Inspiraatiota maailmaa tutkivilta naisilta naisille – tiedostavamman ja kauniimman maailman puolesta!

Stressitön Siargaon saari

Stressitön Siargaon saari

by

Pieni Siargaon saari on monen matkaajan mielestä parasta, mitä Filippiineiltä löytyy. Moni reissaaja huomaa jäävänsä tälle rennolle saarelle suunniteltua pidempään. Itse olisin tehnyt samoin, ellei työ olisi kutsunut takaisin arkeen.

Kun saavuimme saarelle, jokin sisälläni liikahti, vaikka satoi vettä kuten alkuvuodesta on tapana. Pieni vihreä kolmipyörä vei meidät Dapan kaupungista General Lunan alueelle, enkä nähnyt puolen tunnin matkan aikana muuta, kuin hiljaista, paikallista elämää, vihreää riisipeltoa ja mangrove-puita.

Turismi on keskittynyt saaren kaakkoisrannikolle, Cloud 9:n ja General Lunan alueille. Tämä muutamien kilometrien pituinen, valkoisella hiekkarannalla sijaitseva alue on täynnä rentoja rantabaareja, moderneja ja persoonallisia rantaresortteja, ravintoloita ja kahviloita, joissa voi helposti unohtaa huolensa.

Claud9, Siargao

Saarena Siargaon ovat löytäneet pääasiassa surffaajat, mutta koska surffiturismi on keskittynyt vain yhdelle pienelle alueelle, suurin osa saarta on täynnä koskematonta luontoa ja paikallista elämää. On vaikea olla rakastamatta saarta, josta löytyy sekä turismin hyvät puolet (täydellinen kahvi ja smoothie bowl) että autenttinen paikallisten kylien vilinä.

Mitä saarella kannattaa tehdä?

Surffaajat tai kitesurfingista eli leijalautailusta kiinnostuneet löytävät varmasti saarelta tekemistä viikkokausiksi. Mutta mitä muuta saarella kannattaa tehdä?

Moottoripyöräily saaren ympäri on antoisa retki, johon kannattaa varata kokonainen päivä. Voit ajaa aamupäivällä General Lunan alueelta Dapan kautta Del Carmenin kylään, ja jatkaa matkaa saaren kauniiden ja hiljaisten pohjoisrantojen, Santa Monican ja Burgoksen ohi Pilar-kylään, josta pääsee jälleen upeiden mangrove-metsien läpi takaisin General Lunan alueelle. Tie on suurimmaksi osaksi päällystettyä, mikä tekee matkasta suhteellisen helpon.

siargao2

Pysähtymisen arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi Taktak-vesiputoukset, samoin kun pieni Bollox-rantabaari tyhjällä ja autiolla hiekkarannalla Burgosin ja Pilarin välimaastossa. Lähellä Pilar-kylää sijaitsee Magpupungo-vuorovesialtaat, jotka tarjoavat kauniin, luonnollisen uima-altaan laskuveden aikaan.

Oman päiväretkensä arvoinen on reissu Sogba-laguuniin. Del Carmenista lähtee veneitä, jotka tekevät päiväretken Caob-saarelle, jonka keskellä olevassa laguunissa voi viettää unohtumattoman päivän snorklaten ja uiden. Myös monet resortit järjestävät päiväretkiä laguuniin.

Island hopping. Siargaon saaren ympärillä on monia pieniä saaria, jotka ovat kuin suoraan postikorteista. Naked island on hiekkadyyni keskellä merta, Guyam-saarella pääset nauttimaan muutamasta kookospuusta ja kirkkaasta vedestä, ja Daku-saarella voi helposti viettää kokonaisen päivän snorklaten, uiden ja ruokaillen.

Muutamia vinkkejä:

Majapaikka

Saarella on helppo löytää omaan budjettiin sopiva paikka. Useimmat resortit tarjoavat moderneja, jaettuja huoneita, joista voi vuokrata yhden sängyn edullisesti. Tässä muutamia keskitason budjettiin sopivia, moderneja ja rentoja paikkoja General Lunan alueella:

siargao1

Bravo Beach Resort Modernit bungalow rakennukset rantaviivalla ja yksi saaren parhaista ravintoloista takaavat viihtymisen.
Viento del Mar Pieni ja tunnelmallinen paikka aivan meren rannalla, Bravon naapurissa.
Harana Lähempänä Cloud 9 -surffialuetta. Saaren parhaimpiin kuuluva ravintola ja kahvila samalla alueella.

Ravintolat ja kahvilat

Saarella ei käy aika tylsäksi ruoankaan puolesta, sillä joka päivälle löytyy uusi paikka, jota kokeilla.

Siargao_kollaasi2

Bravo Restaurant Bravo Beach Resortin yhteydessä oleva ravintola, jossa on äärettömän rento tunnelma, hyvää ruokaa ja nopea palvelu! Mitä muuta tarvitaan?
Cafe Loka Pieni ja charmantti rantakahvila merenviivan äärellä, palmupuiden katveessa. Sijaitsee Cloud 9 Boardwalk -laiturin lähimaastossa.
Shaka Siargao Kahvia, tuorepuristettuja mehuja, smoothie bowl -kulhoja paikallisista hedelmistä ja vegaanileivoksia. Lähellä Cloud 9 Boardwalk -laituria.

Joogeille

Joogeille löytyy myös päivittäin monia vaihtoehtoja. Useimmat paikat pitävät joogatunnit aamuisin (8.00 tai 8.30) ja iltapäivisin kello 16.00.

Kermit Siargao Päivittäiset joogatunnit resortin yläkerrassa olevassa kauniissa ja avoimessa tilassa.
Buddha’s Surf Resort Aamuinen joogatunti resortin yläkerrassa.
Ocean 101 Resort Aivan veden tuntumassa oleva avoin joogatila.

Miten löydät saarelle?

Siargaolle pääsee parhaiten lentämällä. Saarelle tehdään Cebun kaupungista lentoja kahdesti päivässä (Cebu Pacific Airlines). Maateitse voit matkustaa ensin Surigaon kaupunkiin, josta pääsee muutamassa tunnissa lautalla Siargaon saarelle. Viimeinen lautta lähtee kello 12.

Siargao kartalla 1

Paras aika vierailla: huhtikuu-lokakuu (kuiva kausi)

Kuva: ©ArnoEnzerink/stockphotography.nu

Sukeltava introvertti seikkailijatar. Asunut lähes koko aikuisikänsä ulkomailla ja tällä hetkellä majailee pienellä saarella Filippiineillä, jossa vetää miehensä kanssa jooga- ja sukellusretriittejä. Sydäntä lähellä ovat uudet kulttuurit, kokemukset, matkailu, hiljaiset maisemat, jooga, meditointi, laitesukellus, kirjoittaminen ja omiin ajatuksiin uppoutuminen. Haaveissa oma retriittikeskus ja Kombuchan teon opettelu.

Latest from Filippiinit

filippiinit

Matkakohteena Filippiinit

Filippiinit matkakohteena avaa seikkailijoille mahdollisuuden ennennäkemättömiin elämyksiin. Massaturismille vielä suhteellisen tuntematon saarivaltakunta
Palaa Alkuun