Seikkailijattaret matka Tansaniaan 2023.

Seikkailijattarien matka Tansaniaan keväällä 2023 – lähde mukaan!

Lähde kanssamme kokemaan upeita hetkiä monipuolisessa Tansaniassa keväällä 2023!

HUOM. Olet myöhässä tältä matkalta, mutta lokakuussa 2023 lähdemme taas!

Seikkailijattarien ja Visit Nativesin matka Tansaniaan ei ole mikä tahansa lomamatka. Tämä matka vie antropologisella ja tutkivalla otteella tutustumaan Pohjois-Tansanian maasaiden elämään maasaiden parissa pitkiä jaksoja asuneen matkanjohtajan johdolla. 

Matkalla telttailemme maasai-yhteisön luona lähellä Tansanian upeita luontokohteita ja osallistumme maasaiden arjen askareisiin. 

Maasai-kulttuurin lisäksi matka tutustuttaa meitä Afrikan eläimiin ja tutustumme Tansanian upeaan luontoon kahdessa luontokohteessa osaavien safarioppaiden johdolla. Bongailemme Afrikan isoa viisikkoa ja opimme luonnon säännöistä ja eläinten käyttäytymisestä. Majoitumme myös upeassa luonto-lodgessa.

Matka on Seikkailijattarien ikimuistoinen pienryhmämatka, jonne lähdemme vieraina, mutta jolta palaamme parhaimmassa tapauksessa ystävinä, joita nitoo yhteen ikimuistoinen kokemus Afrikan mantereella.

Matkan perustiedot

 
 

HINTA: 3290 €

Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä ja maksimi on kymmenen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 28.2.2023. Ilmoittautumisessa kannattaa olla ripeä, sillä paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkaehdot löytyvät täältä.

Matka-aika: 5.-13.4.2023 

(huom. lentojen saatavuuden takia pieni aikataulumuutos ja matka päättyy 12. päivän sijasta 13.4.)

Kenelle?

Matka soveltuu kaikille seikkailijattarille, jotka ovat kiinnostuneita luonnosta ja vieraista kulttuureista. Tämä matka on helposti lähestyttävä matka maasai-kulttuuriin ja tämän matkan maasai-kylä on lähellä kansallispuistoja.

Tällä matkalla suuressa roolissa maasaiden lisäksi on myös luonto ja syksyn matkaan verrattuna tämä matka on helpommin lähestyttävä ja soveltuu niillekin, jotka kaipaavat hieman enemmän mukavuuksia – majoitummehan usean yön ajan upeassa luontomajoituksessa.

Matkalla ei ole välttämätöntä osata englantia, matkassa mukana kulkee koko ajan suomenkieliset seikkailijattaret.

Hyvä huomioida: Tansaniassa on huhtikuussa sadekausi ja siten todella vihreää ja kaunista. Vettä ei sada koko aikaa, eikä mahdollinen sade estä ohjelmaamme.

Vinkki: Järjestämme syksyllä 2023 toisen matkan Tansaniaan, joka soveltuu vielä seikkailunkaipuisimmille yksilöille, jotka ovat valmiita menemään vieläkin syvemmälle maasai-kulttuuriin ja luontoon.

Maasait Tansaniassa.

Matkaohjelma 5. - 13.4.2023

Päivä 1. Saapuminen Tansaniaan

Saapuminen Tansaniaan aamulla 6.4. ja kokoontuminen lentokentällä. Kuljetus majapaikkaan ruokailemaan. Ruokailun aikana tutustumme hieman toisiimme ja aloitamme virallisesti yhteisen matkamme. 

Jos olet Tansaniassa jo ennen muita, matka alkaa silti lentokentältä aamulla klo 8.

Majoitus: Malkia Trees Lodge (tai vastaava)

Päivä 2. Kohti savannia

Aamupalan jälkeen aloitamme matkan kohti maasai-kylää (bomaa), joka sijaitsee aivan Tarangiren kansallispuiston vieressä. Tansaniassa matkanteko on välillä hidasta ja odottamattomia yllätyksiä saattaa tapahtua, mutta matka kestää reilut kolme tuntia. Koska sadekausi on juuri alkamassa Tansaniassa, voit ehkä nähdä seeproja ja kirahveja jopa aivan maasai-kylän lähettyvillä. Näissä maisemissa saamme asua suurehkoissa yhden hengen teltoissa seuraavat päivät. Asettaudumme maasai-kylään.

