Susanna Wendelin.

Susanna Wendelin valloittaa maailmaa long board allaan ja kitara olallaan

Kerro kaverille!

Susanna Wendelin on Suomeen paluumuuttanut laulaja-lauluntekijä, joka valloittaa kaupunkien katuja long board kulkuneuvonaan sekä meloo saariston vesillä kajakki allaan. Hän on yksi The Voice of Finland -kilpailun vuoden 2021 kilpailijoista, joka sai kaikki tuolit kääntymään. Annetaan Susanna vastata Kuukauden seikkailijatar -palstan kysymyksiin.

Kuka olet?

Olen Susanna Wendelin. Olen laulaja ja lauluntekijä, sekä kilpailija The Voice of Finlandin 10. juhlakaudessa.

Muutin 8-vuotiaana Iso-Britanniaan ja kävin siellä koulua eri paikkakunnilla Walesissa, Skotlannissa ja Englannissa. Kesälomani vietin yleensä Suomessa, jotta yhteys kotimaahan säilyi ehjänä, mutta pääsin myös matkustelun makuun, kun pääsin ensimmäisiä kertoja vaihtooppilaaksi Ranskaan ja Saksaan.

Totuin muuttamaan ja asettautumaan uusiin paikkoihin jo pienestä lähtien. Olen asunut suurimman osan elämästäni ulkomailla ja muutin vihdoin takaisin Suomeen kolme vuotta sitten Saksasta, jossa olin asunut yli 20 vuotta. Minulla oli aina kaipuu palata tänne ja olla lähellä perhettä ja lähimpiä ystäviäni. Kun muutin takaisin Suomeen, on kaikki loksahtanut paikalleen.

Saan luonnosta ja matkustamisesta valtavasti voimaa ja inspiraatiota myös musiikkiin ja kirjoittamiseen. Kun matkustin vuosia sitten Costa Ricaan, sain eksoottisen luonnon keskellä idean ensimmäistä kertaa tehdä omaa musiikkia. Kun asuin Saksassa, matkustelin aika paljon – vuoret ja meri houkuttelivat säännöllisesti – mutta palattuani kotimaahan olen innostunut seikkailemaan Suomen luonnossa ja haluaisin myös tutustua muihin pohjoismaihin, varsinkin Norjaan.

Susanna Wendelin auringossa.Susanna Wendelin meloo.

Mottosi tai voimalauseesi?

”Do more of what makes you happy”, sillä se sopii joka tilanteeseen.

Kuvaile itseäsi matkailijana. Miten matkustat ja minkälaisiin kohteisiin?

Mieluiten yhdistän matkailun aktiviteettiin tai harrastukseen. Olen tottunut matkustamaan yksin, mutta aktiviteettien kautta myös tutustuu helposti samanhenkisiin ihmisiin. Kohtaamiset rikastuttanut reissaamista. Talvisin olen matkustanut Saksassa asuessani paljon Alpeille lumilautailemaan, kesäisin surffaamaan Espanjaan tai Hollantiin ja tutustumaan uusiin kaupunkeihin ympäri Eurooppaa rullaamalla lonkkarilla.

Muutettuani Suomeen, innostuin merimelonnasta ja olen viime kesät viettänyt pääasiassa kajakissa saaristossa. Tänä talvena olen myös aloittanut retkiluistelun, johon olen aivan hurahtanut. Varmasti joku päivä haluaisin taas kauemmaksi seikkailemaan, mutta tällä hetkellä haluan tutustua Suomen ja Pohjoismaiden luontoon. Tulevana kesänä haluan mahdollisimman paljon melontaretkille muun muassa Turun saaristoon ja Ahvenanmaalle, jossa olin ensimmäistä kertaa melontaseikkailulla viime kesänä.

Susanna Wendelin

Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Vuohi joka hyppäsi ruokapöydälle puutarhassa Australiassa.

Unohtumattomin seikkailu tai elämys?

White river rafting Itävallassa.

Susanna Wendelin

Mikä on upein tai erikoisin majapaikka, missä olet yöpynyt?

Hollannissa, ”Pirates of the Caribbean” -tyylinen laiva pyöräily- ja lauttamatkan päässä Amsterdamin keskustasta.

Pelkäätkö matkoilla jotain?

En sanoisi, että pelkään. Jännitys hyvällä tavalla kokea uutta taasen kuuluu minulla siihen ’Vorfreude’-asenteeseen, joka tekee jokaisesta matkasta elämyksen ja seikkailun. Otan etukäteen huolellisesti selvää paikoista ja valmistaudun sen mukaan. Varusteet hyvin korkealla tärkeysjärjestyksessä – niihin pitää pystyä luottaa.

Paikka, jonne aina palaat?

Meri ja saaristo.

Pakkaan matkalle mukaan aina…

Mahdollisimman vähän. Parhaat mahdollisimmat varusteet ja monikäyttöiset vaatteet. Hyvä kirja ja villasukat.

Minkä neuvon antaisit muille naismatkustajille?

Suunnittele reitit hyvin etukäteen ,mutta jätä myös joustavuutta muuttaa niitä paikan päällä ilman, että ajautuu ihan arvaamattomaan. Luota intuitioon.

Matkailu on opettanut minulle…

Kun uskaltaa mukavuusalueen ulkopuolelle, oppii tuntemaan itsensä ja omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Seikkailunhalu ja uteliaisuus nähdä maailman- ja luonnonaarteita on ikuisen nuoruudenlähde ja elämän eliksiiri. Aina kun on mahdollisuus lähteä, pitää tarttua tilaisuuteen, sillä elämykset ja muistot ovat puhdasta kultaa.

Susannan löytää Instagramista nimellä susannawendelinmusic ja seuraa myös The Voice Of Finlandin kautta ja kannusta Susannaa hänen omalla urallaan.

 

Lukuvinkki: Tutustu myös muihin reissunaisiin täällä!

 

Mikä Seikkailijattaret? Tutustu heimoomme ja liity mukaan!

 

UUTTA: Susannan live-haastattelun voi katsoa ja kuunnella täällä!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top