Inspiraatiota maailmaa tutkivilta naisilta naisille – tiedostavamman ja kauniimman maailman puolesta!

slovenia velika planina

Slovenian erikoisin vaellusmaisema vie keskelle vanhaa aikaa

Kiinnostaisiko vaellusreissu vanhan ajan tunnelmissa, keskellä lumihuippuisen vuoriston peltoja ja niillä käyskenteleviä lehmiä? Haluaisitko tallustella menemään henkeäsalpaavan kauniissa maisemassa, ylhäällä Slovenian vuoristossa?

Slovenian kompaktin pääkaupungin, Llubljanan, lähistöllä sijaitsee erikoinen vaellusreitti. Tällä vaelluksella voit matkustaa keskelle muinaista Velika Planinan paimentolaiskylää. Kylän harmaat talot ovat kuin maalauksesta, suoraan toiselta aikakaudelta. Tunnelma on lämmin, oli sää mitä tahansa.

Reitti sopii kaikille, jopa huonokuntoisille. Jos haluat nauttia lähinnä vain vanhan paimentolaiskylän tunnelmasta, suuntaa perille maisemahissillä. Jos taas kaipaat hikipisaroita ja kunnon kohotusta, kipua ylös asti jalan. Tässä tapauksessa pakkaa laukkuusi mukaan eväitä ja tarpeeksi juomaa, kuten aina retkeillessä.

Pidemmällä vaelluksella reitti kannattaa aloittaa pienestä Kamnikin kylästä ja voit myös harkita kotoisan vuoristomökin vuokraamista alueelta, mikä mahdollistaa vaikka pidemmätkin päivävaellukset. Yö vuoriston hiljaisuudessa on varmasti upea elämys.

Vinkki: Kysy Velika Planinan ylläpitäjiltä, paikallisilta paimentolaisilta, josko heillä olisi lounasta tarjolla. Tätä vanhanaikaista ja aitoa makuelämystä et unohda.

 


Lauran oma blogi on osoitteessa http://www.urbaaniviidakkoseikkailijatar.fi

 

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Vinkkejä jakavat matkabloggaajat, valokuvaajat, lukijat sekä useiden alojen asiantuntijat. Inspiroi ja inspiroidu.

Palaa Alkuun