fbpx
Seikkailijattaret syyskyy

Tänään on loppuelämäsi uusi alku

Jokainen päivä on loppuelämäsi ensimmäinen päivä. Vuoden jokainen päivä on loistava tilaisuus aloittaa alusta tai hioa kulmia jo kypsytellystä ja jo jonkin aikaa harjoitellusta. Joka ikinen päivä sinäkin voi päättää muuttaa elämäsi suunnan, tarttua härkää sarvista ja ottaa suunnaksi unelmiesi elämän. Alkaa elää sellaista elämää, joka tekee mahdollisimman onnelliseksi.

Syyskuu, tuo kuukausista vaiherikkain. Syksyn ensimmäinen kuukausi on monelle merkityksellisempi taitekohta kuin vuodenvaihde. Uusia harrastuksia aloitetaan, uusia lupauksia tehdään ja uusia suunnitelmia keksitään. Omassa elossa käperrytään enemmän sisäänpäin, valmistaudutaan talviunille keräämään virtaa ja uudistumaan.

Syksyssä on jotain kaunista, jotain taianomaista. Vaikka kulunut kesä oli kuuleman mukaan yhtä huono kuin viimeksi vuoden 1942 kesä, silti kesä kaikkine kissanristiäisineen uuvuttaa monet. Kesä on lyhyt pyräys, josta pitää ottaa kaikki ilo irti. Kesä pitää suorittaa, kesästä pitää tehdä the kesä.

Kesä on monelle aktiivisen elämän aikaa, aikaa tehdä muistoja. Miksei jokainen vuodenaika voisi olla sellainen? Miksi tarvitaan yliaktiivinen kesäloma ikimuistoiseen elämään tai loma ylipäänsä? Eikö tavallinen marraskuinen tiistaikin voisi olla tilaisuus vuoden kauneimpaan ja hauskimpaan päivään? Tai lokakuun toinen viikko? Silloin kesälomalle ei jäisi koko vuoden elämystarjontaa suoritettavaksi.

Muistan, kun Suomesta ulkomaille muuttanut ystäväni kertoi vuosia sitten kokevan suomalaisten elävän aina jotakin tulevaa lomaa varten, jopa viikonloppuja varten. Viikolla odotetaan viikonloppua ja talvella odotetaan kesää. Moni tietää varmasti kevään yleisimmän vastauksen kysyttäessä kuulumisia: “Kesää odotellessa”. Aina odotetaan jotakin.

Ehkä nyt päätämme lopettaa odottamisen ja muistaa, että jokainen päivä voi olla kuin lauantai ja jokainen kuukausi kesäkuukausi, ainakin mielen tasolla. Jos elämyksellinen ja elämänarvoinen elämä ripotellaan vuoden jokaiselle kuukaudelle, kesälläkin saa välillä jäädä kotiin laiskottelemaan, jos siltä tuntuu.

Ehkä otamme nyt syksyn kirpsakkaista aamuista ilon irti, tanssimme sateessa ja otamme vastaan tämän hetken, tämän loppuelämän ensimmäisen hetken, ja teemme siitä mahdollisimman hyvän. Ja jos laiskottaa, sekin on sallittua.

Energistä ja uudistustentäyteistä syksyä ja iloa loppuelämän ensimmäiseen päivään!

Psst! Syyskuussa Seikkailijattarissa on tulossa ihania juttuja, jotka vievät teidät matkalle maailman ympäri ja aivan lähelle.

Syysterveisin,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ijahis Idja
Edellinen seikkailu

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis Idja ja Inarin yötön yö

matkustus lasten kanssa
Seuraava seikkailu

Seikkailijatar äitinä - Matkustaminen lasten kanssa

Latest from Pääkirjoitus

Terveiset kaamokseen

Lokakuu muuttui marraskuuksi lähes huomaamatta. Matkakuume alkaa nostaa päätään samaan aikaan, kun lehdet putoilevat puista ja

Elokuussa eletään täysillä

Elokuu muistuttaa elämästä ja hieman synkästikin, elämän rajallisuudesta. Elokuu valmistelee luontoa talviteloille, hetki hetkeltä. Aurinko siirtyy