fbpx
slovenia velika planina

Slovenian erikoisin vaellusmaisema vie keskelle vanhaa aikaa

//

Kiinnostaisiko vaellusreissu vanhan ajan tunnelmissa, keskellä lumihuippuisen vuoriston peltoja ja niillä käyskenteleviä lehmiä? Haluaisitko tallustella menemään henkeäsalpaavan kauniissa maisemassa, ylhäällä Slovenian vuoristossa?

Slovenian kompaktin pääkaupungin, Llubljanan, lähistöllä sijaitsee erikoinen vaellusreitti. Tällä vaelluksella voit matkustaa keskelle muinaista Velika Planinan paimentolaiskylää. Kylän harmaat talot ovat kuin maalauksesta, suoraan toiselta aikakaudelta. Tunnelma on lämmin, oli sää mitä tahansa.

Reitti sopii kaikille, jopa huonokuntoisille. Jos haluat nauttia lähinnä vain vanhan paimentolaiskylän tunnelmasta, suuntaa perille maisemahissillä. Jos taas kaipaat hikipisaroita ja kunnon kohotusta, kipua ylös asti jalan. Tässä tapauksessa pakkaa laukkuusi mukaan eväitä ja tarpeeksi juomaa, kuten aina retkeillessä.

Pidemmällä vaelluksella reitti kannattaa aloittaa pienestä Kamnikin kylästä ja voit myös harkita kotoisan vuoristomökin vuokraamista alueelta, mikä mahdollistaa vaikka pidemmätkin päivävaellukset. Yö vuoriston hiljaisuudessa on varmasti upea elämys.

Vinkki: Kysy Velika Planinan ylläpitäjiltä, paikallisilta paimentolaisilta, josko heillä olisi lounasta tarjolla. Tätä vanhanaikaista ja aitoa makuelämystä et unohda.

 


Lauran oma blogi on osoitteessa http://www.urbaaniviidakkoseikkailijatar.fi

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

autonhuolto-opas
Edellinen seikkailu

Autoilevan seikkailijattaren tarkistuslista

parhaat kylpyvinkit
Seuraava seikkailu

Parhaat vinkit hemmotteluhetkeen kotikylpylässä

Latest from Eurooppa

Kesä polkupyörällä Euroopassa

Pyöräily Euroopassa on monen seikkailijan ja seikkailijattaren unelmien listalla. Pitkä pyöräretki pitkin Euroopan monimuotoisia maastoja koettelee

Joulu ja uusivuosi Ateenassa

Kyllä! Ateenan joulun ja uudenvuoden tunnelma on fantastinen. Kadut on koristeltu jouluisesti, eikä niiden määrässä koskaan