ESTA-hakemus.

Suuntana Yhdysvallat? Muista tehdä ESTA-hakemus

Esta-hakemus Yhdysvaltoihin pitäisi tehdä, vai pitääkö? Vastaus on luultavasti kyllä, sillä Yhdysvallat tiukensi muutama vuosi sitten rajamuodollisuuksiaan ja jokaisen, joka astuu Yhdysvaltain maaperälle edes vaihtolennon takia täytyy hakea maahantulolupaa eli niin sanottua ESTA-lupaa. Hae se näiden ohjeiden mukaan.

ESTA-hakemus viralliselta sivustolta

Virallinen ESTA haetaan netistä ja tätä varten on olemassa vain yksi oikea sivusto. Googlatessa löytyy monen monta ESTA-lupaa tarjoavaa sivustoa, välitysfirmaa. Usko minua, et tarvitse hakemuksesi täyttämiseen ainuttakaan välikättä. Välikädet hoitavat kyllä hommansa, mutta ottavat välistä jopa kymmeniä euroja.

Miten Yhdysvaltain ESTA haetaan?

ESTA-hakemus täytetään siis netissä. Hae lupaa hyvissä ajoin, älä viimeisenä päivänä ennen matkaa. Täytä tarkasti pitkä hakemus, tarvitset sitä varten ainakin 6 kuukautta voimassa olevan passin ja pankki/luottokortin. Lupa maksaa 12 euroa. Lupa kirjautuu Yhdysvaltain viranomaisille suoraan, sitä ei tarvitse tulostaa. Yleensä hakemuksessa menee korkeintaan 72 tuntia ja hakemuksen etenemistä voi seurata ESTA-sivustolla. Muista tätä varten ottaa ylös hakemusnumerosi. Kun lupa on myönnetty, sama lupa on voimassa kaksi vuotta ja voit samalla luvalla matkustaa Yhdysvaltoihin useammankin kerran.

Vinkki: Jos teit hätäisesti ESTA:n väärällä sivustolla (kuten allekirjoittanut), laita heti perään sähköposti, että haluat peruuttaa hakemuksen. Itse toimin ripeästi ja rahani palautettiin. Oli lähellä, etten maksanut noin 50 euroa aivan tyhjästä.

Virallinen ESTA-hakemus löytyy täältä!

 

Lukuvinkki: Miten löytää halvat lennot?

Kanadan viisumisäännöt

Myös Kanada vaatii maahan saapuvilta tai Kanadassa konetta vaihtavilta maahantuloluvan. Kanadan lupa on helpompi ja nopeampi hakea, sen saa yleensä sähköpostiin samantien. Hinta Kanadan luvalle on 7 dollaria.

Muista myös muut maat, jotka vaativat viisumia tai muuta lupaa maahan saapuvilta. Suomen kansalaisella on monessa maassa hyvät oltavat ja moni maa myöntää niin sanotun Visa on arrival -viisumin, mutta poikkeuksiakin on. Muista aina ottaa selvää matkakohteen käytännöistä! Esimerkiksi Venäjän, Intian tai Kiinan läpi matkustettaessa täytyy olla viisumi.

Lukuvinkki: Mistä vakuutus pidemmälle matkalle?

 

Etsi hotellia matkallesi!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top