Seikkailijattaret-matka Tansaniaan Maasai-kylaan.

Seikkailijattarien oma seikkailumatka Tansaniaan syksyllä 2022 – tule mukaan!

/
1

Kerro kaverille!

Haaveena Tansania? Maan upea luonto ja Afrikan tähtitaivas? Tule mukaan Seikkailijattarien omalle ja täysin ainutlaatuiselle ryhmämatkalle Tansaniaan 5. -12.10.2022. Tule kokemaan kanssamme jotain täysin ainutlaatuista, jakamaan ikimuistoisia hetkiä! Lue lisää!

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Seikkailumatka Tansaniaan- tutustu alkuperäiskansoihin ja Afrikan upeaan luontoon ja villieläimiin 5. – 12.10.2022

Reitti: Arusha – Mto Wa Mby – Tarangiren kansallispuisto- Ngorongoron kraatteri

Kesto: 8 päivää, 7 yötä (uudet päivät lokakuussa 2022 päivittyvät pian)

Hinta: 2490 € (tarkat hintatiedot artikkelin lopussa)

Matkalla mukana Seikkailijattarien perustaja Laura ja Visit Nativesin Anniina.

Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen [email protected] . Paikka varataan maksamalla 250€ varausmaksu ja loput myöhemmin. Jos kiinnostut matkasta, lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse.

 

Lukuvinkki: Tutustu Tansaniaan ja *hanki Tansanian matkaopas täältä!

 

MATKAOHJELMA TANSANIAN SEIKKAILUMATKALLA

PÄIVÄ 1. TERVETULOA TANSANIAAN!

Saavumme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta siirrymme majoituspaikkaamme. Nautimme päivällisen ulkona kynttilänvalossa ja tutustumme toisiimme.

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

PÄIVÄ 2. MAASAIT

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti ensimmäistä alkuperäiskansavierailuamme. Ajomatka maasai bomaan (kylään) kestää noin 2-3 tuntia. Maasait vastaanottavat meidät pienellä seremonialla. Meille pystytetään leiri boman sisälle. Tututustumme meidät majoittaviin naisiin ja osallistumme tekemään askareita yhdessä. Maasai boma sijaitsee savannilla, josta on upeat näkymät kohti Itä-Afrikan hautavajoamaa. Alueella ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Ihailemme auringolaskua ja nautimme retki-illallisen ulkona Afrikan tähtitaivaan alla.

Ihailemme auringolaskua ja nautimme retki-illallisen ulkona Afrikan tähtitaivaan alla.

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

PÄIVÄ 3. PÄIVÄ MAASAI BOMASSA

Tänään vietämme koko päivän maasaiden luona. Pääsemme tarkkailemaan ja osallistumaan maasaiden elämään ja arkipäivän askareihin. Aamulla pääsemme maasai-poikien mukana karjapaimeneen. Iltapäivällä liitymme naisten joukkoon ja kuljemme naisten mukana keräämään polttopuita ja hakemaan vettä. Päivän kruunaa yhteinen hetki maasai-naisten kanssa nuotion äärellä. Tämä on ainutlaatuinen ja voimaannuttava hetki, jossa jaamme kokemuksia ja opimme toisiltamme erilaisista naisnäkökulmasta.

Päivän kruunaa yhteinen hetki maasai-naisten kanssa nuotion äärellä. Tämä on ainutlaatuinen ja voimaannuttava hetki, jossa jaamme kokemuksia ja opimme toisiltamme erilaisista naisnäkökulmista.

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

PÄIVÄ 4. TARANGIREN KANSALLISPUISTO

Heräämme ennen auringonnousua ja lähdemme kohti Tarangiren kansallispuistoa. Tarangire on varsinainen helmi Tansanian kansallispuistojen joukossa. Puiston keskellä virtaa Tarangire-joki, jonka äärelle eläimet kerääntyvät juomaan ympäri vuoden. Tarangire tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio. Puisto on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta. Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Nautimme puistossa retkilounaan ja palaamme savannille maasai bomaan.

PÄIVÄ 5. AFRIKKALAISTA TAIDETTA JA AFROTANSSIA

Aamuvirkut voivat lähteä maasai-naisten kanssa aamulypsylle hämärässä kukonlaulun aikaan. Aamupalan jälkeen vietämme aikaa naisten kanssa, jotka kertovat maasaiden perinteisistä käsitöistä samalla kun teemme yhdessä kauniita maasai-koruja. Koruista jää kaunis muisto, joka yhdistää maasai-kylän naisiin. Lounaan jälkeen matkaamme Mto Wa Mbun -kylään, jossa tutustumme afrikkalaiseen taiteeseen. Voit vapaaehtoisesti osallistua joko paikallisen taiteilijan kuvataidepajaan tai vauhdikkaalle rumpujen säestämälle afrotanssi-tunnille! Kylässä pyörähdämme myös kuuluisalla maasai-torilla. Illallinen nuotion äärellä maasai bomassa.

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

PÄIVÄ 6. PYÖRÄRETKI BANAANILVIJELMILLE

Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräretkelle vehreään maastoon, jossa ihailemme
banaaniviljelmiä ja riisipeltoja. Mto Wa Mbu on erityisen kuuluisa siitä, että siellä kasvaa maailman ainoita punaisia banaaneja. Pysähdymme picnic-lounaalle ihailemaan maisemia Manyara -järven kansallispuiston rannalle, jonne flamingot ja gnuut kokoontuvat usein. Retken päätteeksi vierailemme vielä banaaniplantaasilla ja banaaniolutpanimossa, jossa maistelemme paikallisia banaanioluita. Päivän aikana opimme kaiken banaaneista! Illan vietämme maasai-bomassa.

