sanna rosqvist

Supervoimana rohkeus

Kerro kaverille!

Tiedän paljon rohkeudesta; ja tänään kirjoitan sinulle erilaisesta sellaisesta. Lisään rohkeuden käsitteelle uuden määritelmän ja kannustan sinua olemaan kuljettajana tiellä, jota rakkaus valaisee ja rohkeus opastaa.

Olen esimerkki, joka oli tarpeeksi rohkea jättääkseen oravanpyörän taakseen ja lähteäkseen elämään unelmiaan – tuosta vain. Ajatukset, jotka olivat olleet mielessäni pitkään, muuttuivat impulsiiviseksi toiminnaksi. Ymmärsin, että ilman tekoja tieni ei vie minnekään. Muutoksen prosessi tuntui vähintään yhtä epämukavalta kuin jääkylmä suihku aamulla vasta herättyäni, mutta lopputuloksena oli herääminen. Silmät auki, keho ja mieli täynnä energiaa, uusia ajatuksia tulvii sisään.

Sanna Rosqvist

Joten – lopetin nykytaiteen opinnot sekä työni luontaisen hyvinvoinnin maailmassa ja muutin Firenzeen, maailman kauneimpaan ja taianomaisimpaan kaupunkiin – taiteilijan unelma. Ei työpaikkaa, eikä varmaa asuinsijaa; vain alkamispäivämäärä italian kielikurssille, jota varten sain hakemani apurahan, joka toimi sytytysaineena sille liekille, joka sisälläni oli jo vuosia palanut. Epävarmuuksista huolimatta oloni oli kevymepi ja varmempi kuin ikinä, koska tiesin valinneeni sydämeni tien.

Alun ihanan hämmentävän kulttuurishokin jälkeen arjen realiteetit alkoivat tulla vastaan. Tuohon aikaan olin perustamassa omaa yritystä, mutta tarvitsin myös säännöllisemmän tulonlähteen. Koska italian kielitaitoni ei ollut sujuvaa, hain ystäväni ehdotuksesta taideyliopistoihin muotokuvamallin töitä, minkä lopputuloksena päädyin työskentelemään alastonmallina amerikkalaisessa realistisen taiteen akatemiassa – yksi elämäni antavimmista, kasvattavimmista ja upeimmista töistä, joita olen tehnyt!

Sanna Rosqvist

Rikastutin itseäni kokemuksilla, haastoin itseni ja avasin uusia ovia. Työ oli kaiken lisäksi eräänlainen sinetti yhdelle sisäisen työskentelyn projektille, ja tuolloin tajusin, miten paljon olin oppinut rakastamaan ja kunnioittamaan kehoani.

Jatkan yhä mallin työn parissa, jonka lisäksi pyöritän omaa pientä yritystäni kustomoituja piirustuksia ja maalauksia tehden. Olen viimeinkin vapaa! Kiitän itseäni joka päivä valinnoistani, päättäväisyydestäni – ja rohkeudestani.

Ole rohkea ja luova! Mitä ikinä haluat tehdä, voit tehdä. Mitä ikinä haluat olla, sinä olet. Päästämällä irti turhista asioista teet tilaa uudelle kauniimmalle – rakkaudelle, menestykselle, ideoille, ihmisille.

Hiljattain palasin vierailulle Suomeen seikkailultani Intiasta, jonne lähdin toimittamaan lähetystäni, jota varten olin kerännyt Suomesta ja Firenzestä vaatteita sekä koulu- ja taidetarvikkeita. Sokerina pohjalla sain kolmen viikon ajan pitää omaa taidetuntiani slummin lapsille. Tämä yhden naisen projekti on poikinut jo uusia aatoksia, jotka seuraavaksi vaativat vain tekoja.

Sanna Rosqvist

Seikkailuni Intiassa ja Italiassa ovat omia tarinoitaan, ja toivon voivani jakaa niitä sinulle myöhemmin. Nyt on uusiin seikkailuihin valmistautumisen aika, ja tulevan syksyn aikana suuntaan Torontoon tatuointiharjoittelijaksi pitkäaikaisen korealaisen ystäväni äskettäin avattuun tatuointiliikkeeseen.
Tämä on mahdollisuuksien maailma, ja on sinusta kiinni, mihin haluat tarttua ja minkä suunnan rohkenet valita. Sinua ei estä mikään muu kuin pelko, joka on kuin rinkallinen kiviä selässäsi hidastamassa taivallustasi. Päästä irti kaikesta liian raskaasta ja pakkaa mukaasi vain oleellinen.

Tämä on mahdollisuuksien maailma, ja on sinusta kiinni, mihin haluat tarttua ja minkä suunnan rohkenet valita. Sinua ei estä mikään muu kuin pelko, joka on kuin rinkallinen kiviä selässäsi hidastamassa taivallustasi.

Ole rohkea ja luova! Mitä ikinä haluat tehdä, voit tehdä. Mitä ikinä haluat olla, sinä olet. Päästämällä irti turhista asioista teet tilaa uudelle kauniimmalle – rakkaudelle, menestykselle, ideoille, ihmisille. Rohkeus ei aina ole vain hurjapäistä matkailua tai piikillinen adrenaliinia – se on myös arjen mukavuuksien irtipäästämistä ja erityisesti uskallusta, elää sitä elämää, jota sinä haluat piittaamatta muiden ihmisten sanoista. Rohkeus on luottamista, että asiat ovat hyvin nyt ja ovat myös huomenna hyvin. Se on syvää uskoa itseesi ja mahdollisuuksiisi – myös ymmärrystä, että
koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä kulkemaan omaa polkuasi.

Mieti tänään, mitkä ovat asioita, jotka sinua pidättelevt? Kysy itseltäsi ja kirjoita ylös, mitkä ovat unelmiasi ja tee toimintasuunnitelma asioista, joita sinun on konkreettisesti tehtävä saavuttaaksesi unelmasi.

Tänään on loistava päivä muutokselle, joten rohkaisen ja kannustan sinua siihen.

Kuvat ja teksti: Sanna Rosqvist, artikkelikuva: Jenni Alhonen


Seuraa Sannaa Instagramissa!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top