Syysloma 2023

Syysloma 2023 – mitä tehdä Suomessa?

Kerro kaverille!

Syysloma 2023 lähestyy ja sitä vietetään Suomessa hieman eri aikoina, paikkakuntakohtaisesti joko 16.10.- 20.10.2023 tai 23.10. – 27.10.2023. Mitä tehdä syyslomalla? Minne mennä ja miten nauttia lomaviikosta?

Syysloman aikaan ulkomaanmatkailu on usein kalliimpaa suuren kysynnän vuoksi ja kannattaakin harkita syyslomalla kotimaan vaihtoehtoja. Suomessa riittää tekemistä ja lokakuun värjäämässä maisemassa voi parhaimmillaan nauttia upeasta auringonpaisteesta – tai nauttia elämästä herkkuineen ja hemmotteluhetkineen sisätiloissa.

Syysloma 2023 – mitä tehdä Suomessa?

 

1. Mene syyslomalla ruskaretkelle

Lokakuu alkaa olla jo hieman myöhäinen ajankohta Lapin ruskaretkelle, mutta esimerkiksi Etelä-Suomessa ruska-aika on lokakuussa vielä huipussaan. Pakkaa mukaan eväät ja tee päiväretkiä lähimpiin kansallispuistoihin tai muihin luontokohteisiin. Jos seikkailumieltä riittää, mene syksyiselle telttaretkelle yön yli. Muista kunnon varusteet, yöt ovat jo viileitä.

Vinkki: Ehkä majoitut vaikka Nuuksiossa, ihanassa Haltia Lake Lodgessa? Tai ehkä varaat tämän tunnelmallisen mökin Kotkan seudulta?

2. Lähde vaeltamaan

Miten olisi isompi ruskavaellus vaikka Kolin kansallispuistossa tai Kevon luonnonpuistossa? Täältä löydät parhaimmat vinkit ruskavaellukselle ja vältät amatöörin pahimmat virheet. Kansallispuistoista löytyy inspiraatiota täältä.

3. Mene ratsastusretkelle islanninhevosilla

Islanninhevosretket ovat rentouttavia. Niin sanotut issikat ovat yleensä rauhallisia ja niillä ratsastus sopii usein aloittelijoillekin. On todella rentouttavaa istua hevosen selässä ja katsella maisemia. Suositus esimerkiksi Kolin Paimentuvan retkille, myös muuta tekemistä Kolille on listattu tänne.

Syysloma 2023 ja ratsastus.

4. Mene melomaan

Syksy on loistavaa aikaa melontaretkille. Tutki alueen kajakkivuokraamoita ja vuokraa kajakki. Jos et ole koskaan melonut, opastettu retki on turvallinen idea. Upea puitteeet melontaan tarjoaa esimerkiksi Koloveden kansallispuisto, jossa moottoriveneet eivät ole sallittuja. Kolovedellä on myös vanhoja kalliomaalauksia.

5. Majoitu uniikissa majapaikassa

Etsi upea majapaikka ja vietä yö tai parikin sellaisessa. Olemme listanneet inspiroivia majoituksia ympäri Suomea tänne. Joihinkin saat koodillamme jopa edun, edut löytyvät Seikkailijattarien basaarista.

6. Kiertele näyttelyitä

Suomi on pullollaan taidetta. Etsi lähipaikkakunnan parhaat museot ja näyttelyt ja suuntaa kulttuurin pariin. Museokortti on loistava hankinta, jos taide vie mukanaan enemmänkin.

× Lukuvinkki: Mitä tehdä lomalla Suomessa? ×

7. Mene kylpylään

Kylpyläloma on aina hyvä idea. Valitse kylpylä oman tarpeesi mukaan. Muista, että syysloma on vilkasta aikaa kylpylöissä. Kylpylälomien inspiraatiota aikuiseen makuun löytyy täältä.

8. Mene mökille

Syysloma on loistava ajankohta nauttia sykyisestä mökkilomasta. Jos sinulla ei ole omaa mökkiä, sellaisen voi aina vuokrata.

Vinkki: Olemme poimineet tänne muutaman sympaattisen mökin!

9. Leiki syyslomalla turistia kotimaassa

Milloin viimeksi samoilit kotipaikkakunnallasi ja oikeasti katselit ympärillesi? Kiinnitit huomiota pieniin yksityiskohtiin ja viipyilit? Ehkä istuit alas kahvilaan ja katselit ihmisiä? Turistina kiinnittää huomiota erilaisiin asioihin kuin arjessa kiirehtiessä. Turistius on mielentila. Kotimaan tekemistä löytyy myös esimerkiksi Viatorin palvelusta.

10. Harrasta ruokamatkailua

Ruoka on loistava tapa matkustaa makujen kautta maailmalle. Etsi paikkakunnan kiinnostavin ravintola ja suuntaa makujen kautta vaikka Thaimaahan tai Nepaliin. Vaihtoehtoisesti, ehkä laitat itse vaikka marokkolaista ruokaa? Toki voit myös kierrellä ihania kahviloita, miten olisi vaikka kierros Turun kahviloihin? Tänne olemme listanneet laajalti koko Suomen kiinnostavimpia kahviloita.

11. Opettele jotain uutta

Miten olisi tanssikurssi? Joogakurssi? Ehkä hankit maalaustarvikkeet ja maalaat kotona? Ehkä opettelet valokuvauksen saloja?

12. Hemmottele itseäsi

Ehkä teet hemmotteluhoitoja itsellesi kotona? Tai varaat hieronnan tai kauneuspalvelun? Menet kampaajalle? Miten olisi vaikka minimatka matkateemaiseen Aroha Helsinkiin?

13. Ole vain.

Joskus pelkkä aikatauluton oleminen on parasta. Sitä voi tehdä juuri, mitä haluaa, jos haluaa. Tai, voi olla myös tekemättä mitään.

× Lukuvinkki: Mitä tehdä Helsingissä ilmaiseksi? ×

Jos et vinkeistämme huolimatta halua viettää syyslomaa 2023 Suomessa, täältä voi etsiä vinkkejä äkkilähtöjen metsästykseen ja täältä maata pitkin matkailijan bussifirmoja.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top