Majoitus: Yhden hengen teltta maasai bomassa (teltta on suurehko ja sen sisällä on retkisänky)

Päivä 3. Elämää maasai-kylässä

Tämän päivän käytämme maasai-kultuuriin tutustumiseen maasaiden parissa. Aamupäivällä kuulemme maasaiden elämästä, asumuksista ja riiteistä. Osallistumme seuraamaan naisten arkea. Lounaan ja illallisen nautimme maasai-kylässä. Iltapäivällä keräännymme maasai-naisten kanssa korutyöpajaan, jossa kaikki saavat tehdä itselleen maasai-korun. Korusta jää ihana muisto. Illalla luvassa tanssia ja laulua!

Majoitus: Yhden hengen teltta maasai bomassa

Päivä 4. Tarangiren kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle safarille Tarangiren kansallispuistoon. Puiston keskellä virtaa Tarangire-joki, jonka äärelle eläimet kerääntyvät juomaan ympäri vuoden. Tarangire tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio.

Puisto on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta. Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Nautimme puistossa retkilounaan ja palaamme illalliselle maasai-kylään.

Safarilla käytössä tilavat maastoautot ja mukana paikallinen opas sekä seikkailijatar-opas.

Majoitus: Yhden hengen teltta maasai bomassa

Päivä 5. Hyttysten kylä – Mto Wa Mbu

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme maasai-perheen, joiden luona saimme asua ja joiden kanssa vietimme aikaa nämä kolme päivää. Jatkamme matkaa kohti Mto Wa Mbu- kylää. Nimi tarkoittaa hyttysten jokea ja tämä värikäs kylä on saanut nimensä vehreän alueen hyvien maanviljelymahdollisuuksien mukaan. Kylässä viljellään muun muassa riisiä ja punaisia baneeneja. Majoitumme ihanaan ja luonnoläheiseen lodgeen. Iltapäivällä teemme pyöräretken kylille ja banaaniviljelmille, tutustuen samalla tansanialaiseen elämään.

Majoitus: Baghayo Gaden Suites tai vastaava (kahden hengen huoneissa)

Päivä 6. Ngorongoron suojelualue

Heti aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ngorongoron suojelualuetta, joka on yksi maailman ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista. Maisema on kuin saduista. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä ja se on myös UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, erilaisia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista seeproihin. Nautimme retkilounaan safarilla ja illallisen lodgessa.

Päivä vietetään safari-autossa ja matkassa mukana osaava paikallinen opas sekä seikkailijatar-opas (suomentaa opastusta tarvittaessa).

Majoitus: Baghayo Garden Suites tai vastaava (2 hengen huoneissa)

Tansania flamingot.
Tansania safari.

Päivä 7. Omaa aikaa

Tämä päivä on omistettu vapaa-ajalle. Päivän voi viettää omaan tahtiin lukien kirjaa kauniissa majapaikassa rentoutuen. Yhdessä voimme tehdä myös kävelyretken tai keksiä muuta mukavaa. Lounas ja illallinen tarjoillaan lodgessa.

Majoitus: Baghayo Garden Suites tai vastaava (kahden hengen huoneissa)

Päivä 8. Kotiinpaluu ja Kilimanjaron lentokenttä

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme meitä palvelleen ihanan henkilökunnan. Matkalla lentokentälle pysähdymme Arusha Cultural Heritage Centeriin, jossa voit tehdä viime hetken ostoksia ja vierailla taidegalleriassa ihailemassa afrikkalaista nykytaidetta. Tuliaisvalikoima on laaja.  Iltapäivällä saavumme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, jonne virallinen matkaosuutemme päättyy ja josta jokainen voi joko palata Suomeen tai jäädä Tansaniaan pidemmäksi aikaa.

 

Vinkki: Haluatko pidentää matkaa?

