Seikkailijattaret matka Tansaniaan 2023.

Seikkailijattarien matka Tansaniaan keväällä 2023 – lähde mukaan!

Kerro kaverille!

Haaveiletko Tansaniasta? Villieläimet savannilla ja paikalliset kulttuurit? Lähde kanssamme ikimuistoiselle seikkailijattarien matkalle tutustumaan maasai-kulttuuriin ja Tansanian luontoon keväällä 2023, 5.-12.4.2023

Päivä 1. Saapuminen Tansaniaan

Saapuminen KLM:n iltalennolla Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta siirrymme läheiseen lodgeen yhteiselle illalliselle. Majoitus paikallisessa majapaikassa.

Matka Tansaniaan ja maasait.

Päivä 2. Kohti Savannia

Aamupalan jälkeen aloitamme matkan kohti maasai-kylää (bomaa), joka sijaitsee aivan Tarangiren kansallispuiston vieressä. Matka kestää noin kolme tuntia. Koska sadekausi on juuri alkamassa Tansaniassa, on suuret mahdollisuudet nähdä seeproja ja kirahveja jopa aivan maasai-kylän lähettyvillä. Kylästä näkee myös upean Lake Manyaran, jota Heminginway kutsui Afrikan kauneimmaksi järveksi. Näissä maisemissa saamme asua teltoissa seuraavat päivät. Asettaudumme maasai-kylään, jossa maasait ottavat meidät vastaan pienellä seremonialla.

Maasait ja Tansania matkakokemus.

Päivä 3. Elämää maasai-kylässä

Tämän päivän käytämme maasai-kultuuriin tutustumiseen ja maasaiden parissa. Aamupäivällä kuulemme maasaiden elämästä, asumuksista ja riiteistä. Osallistumme seuraamaan naisten arkea. Lounaan ja illallisen nautimme maasai-kylässä. Iltapäivällä keräännymme maasai-naisten kanssa korutyöpajaan, jossa kaikki saavat tehdä itselleen maasai-korun. Korusta jää ihana muisto. Illalla luvassa tanssia ja laulua!

Päivä 4. Tarangiren kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle safarille Tarangiren kansallispuistoon. Puiston keskellä virtaa Tarangire-joki, jonka äärelle eläimet kerääntyvät juomaan ympäri vuoden. Tarangire tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio.

Puisto on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta. Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Nautimme puistossa retkilounaan ja palaamme illalliselle maasai-kylään.

Safarimatka Tansaniaan kokemuksia.

Päivä 5. Hyttysten kylä – Mto Wa Mbu

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme maasai-perheen, joiden luona saimme asua ja joiden kanssa vietimme aikaa nämä kolme päivää. Jatkamme matkaa kohti Mto Wa Mbun- kylää. Nimi tarkoittaa hyttysten jokea ja tämä värikäs kylä on saanut nimensä vehreän alueen hyvien maanviljelymahdollisuuksien mukaan. Kylässä viljellään muun muassa riisiä ja harvinaisia punaisia baneeneja. Majoitumme ihanaan ja luonnoläheiseen lodgeen, josta on upeat näkymät kohti Lake Manyaran kansallispuistoa. Iltapäivällä teemme pyöräretken kylille ja banaaniviljelmille, tutustuen samalla tansanialaiseen elämään.

Matka Tansaniaan.

Päivä 6. Ngorongoron suojelualue

Heti aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ngorongoron suojelualuetta, joka on yksi maailman ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista. Maisema on kuin saduista. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä ja se on myös UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, erilaisia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista seeproihin. Nautimme retkilounaan safarilla ja illallisen lodgessa.

Päivä 7. Omaa aikaa

Tämä päivä on omistettu vapaa-ajalle. Päivän voi viettää omaan tahtiin lukien kirjaa kauniin majapaikan pihamaalla rentoutuen. Yhdessä voimme tehdä myös kävelyretken tai keksiä muuta mukavaa. Lounas ja illallinen tarjoillaan lodgessa.

Päivä 8. Kotiinpaluu ja Kilimanjaron lentokenttä

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme meitä palvelleen ihanan henkilökunnan. Matkalla lentokentälle pysähdymme Arusha Cultural Heritage Centeriin, jossa voit tehdä viime hetken ostoksia ja vierailla taidegalleriassa ihailemassa afrikkalaista nykytaidetta. Tuliaisvalikoima on laaja.  Iltapäivällä saavumme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle, josta KLM:n yölento lähtee kohti Suomea.

