seikkailijattaria ja oppia samalla maailmasta ja sen kulttuureista? Vuonna 2022 kokoonnumme joka pariton kuukausi Espoossa sijaitsevan Helinä Rautavaaran tiloihin ja inspiroidumme yhdessä. Tule mukaan Seikkailijattarien Aarresaaren inspiraatioaamupäiviin!

Tutustu vuoden 2022 sunnuntaiklubin tarjontaan tässä ja pysy kuulolla myös muista tapahtumistamme. Inspiraatioaamut ovat Seikkailijattarien Aarresaari-klubilaisille maksuttomia. Teemme näyttelyosuuksista osittain myös Instagramin storyssa etälähetyksiä. Seuraa tätä tapahtumasivua päivityksien varalta.

Tapahtumiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta kannustamme merkitsemään Seikkailijattarien somessa oleviin tapahtumakutsuihin, jos olet tulossa. Näin pysymme kartalla osallistujamääristä.

Hanki lippusi Aarresaarelle nyt!

13.3. kello 13-14.30 Sunnuntain taidebrunssi 

Nepalissa lapsuutensa viettänyt museon työntekijä Maria opastaa näyttelyssä, jossa on esillä kriitikko ja keräilijä J. O. Mallanderin taidetta Intiasta ja Tiibetistä. Ota omat eväät mukaan yhteiseen pöytää laitettavaksi. Museo tarjoaa lasilliset kuohuvaa. 

15.5. kello 13-14.30 Soolona maailmalla!

Suomesta Afganistaniin liftannut Emma Vepsä ja muut maailmalla yksin reissaavat naiset kertovat matkoistaan. 

10.7. kello 13-14.30 Helinän ihmeellinen elämä

”Maailmanmatkaaja Helinä Rautavaara eli niin uskomattoman elämän, ettei voi olla ihmettelemättä, kuinka tästä helsinkiläisestä seikkailijattaresta ei ole vielä tehty elokuvaa”, kirjoitti HS:n toimittaja Jael Nyman 31.12.2021 julkaistussa artikkelissa. 

Museon intendentti ja Helinä Rautavaaran kanssa yhdessä työskennellyt Katri kertoo, millaisten kulttuuristen lasien läpi Helinä katseli maailmaa ja ihmetellään matkojen kuvasatoa. Samalla valotetaan Helinän matkustuskeinoja ja sitä, miten hän osasi löytää kokoelmiinsa aarteita.

La 10.9. kello 13-14.30 Tuhat ja yksi kulttuuria

Miltä maistuu iranilainen sahramitee, tuore baklava tai kuivatut ruusunnuput? Tervetuloa opastetulle kävelykierrokselle Espoon keskukseen, yhteen Suomen kulttuurisesti moninaisimmista asuinaluieista.  Museon yleisömanageri Helka ja paikallisopas johdattelevat. 

13.11.kello 13-14.30 Koruja ja suojelusmagiaa

Koruilla ja amuleteilla on ollut erityinen asema Lähi-idässä ja Etu-Aasiassa. Ne ovat merkinneet paljon muutakin kuin koristautumista. Korut ovat olleet naisen vakuutus ja mukana kuljetettava omaisuus, joka on voitu hädän hetkellä vaihtaa rahaksi. Koruilla on myös uskottu olevan suojelua ja onnea tuovaa voimaa. 

Nautitaan virkistävää minttuteetä, tutustutaan konservaattori Elinan johdolla kokoelmanäyttelyssä esillä oleviin koruihin ja kokeillaan pohjoisafrikkalaiseen naisten vanhaa tapaa valmistaa helmiä siemenistä ja yrteistä. 

Helinä Rautavaaran museoon voi tutustua täällä ja Helinän tarinaan tässä artikkelissa.

 

Tapahtumissa seuraamme sen hetkisiä korona-ohjeistuksia ja samalla kannustamme jo uskaltamaan, on aika myös elää ja kohdata taas! Tapahtumat ovat klubilaisille maksuttomia.

Tutustu tapahtumakalenteriimme täällä!

Artikkelikuva: Helinä Rautavaaran museo

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Inspiroi ja inspiroidu.

1 Comment

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.