mala koru ja parantavat kivet

Taikakoru Mala ja parantavat kivet

Kivillä ja erilaisilla amuleiteilla on paljon erilaisia, rituaalisia tarkoituksia ja syvempiä merkityksiä. Mala-korut ovat jo vuosituhansien ajan olleet henkisen polun tallaajien käytössä. Miten ja miksi niitä käytetään?

Luonto on aina ollut minulle tärkeä asia, vaikka olenkin kasvanut koko lapsuuteni kaupungissa. Vaarini oli taiteilija. Hän keräsi luontoretkiltämme monesti materiaalia maasta, erikokoisia- ja muotoisia kiviä sekä puita, joista hän teki taidetta. Uskon, että retket metsään pienenä isovanhempieni kanssa ovat saaneet juurrutettua rakkauden tunteen sekä kaipuun luontoa kohtaan sisääni. Luonnosta saan rauhaa ja voimaa, ja sinne on päästävä tasaisin väliajoin − ikään kuin latautumaan.

Olen aina rakastanut kauniita asioita ja esineitä. En pidä itseäni materialistina, mutta en voisi elää ilman kauneutta ympärilläni. Luonnonkivet ovat oikeastaan aina kiehtoneet minua jollakin tapaa. Kun tutustuin joogaan ja meditaatioon, kivistä tuli entistä merkittävämpi osa elämässäni. Uskon kivien parantavaan voimaan ja niiden merkityksellisyyteen.

Maailmalla olen tavannut useita korutaiteilijoita, joilta olen ostanut oikeista, luonnonkivistä tehtyjä koruja, maloja. Joku sanoisi niitä matkamuistoiksi, mutta jos kysytään minulta, malat eivät ole ihan tavallisia koruja. Malat ovat unelmien ja myönteisten muutosten, manifestoinnin apuvälineitä. Vaikka matkaisit maailman ääriin, tärkeintä on muistaa matkustaa myös omaan sisimpäänsä.

Mala-korujen käyttö

Mala-koruilla on ollut jo vuosituhansien ajan oma tärkeä roolinsa niin buddhalaisten, hindujen kuin joogienkin meditointiharjoituksissa. Perinteen mukaan malalle annetaan aina jokin tarkoitusperä tai mantra. Toiselle se voi olla työkalu meditaation tukena, kun taas jotakin se auttaa keskittymään ja löytämään polun kohti tavoitteitaan ja unelmiaan. Jokainen helmi on suunniteltu pitämään lukua mantroja tai rukouksia toistettaessa. Yleisemmin Mala-koruissa on 108 kappaletta helmiä, joiden lisäksi mukana on suurempi “guru” kivi. 108 kerrotaan olevan pyhä numero hindulaisuudessa, kaikkeuden ilmentymä. Numero myös yhdistää auringon ja kuun maahan. Sanotaan, että numero 1 ilmentää jumalallisuutta, omaa totuuttamme, 0 taas tukee nöyryyttä henkisessä harjoituksessa ja 8 äärettömyyttä ja ajattomuutta.

Malat ovat unelmien ja myönteisten muutosten, manifestoinnin apuvälineitä. Vaikka matkaisit maailman ääriin, tärkeintä on muistaa matkustaa myös omaan sisimpäänsä.

Mala-koru rohkaisee käyttäjäänsä hiljentymään, hengittämään ja löytämään oman sisimpänsä. Se auttaa myös negatiivisten tilanteiden ja tunteiden kohtaamisessa. Kun huomio siirtyy rauhoittavaan meditaatiokoruun, kielteiset tuntemukset kutistuvat ja menettävät lannistavan voimansa. Uskon, että intuitiomme, sisäinen viisautemme ja sydämen ääni johdattaa meidät oikeanlaisen malan luokse, sellaisen mikä sopii juuri meille, palvelee meitä sen hetkisessä elämäntilanteessamme. Voisi jopa sanoa, että Mala valitsee juuri sinut.

Jokaisella malalla on oma intentionsa ja omat parantavat energiansa. Kun valitset juuri sinulle täydellistä helmikorua, voit kysyä itseltäsi, mikä on sinun intentiosi? Mitä haluat juuri sillä hetkellä manifestoida? Kaipaatko enemmän rakkautta elämääsi? Enemmän onnea tai voimaa?

