Tuk tuk traveller Juho

Sirkustaiteilija Juhon katukeittiö on thaimaalainen tuk tuk

Kerro kaverille!

Juho Sarno on sirkustaiteilija, joka on yhdessä ystävänsä kanssa ajanut muun muassa tuk tukin Thaimaasta Suomeen. Nykyään samassa kulkupelissä toimii liikkuva katukeittiö. Minkälainen Juho on matkustajana?

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Juho, kasvoin Nummelassa ja lähdin teininä liesuun vähän sinne sun tänne. Etsiydyin aikani vaikeuksiin, kunnes lopulta löysin itseni sirkuksesta. Nyt pyöritän ystäväni kanssa Tuk Tuk Travellers -nimistä katukeittiösirkusta ja ihmettelen kuinka olen päätynyt espoolaiseksi yksityisyrittäjä-perheenisäksi.

Missä olet ja mihin olet menossa?

Tällä hetkellä olen kotona ja kyllä kelpaa ollakin keväällä. Lempeä ilmasto houkuttelee luontoon ja käymme poikani kanssa päivittäin metsäseikkailuilla. Koskaan ei tiedä minne sitä seuraavaksi päätyy, mutta mikäli tähdet ovat oikeat, seuraava suunta on Palestiina.

Juho Sarno

Mikä sinua liikuttaa?

Corpus. Nautin liikkumisesta ja liikkeestä ja sitä kautta myös liikutun helposti. Luultavasti sirkustaustani vaikuttaa siihen, että koen tunteet hyvin fyysisinä. Kaihon tuntee rinnassa ja surun silmissä, vai miten se menikään. Liikutun liikkuessani.

Nautin…

Uuden oppimisesta. Olen sielultani utelias eikä mene päivääkään, etten hämmästelisi maailmamme monimuotoista kauneutta. Pyrin nauttimaan kaikesta, mitä maailma tuo eteeni. Elämä koostuu pääosin nukkumisesta, syömisestä, liikkumisesta, työstä ja vessassa istumisesta. Jos näistä tekee itselleen nautinnollisia, elämä on jo aika vahvasti plussan puolella.

Rakastan…

Jokaista hetkeä perheeni parissa. Rakkaus luo onnea ja näin minulla on onnea ja rakkautta elämässäni. Olen perinteinen hippi siinä mielesä, että uskon rakkauden voimaan. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, ja jos rakastaa saa vastineeksi rakkautta. Mikäs sen mukavampaa!

Juho ja Atlas

Tapani matkustaa

Hitaasti, rauhassa ja eksyen. Joskus lentelen kiireessä töiden perässä, mutta pääasiassa pyrin matkustamaan nautiskellen. En lue oppaita tai googlaile hirveästi etukäteishehkutusta. Tosin rakastan karttoja enkä siksi käytä navigaattoria. Tuk tukilla ajettiin 18 000 km ilman GPS:ä — ehkä se selittää miksi kolmen kuukauden aikataulu venyi 10 kuukauteen. Olen luopunut odotuksista jo kauan aikaa sitten. Todellisuus ei kuitenkaan ikinä vastaa kuvitelmia ja on aina kiehtovampi kuin toiveeni.

Seikkailu, jota en unohda…

Muutama vuosi takaperin kaipasimme ystäväni kanssa kunnon katuruokaa Suomeen, ja kun sitä ei täältä silloin löytynyt, päätimme ostaa Thaimaasta tuk tukin, ajaa sen Suomeen ja perustaa thai-tyylisen katukeittiön. Simple as that. Olimme kunnon suomalaisia ja teimme matkasuunnitelmat huolella ja hommasimme viisumit ja luvat hyvissä ajoin. Se ei todellakaan kannattanut. Matkamme viivästyi Bangkok-shutdownin johdosta lähtöviivalle ja lumipalloefekti piti huolen lopusta. Kolme kuukautta venyi 10 kuukaudeksi, ja tuli rämmittyä 14 maata ja 18 000 kilometriä. Matkan varrella jäimme viisumilimboihin ja päädyimme mitä eriskummallisimpiin seikkailuihin, joita on liian paljon tähän kirjoitettavaksi. Reissublogimme löytää nettisivuiltamme www.tuktuktravellers.com ja reissusta kuvattu dokumentti on parhaillaan leikkauspöydällä.

20140529_095845

En koskaan matkusta ilman..

Hammasharjaa, kynää ja muistivihkoa. Lisäksi hattu ja huivi ovat aina mukana, molemmat suojaavat kylmältä ja kuumalta. Itse asiassa nämä taitavat olla mukana aina, kun astun ovesta ulos. Ulkomaan matkoille minulla on ollut tapana ottaa mukaan myös passi, hyttysverkkoriippumatto ja huppari. Hupparista saa käärittyä kätevästi tyynyn ja sitten onkin yöpaikka valmis.

Pyörimiskuva: ©Ville Saarikoski
Juho ja Atlas rannalla: ©Elina Sarno
Juho ja Härski-Hessu: ©Pyry Kääriä

Elämän matkalla ei koskaan tiedä, kenet kohtaa. Esittelemme tällä palstalla joka kuukausi yhden maailmalta bongatun, jollakin tavoin viehättävän reissaajan. Viehättävyys voi tulla ulkoisista vahvuuksista, persoonasta, intohimosta tekemiseen, elämäntavasta tai vaikka hauskasta pilkkeestä silmäkulmassa. Kauneus ja komeus on katsojan silmässä — ja tietenkin kuumiksen karismassa!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.