Autamme myös muissa matkajärjestelyissä ja annamme mielellämme vinkkejä miten matkaa voi pidentää Tansanian tutkimiseen. Kannustamme kaikkia halukkaita viipymään mahdollisuuksien mukaan pidempään.

 

Safarimatka Tansaniaan kokemuksia.

 

Yleistä tietoa

 • Nukumme maasaiden luona omalla teltta-alueellamme suurehkoissa teltoissa (jokaiselle oma teltta, jossa mahtuu seistä ja jossa on retkisänky).
 • Maasai-kylässä ei ole juoksevaa vettä tai sähköjä.
 • Käytössä pieni määrä pesuvettä päivittäin, mukana on vettä säästävä retkisuihku.
 • Ohjeistamme hygieniaan hyvin ennen matkaa.
 • Matkalla mukana koulutettu maasai-kokki, joka valmistaa meidän ruoat mahdollisimman hygieenisesti, länsimaisia hygieniavaatimuksia noudattaen.
 • Erityisruokavaliot huomioidaan toiveesta.
 • Juomavesi on puhdasta pullotettua vettä.
 • Luonto-lodgessa on suihku ja kaikki muutkin mukavuudet.
 • Opastamme rokotteisiin, viisumiasioissa ja muissa yleisissä asioissa ennen matkaa.
Tansania telttailu.

Hinta, matkaehdot ja lisätiedot

HINTA: 3290 €

Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä ja maksimi on kymmenen. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 28.2.2023. Ilmoittautumisessa kannattaa olla ripeä, sillä paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkaehdot löytyvät täältä.

Matka-aika: 5.-12.4.2023 

Varausmaksuna peritään 400 €/hlö, joka on maksettava viikon (7 vrk) kuluttua varauspäivästä. Loppumaksu maksetaan (32 vrk) ennen lähtöpäivää. Loppumaksu on matkahinta vähennettynä 400€:n varausmaksulla. Yleiset varausehdot täällä.

Kyselyt ja ilmoittautumiset osoitteeseen team@visitnatives.com

Hinta sisältää:

 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa (ohjelman mukaan)
 • 1 yö kahden hengen huoneessa Arushassa
 • 3 yötä yhden hengen teltassa maasai-kylässä (teltassa on retkisänky ja kooltaan se on suurehko)
 • 3 yötä kahden hengen huoneessa neljän tähden lodgessa Mto Wa Mbussa
 • Lodgessa täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen. Retkipäivinä on piknik-lounas)
 • Safareilla safarijeeppi, jossa avautuva kattoluukku ja kaikilla ikkunapaikka
 • Kansallispuistomaksut ja opastetut safariajot Tarangiren Kansallispuistossa ja Ngorongoron luonnonsuojelualueella
 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja aktiviteetit
 • Suomenkielinen matkanjohto ja antropologinen opastus
 • Matkaan valmistava info ja apu (pakkauslista, tieto rokotteista ja vakuutuksista…).
 • Matkan jälkipuinti ja kokoontuminen Suomessa halukkaille.

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot (suosittelemme Qatar Airways: 5.4. klo 17:10 ja paluu 12.4. 17:25)
 • Turistiviisumi (50$)
 • Juomat lodgessa
 • Matkavakuutus
 • Tipit paikallisille

Eettinen ja kestävä matkanjärjestäjä​

Visit Natives on suomalainen vastuullinen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja muun muassa Tansaniassa. Matka toteutetaan yhteistyössä Seikkailijattarien kanssa.

Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

Ilmoittaudu matkalle

Ilmoittautumiset 28.2.2023 mennessä osoitteeseen team@visitnatives.com . 

Paikka varataan maksamalla 250€ varausmaksu ja loput myöhemmin (noin kuukausi ennen matkaa). Jos kiinnostut matkasta, lähetämme tarkat varausehdot sähköpostitse. 

Lisätietoja voi kysellä info@seikkailijattaret.fi

Matkaoppaat tällä reissulla

Anniina Sandberg
Laura Santanen

Lukuvinkkejä aiheesta

Kerro kaverille!

Scroll to Top