Joogaa maailmalla? Safarille Afrikkaan? Tutustu Seikkailijattarien omiin matkoihin tästä!

Voimakorut ja malat läsnä arjessa

Rakastan voimakoruja ja kannan niitä päälläni joka päivä. Olen omistanut kymmeniä mala-koruja elämäni aikana, mutta minulla on jokin ihme karma, sillä usein kaulassani kannettavat korut räpsähtelevät rikki kuukausien käytön jälkeen. Sanotaan, että karma vapautuu ja koru on tehnyt tehtävänsä kun se rikkoontuu. Se on auttanut kantajaansa osaamallaan tavalla. Kerään talteen karkuteille lähteneet kivet ja helmet ja annan niille usein uuden elämän. Taiteilen joko itse niistä koruja tai vien ne jollekin taitavammalle.

 

Suomalaiset AnnaTaika-korut

Tänä syksynä tapasin ihanan Annakatjan. Olin törmännyt häneen ja hänen koruihinsa jo useaan otteeseen sosiaalisessa mediassa, mutta meidän polkumme eivät olleet vielä aiemmin kohdanneet. Kun minua pyydettiin mukaan erääseen mainosvideoon, otin Annakatjaan, AnnakaTaika-korujen valmistajaan yhteyttä, sillä halusin tuoda videossa esiin pohjoismaista ja suomalaista käsityötä.

Annakatja tekee tilaustyönä lähes kaikki hänen mala-korunsa. Tällöin kivien energia ja myös esimerkiksi santelipuun tuoksu säilyvät tuoreempana. Jokainen AnnakaTaika meditaatio- tai elämäntapakoru on uniikki ja ainutlaatuinen, rakkaudella käsin tehty. Annakatjan päämäärä on auttaa koruillaan ihmisiä positiiviseen muutokseen elämässään.

Annakatja kysyi millaisen malan tahtoisin ja kuvailin hänelle muutamalla sanalla toivomaani mala-korua. Vapaus, meri, rauha ja tasapaino. Hän taiteili minulle oman voimakorun vaaleasta ametistista, akvamariinista, aurinko- ja kuukivistä sekä ripauksesta turkoosia. “Guru” -helmeksi hän laittoi hyvin kauniin ja kirkkaan ametistin, mikä sattuu olemaan lempikiveni. Täytyy sanoa, että en ehkä koskaan ollut nähnyt mitään yhtä kaunista ja voimauttavaa. Johtuiko se siitä, että koru oli tehty juuri minulle, minun energioita ajatellen, mutta kun sain malan käteeni, tuntui kuin aika olisi pysähtynyt.

Jos kaipaat voimistusta jollekkin elämän osa-alueelle tai vain pidät kauniista asioista, niin käy tutustumassa Annakatjan AnnakaTaika koruihin. Jos jokin herkku vie kielen mennessään, niin näille ihanuuksille menetät sydämesi, ainakin minulle kävi niin.

Parantavat kivet

AMETISTI – Yhteys henkiseen tietoisuuteen ja korkeampiin voimiin. Poistaa vihan ja pelon tunteita. Auttaa irtaantumaan riippuvaisuuksista.

AKVAMARIINI – Erittäin rauhoittava. Luo harmoniaa ympärilleen. Merenneitojen aarre, merenkulkijoiden suojeluskivi. Välittää rohkeutta. Tukee totuudenmukaista kommunikointia.

AURINKOKIVI – Elämänilon kivi. Auttaa päästämään irti energiaa kuluttavista siteistä. Opettaa sanomaan ”ei”. Auttaa näkemään asiat positiivisin silmin.

KUUKIVI – Uuden alun ja muutosten kivi. Vahva yhteys kuun energiaan. Feminiinisen energian kivi. Tunnetasoa tasapainoittava.

TURKOOSI – Auttaa ilmaisemaan rakkautta ja totuutta. Suojelee elämäntiellä. Edistää kommunikointia, vähentää jännittämistä esiintymistilanteissa. Vanhimpia suojelevina amuletteina käytettyjä kiviä. Vahvistava ja hoitava energia.


Lukuvinkit:

Retriitti on kuin matka

Miltä tuntui elää hetki thaimaalaisessa luostarissa

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Taikakoru Mala ja parantavat kivet”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top