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

PÄIVÄ 7. NGORONGORON SUOJELUALUE

Heräämme varhain aamulla ja heti aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ngorongoron suojelualuetta. Se on yksi Tansanian ja koko Afrikan ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista, jossa sijaitsee Ngorongoron kraatteri. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä, eikä syyttä sillä se on myös UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, kuin tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Opimme paljon luonnon moninaisuudesta ja ekosysteemeistä. Palaamme tämän ikimuistoisen safarimatkan päätteeksi luomukahviplantaasille, joka toimii myös lodgena eli majatalona. Nautimme täällä viimeisen illallisen patiolla ihastellen Afrikan tähtitaivasta.

PÄIVÄ 8. KILIMANJARON KAINSAINVÄLINEN LENTOKENTTÄ

Aamupalan saamme nauttia uskottoman kauniissa maisemissa kahviplantaasilla. Aamupäivän voit viettää rentoutuen tai lukien kirjaa uima-altaalla tai kierrellen kahviplantaasin puutarhassa. Lounaan jälkeen siirrymme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta iltalentomme lähtee takaisin kohti Suomea. (Halukkaat voivat jäädä maahan ja palata omien lentojensa mukaan.)

 

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

Tansania Visit Natives - Seikkailijattaret-matka

EETTINEN JA KESTÄVÄ MATKANJÄRJESTÄJÄ

Visit Natives on suomalainen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja, muun muassa Tansaniassa. Visit Nativesin perustaja Anniina on antropologi ja tulkki, joka on viettänyt paljon aikaa maasaiden kanssa Tansaniassa.

Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

Huomio! Matkalle mahtuu enää kaksi seikkailijatarta! Varaa paikkasi nyt!

TANSANIAN MATKAN HINTA

2490 € / per hlö 2hh:ssa

Tämä on ainutlaatuinen pienryhmä matka. Minimi osallistujamäärä on 8. Kokoonnumme hieman tutustumaan toisiimme jo etukäteen Suomessa. Uskomme, että tämän matkan jälkeen uusia sydänystävyyksiä on solmittu, jaettuja tarinoita luotu.

Hinta sisältää:

 • Lentokenttäkuljetukset
 • 2 yötä kahden hengen huoneessa lodgessa (Arusha ja Karatu)
 • 5 yötä teltassa (yhden hengen teltta, kaikki retkeilytarvikkeet sisältyvät hintaan paitsi makuupussi)
 • Yksityiset kuljetukset safarijeepillä
 • Kansallispuistomaksut ja opastetut safariajot Tarangiren Kansallispuistossa ja Ngorongoron luonnonsuojelualueella.
 • Kaikki retket/aktiviteetit ohjelman mukaisesti
 • Visit Natives ”give back” ohjelma: Jokaista varattua matkaa kohden yksi maasai perhe saa kattavan terveysvakuutuksen, joka kattaa ilmaisen sairaanhoidon ja lääkkeet. Matkan aikana vierailemme terveysasemalla, josta vakuutukset ostetaan.

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot (lennot maksavat noin 600-1000€)
 • Turistiviisumi (50$)
 • Matkavakuutus  (Vinkki: vertaile vakuutuksia *täällä)
 • Mahdolliset korona-testit/todistukset
 • Juomat lodgeissa / majataloissa

 

Suositellut lennot:

Lähtö 5.10. Klo: 7:00 HKI – 20:10 JRO
Paluu 12.10. Klo: 21:20 JRO – 13:10 + 1 pv HKI
Lentojen hinta on noin 1000€.

Ilmoittautumiset ja kyselyt osoitteeseen [email protected] . Paikka varataan maksamalla 250€ varausmaksu ja loput myöhemmin. Jos kiinnostut matkasta, lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse. Myös [email protected] meiliin voi laittaa kyselyitä. Luvassa myös info-tilaisuus matkalle.

Matkalle on vielä muutama paikka jäljellä, mutta toimi ripeästi!

Huomio! Jos haluat matkustaa Tansaniassa tai muualla pidempäänkin, lennot saa hankkia itselleen sopiville päiville.
 Seikkailijattaret-matkan virallinen osuus alkaa Kilimanjaron lentokentältä 5.10. 2022 Klo: 20.30 ja paluu takaisin Kilimanjaron lentokentälle 12.10.2022 Klo: 18:00. 

 

Vinkki: Kurkkaa lisätietoa matkasta Instagramin puolelta, jonne pääset helpoiten tästä.

Katso lentohintoja ja varaa lennot nyt!

 

 

Kerro kaverille!

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Inspiroi ja inspiroidu.

1 Comment

 1. Olen kiinnostunut tästä matkasta. Onkohan minkälaista etukäteisbriefausta?
  Mikä on matkan kokonaishinta ( noin)
  Listassa ei mainita ruokailuiden kuuluvan matkan hintaan, kuuluvatko ne?

  Olen käynyt Punaisen Ristin kursseja , jotka valmentavat missioille kehitysmaihin tai konfliktialueille, mutta en ole päässyt vielä yhdellekään. Niinpä tällainen Afrikn mtka antaisi ainakin näkemystä,millaista siellä paikanpäällä on.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Joogaretriitti Sri Lankalla.
EDELLINEN SEIKKAILU

Find your wild –feminiinienergian retriitti Sri Lankalla

Anniina Sandberg Tansaniassa alkuperaismatkalla maaasaiden luona.
SEURAAVA SEIKKAILU

Eettisesti kestävä alkuperäismatkailu onnistuu kunnioittamalla