Syntymäpäivä – mikä ihana syy lähteä matkalle!

Taas on se päivä vuodesta, syntymäpäivä. Joillekin jo pelkkä ajatus nopeasti vierivistä vuosista nostattaa niskakarvat pystyyn. Syntymäpäivä kuitataan pienin elkein ja toivotaan, että vuorokausi vaihtuu nopeasti. Juhlapöydässä sitten yritetään muistella, kuinka synttäreitä onkaan juhlittu aikaisemmin. Muistijälkeä ei ole, koska juhlapäivän haluttiin loppuvan nopeasti.

Toisille syntymäpäivä on riemun päivä. Päivällä leikataan kakkua perheen kesken ja illalla kilistellään kuplivaa ystävien kanssa. Syntymäpäiviin kuuluu lahjoja ja päivänsankarin hemmottelua, juomista ja syömistä. Jotain ihanaa ja erikoista, joka erottaa juhlapäivän arjesta.

Haluan nyt heittää ilmoille haasteen, kanssaseikkailijattaret. Kun seuraava syntymäpäivä koittaa, lähde parin päivän minilomalle ja pyydä mahdolliset lahjat suoraan matkakassaan.

Rahaa syntymäpäiväkarkeloihin saa helposti kulumaan pienen matkan verran. Suomen hinnoilla muutama lasi viiniä, illallinen ja pari kivaa lahjaa nousevat arvoltaan nopeasti kolmenumeroiseksi luvuksi.

Haluan nyt heittää ilmoille haasteen, kanssaseikkailijattaret. Kun seuraava syntymäpäivä koittaa, lähde parin päivän minilomalle ja pyydä mahdolliset lahjat suoraan matkakassaan. Halpoja kaupunkilomakohteita on nykyään pilvin pimein. Omat ehdottomat suosikkini ovat Praha ja Budapest.

Halvat ja suorat lennot kiidättävät matkailijan kaupunkilomalle käden käänteessä. Yöpymisvaihtoehtoja on pilvin pimein, joista löytyy omaan makuun sopiva paikka aina hotelleista Airbnbn-majoitukseen ja hostelleista sohvasurffaukseen. Ei kannata myöskään unohtaa hotelli+lento-diilejä. Tällaisen paketin voi hyvällä tuurilla saada jopa parinsadan euron kieppeillä.

Ei myöskään kannata unohtaa Viroa, Latviaa ja Liettuaa. Laivalla ja bussilla pääsee jo halvallakin pitkälle, eivätkä lennotkaan polta enää reikää lompakkoon. Jos etsit matkaltasi vapautta ja aikatauluttomia elämyksiä, ota mukaan oma tai laina-auto ja hurauta minilomalle tien päälle. Päiväbudjetti seilaa autuaasti hyväksyttävällä rajalla ja elämästä voi totta tosiaankin nauttia.

Ehkä seuraava syntymäpäivä onkin sellainen päivä, jonka ei toivoisi loppuvan? Itse ainakin olen vakuuttunut syntymäpäivämatkojen tärkeydestä ja taistelusta ikääntymisen puolesta. Oletko sinäkin?

Ikiliikkuja, joka sammuttaa mustalaisvertaan seikkailen. Kun kaupunkiasfaltti alkaa polttaa, näyttää tienviitta kohti luonnonhelmaa. Repusta löytyy kamera, kirja ja tietenkin villasukat, aina.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

heidi hietanen
Edellinen seikkailu

Valokuvia kauneudesta - kauneutta eri perspektiivistä

buena onda
Seuraava seikkailu

Hallitse “buena onda” Latinalaisessa Amerikassa!

Latest from Arjen seikkailijatar

5x maailmalle kotoa käsin

Vaikka matkailu itsessään on pysähtynyt koronan takia ja ei tule luonnollisestikaan tässä tilanteessa kysymykseen matkailla, meidän