Haluatko pidentää matkaa?

Autamme myös muissa matkajärjestelyissä ja annamme mielellämme vinkkejä miten matkaa voi pidentää Tansanian tutkimiseen. Kannustamme kaikkia halukkaita viipymään mahdollisuuksien mukaan pidempään.

Untitled

”Mikä reissu! Visit Nativesin ja Seikkailijattarien matka Tansaniaan maasaiden luo lokakuussa 2022 oli tähänastisen elämäni vaikuttavin seikkailu! Onneksi uskalsin lähteä.

Joitakin huippukohtia: Paljon elämyksellistä ohjelmaa ja silti aikaa nauttia ja hengittää. Afrikan luonto, värit, safarit. Maasaiden lämpö, ystävällisyys ja vieraanvaraisuus. Olo, että olen turvassa. Ja tietenkin Seikkailijattarien seurueemme, monet naurut vedet silmissä ja toisessa hetkessä nopeasti syntyneet syvälliset keskustelut. Asante sana.”  – Sara


Hintatiedot ja faktat

HINTA: 3290 €
Minimi osallistujamäärä on kahdeksan henkilöä ja maksimi on kymmenen. Ilmoittautumisessa kannattaa olla ripeä!

Matka-aika: 5.-12.4.2023 

Hinta sisältää:

 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa (ohjelman mukaan)
 • 1 yö kahden hengen huoneessa Arushassa
 • 3 yötä yhden hengen teltassa maasai-kylässä (teltassa on retkisänky ja kooltaan se on suurehko)
 • 3 yötä kahden hengen huoneessa neljän tähden lodgessa Mto Wa Mbussa
 • Lodgessa täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen. Retkipäivinä on piknik-lounas)
 • Safareilla safarijeeppi, jossa avautuva kattoluukku ja kaikilla ikkunapaikka
 • Kansallispuistomaksut ja opastetut safariajot Tarangiren Kansallispuistossa ja Ngorongoron luonnonsuojelualueella
 • Kaikki ohjelmassa mainitut retket ja aktiviteetit
 • Suomenkielinen matkanjohto ja antropologinen opastus

Hintaan ei sisälly:

 • Lennot
 • Turistiviisumi (50$)
 • Juomat lodgessa
 • Matkavakuutus
 • Tipit paikallisille

Varausmaksuna peritään 400 €/hlö, joka on maksettava viikon (7 vrk) kuluttua varauspäivästä. Loppumaksu maksetaan (32 vrk) ennen lähtöpäivää. Loppumaksu on matkahinta vähennettynä 400€:n varausmaksulla. Kyselyt ja ilmoittautumiset osoitteeseen team@visitnatives.com

 

Matkan kohokohtia

Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden asua aidossa maasai-kylässä ja tutustua maasaiden arkeen ja kulttuuriin kultuuria kunnioittavalla tavalla. Matkan antropologisena oppaana toimii Anniina Sandberg, joka on asunut maasaiden luona useaan otteeseen, pitkiäkin ajanjaksoja. Anniina puhuu sujuvasti niin swahilia kuin maa-kieltä. Tällä matkalla pääset sukeltamaan maasai-kulttuuriin pintaa syvemmältä ja saat kysyä kaikki mieltä askarruttavat kysymykset. Matkalla mukana myös Seikkailijattarien perustaja Laura Santanen.

Näet ja koet Tansanian upeaa luontoa kahdessa eri kansallispuistossa. Villieläimien näkeminen läheltä Afrikan henkeäsalpaavan kauniissa luonnossa on jotakin, mitä ei voi koskaan unohtaa. Näet tavallista tansanialaista elämää Mto Wa Mbun- kylässä. Saat rentoutua luonnonläheisessä lodgessa ja mikä parasta, saat mahdollisesti elinikäisiä ystäviä muista matkan seikkailijattarista, joiden kanssa koet ikimuistoisia hetkiä!

Anniinan tarinaan voi tutustua täällä.

 

Visit Natives – Eettinen matkanjärjestäjä

Visit Natives on suomalainen matkanjärjestäjä, joka tukee ja työllistää paikallisia alkuperäiskansoja, muun muassa Tansaniassa. Visit Nativesin perustaja Anniina on antropologi ja tulkki, joka on viettänyt paljon aikaa maasaiden kanssa Tansaniassa.

Tutustu eettisen matkan oppeihin täällä.

 

Katso lentohintoja täältä

Kerro kaverille!