Bussilla Ranskassa.

Suunnitteletko bussimatkaa Ranskassa?

Kerro kaverille!

Minkälaista on matkustaa bussilla Ranskassa? Tässä vinkkejä edulliseen bussimatkailuun Ranskassa, matkailuun maata pitkin Euroopan ytimessä.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Julkisilla kulkuneuvoilla voi helposti harjoittaa maata pitkin matkailua oikeastaan joka puolella maailmaa. Etenkin yksin matkatessa auton vuokraaminen on usein kallista ja jaetut bussikyydit ovat huomattavasti edullisempia ja kaikin puolin mutkattomia. Bussissa voi keskittyä maisemien katseluun, eikä tarvitse keskittyä ajamiseen.

Euroopassa liikkuessa junamatkustus on hyvä vaihtoehto, mutta usein junaa edullisemmin pääsee busseilla. Reilipassi on asia erikseen, mutta myös sille bussifirmoilla on kilpailukykyisiä vaihtoehtoja, joiden avulla Euroopassa voi suhailla parikin viikkoa ristiin rastiin.

Oibus, Flixbus ja Eurolines ovat hyviä edullisia bussifirmoja Ranskassa

Olen matkustanut Euroopassa Eurolines-nimisen bussifirman linja-autoilla muun muassa Antwerpenista Berliiniin, mutta edellisellä  kertaa löysin Ranskasta bussifirman nimeltä Flixbus.

En ollut kuullutkaan kyseisestä firmasta, mutta päätin antaa sille tilaisuuden. Hinta ratkaisi. Piti päästä Pariisista kaupunkiin nimeltä Rouen. Nettiä selailtuani löysin Flixbusin-sivustolta edullisen vaihtoehdon ja tartuin tilaisuuteen. Välimatka Pariisi-Rouen yöbussilla, hintaa koko monen tunnin lystille tuli tuolloin vain noin 15 euroa.

Koko homma toimi hyvin. Bussi lähti Pariisista minuutilleen ja saapui määränpäähän etuajassa, keskellä aamuyötä. Bussissa oli toimiva wifi, helpotuksen hotelli ja kauniisti ranskaa puhuva kuljettaja. Kulkuneuvo oli siisti ja sain onnekkaana vallata kaksi kokonaista penkkiä, aina en ole ollut yhtä onnekas.

Korvatulpat korvilla ja silmälaput silmillä sain Ranskan bussissa yllättävän hyvinkin nukuttua, jos nyt jatkuvaa asennon vaihtamista ei lasketa. Kuten monet Kaakkois-Aasian turistibusseista, myös tämä ranskalainen bussi päätti vastoin kaikkea järkeä pitää eväs- ja pissatauon aivan keskellä yötä. Koko bussilastillinen ihmisiä marssitettiin huoltoasemalle pienelle tauolle ja bussin musiikit käännettiin pauhaamaan kovaa, aivan kuten Thaimaassa konsanaan.

Yöllisestä herätyksestä huolimatta matka taittui hyvin ja erittäin edullisesti. Flixbus, Ouibus ja Eurolines ovat Ranskassa matkaaville kuin Suomen Onnibus ja hinnat ovat välillä todella alhaisia.

Tämäkin on ehdottomasti korvan taakse pistettävä vinkki etenkin kaikille budjettimatkaajille. Kokeiltu ja toimivaksi todettu! Varaa oma *pitkän matkan bussimatka  ja matka maata pitkin Ranskassa nyt!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.