fbpx

Helinän ihmeellinen elämä

helinä rautavaaran museo Espoo

”Maailmanmatkaaja Helinä Rautavaara eli niin uskomattoman elämän, ettei voi olla ihmettelemättä, kuinka tästä helsinkiläisestä seikkailijattaresta ei ole vielä tehty elokuvaa", kirjoitti HS:n toimittaja Jael Nyman 31.12.2021 julkaistussa artikkelissa.  Museon intendentti ja Helinä Rautavaaran kanssa yhdessä työskennellyt Katri kertoo, millaisten kulttuuristen lasien läpi Helinä katseli maailmaa ja ihmetellään matkojen kuvasatoa. Samalla valotetaan Helinän matkustuskeinoja ja sitä, miten hän osasi löytää kokoelmiinsa aarteita.  

Syksylle me seikkailijattaret teemme sieniretken Nuuksion upeisiin maisemiin ammattioppaan johdolla. Retken aikana keräämme ja opimme tunnistamaan sieniä, kuulemme Nuuksion kansallispuiston luonnosta, näemme sen erityispiirteitä sekä nautimme mukavasta yhdessä liikkumisesta. Liikumme pääosin metsäpolkuja pitkin samalla virkistyen ja luonnosta latautuen! Puethan säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja luonnossa kävelyyn soveltuvat jalkineet. Sateen sattuessa olemme sateessa. Voit ottaa oman sienikorin ja sieniveitsen mukaan. Järjestäjältä löytyy myös jonkin verran sienikoreja ja veitsiä. La 24.9. klo 12-14 Hinta Seikkailijattarien Aarresaari-klubilaisille: 50 € (norm. 60 €) Retki toteutuu, mikäli saamme 10 osallistujaa. Max. osallistujamäärä 25 hlöä. Esteen sattuessa, ilmoitathan välittömästi asiasta osoitteeseen [email protected] Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 7 vrk ennen

Seikkailijattarien sunnuntaiklubi: Tuhat ja yksi kulttuuria

helinä rautavaaran museo Espoo

Tällä kertaa aarresaarelle menolipun lunastaneet seikkailijattaret pääsevät mukaan kulttuurien maailmaan Espoon keskuksen moninaisissa maisemissa. Miltä maistuu iranilainen sahramitee, tuore baklava tai kuivatut ruusunnuput? Tervetuloa opastetulle kävelykierrokselle Espoon keskukseen, yhteen Suomen kulttuurisesti moninaisimmista asuinaluieista. Museon yleisömanageri Helka ja paikallisopas johdattelevat.  Sunnuntaiklubi järjestetään joka toinen kuukausi ja klubitapahatumat ovat Aarresaari-klubilaisille maksuttomia. Liity Seikkailijattarin omaan Aarresaari-klubiin nyt ja pääse seikkailijattaruuden sisäpiiriin!  Liity nyt!  

Seikkailijattarien sunnuntaiklubi: Koruja ja suojelusmagiaa

helinä rautavaaran museo Espoo

Tällä kertaa Seikkailijattarien Aarresaarelaisten sunnuntaiklubissa kokoonnumme korujen taian äärelle, tapahtumapaikkana Helinä Rautavaaran museo Espoossa. Koruilla ja amuleteilla on ollut erityinen asema Lähi-idässä ja Etu-Aasiassa. Ne ovat merkinneet paljon muutakin kuin koristautumista. Korut ovat olleet naisen vakuutus ja mukana kuljetettava omaisuus, joka on voitu hädän hetkellä vaihtaa rahaksi. Koruilla on myös uskottu olevan suojelua ja onnea tuovaa voimaa.  Nautimme virkistävää minttuteetä ja tutustumme konservaattori-Elinan johdolla kokoelmanäyttelyssä esillä oleviin koruihin ja kokeilemme pohjoisafrikkalaisten naisten vanhaa tapaa valmistaa helmiä siemenistä ja yrteistä.  Tapahtuma on Aarresaari-klubilaisille maksuton. Liity klubiin nyt!