Tarina-aho Kolilla on persoonallinen majapaikka.

Tarina-aho Kelvänsaarella on lämminhenkinen majapaikka Kolilla

Etsitkö uniikkia ja lämminhenkistä majapaikkaa Kolilta? Kelvänsaarella sijaitseva Tarina-aho voi olla etsimäsi paratiisi pienelle irtiotolle.

Kolin huiput jäävät taakse, kun vene kiitää läpi suuren Pielisen, suuntanaan Kelvänsaari. Saarella odottaa lämmitetty sauna ja majoitus on tällä kertaa valmisteltu aittarakennukseen. Irtiotto Tarina-ahon vanhassa tunnelmassa on vain muutaman saaren takana, mutta kuin toisessa maailmassa.

Tarina-aho huokuu vanhan ajan tunnelmaa. Vanhaan pihapiiriin rakentunut monirakennuksinen majapaikka on tunnelmallinen ja lämminhenkinen, hyvinkin kotoisa. Tarina-ahon uudet yrittäjät, Oskari ja Siiri, ovat säilyttäneet miljöössä paljon vanhaa ja alkuperäistä, kunnioittaen paikan mummolamaista luonnetta. Silti, Tarina-ahon tarina on saanut uudenlaisia vivahteita muun muassa joogaretriiteistä ja erilaisista tapahtumista. Hyvinvointi onkin arvojen keskiössä.

Majoitus Kolilla saarella.

Tarina-ahon sisustus huokuu vanhaa aikaa

Tarina-ahon sisustus on mukavalla tavalla maalaistalomainen, mieleen tulee mummola ja lapsuusmuistot. Räsymattoja, vanhoja esineitä, keinutuoleja ja  pirttikalusteita. Tunnelmia on tiloissa moneen lähtöön ja erityisen vaikutuksen tekee todella uniikki juhla- ja yleiskäyttöön tarkoitettu suuri tila, jonka yksityiskohtainen puulattia on kuin suuri taideteos.

Majoitusta on runsaasti ja huoneita on moneen lähtöön, useassa eri rakennuksessa. Valitset sitten aittamajoituksen tai päärakennuksen huoneen, saat sen lisäksi nauttia koko pihapiiristä ja yleisistä tiloista. Tarina-aho ei ole paikka, jonne mennään olemaan omassa huoneessa. Järvimaisema ja pihapiiri kutsuvat luokseen ja niistä kannattaa nauttia.

× Varaa ja tutustu paikkaan lisää Seikkailijattarien basaarissa, mukana myös etukoodi! ×

Majoitus Kolilla saari ja mokkimaisema.

Lähiruokaa ja savusaunan lämpöä

Saunoja on kolme. Vanhan savusaunan löylyt eivät varmasti jätä kylmäksi, kuten eivät muidenkaan saunojen lämmöt. Yksityisten saunavuorojen lisäksi on myös yleisiä saunavuoroja, niistä voi kysellä lisää.

Vieraana voi vaikka hankkia lisämaksusta herkkuja sisältävän grillauskorin, jonka antimia saa halutessaan grillailla yhteisessä grillauskatoksessa yhdessä muiden vieraiden kanssa vaikka tarinoita kertoen. Tarina-ahossa suositaan ruokana lähiruokaa ja luomua. Aamupalan leipä on itse samana aamuna leivottua ja todella herkullista.

Tarina-aho on loistava paikka yhteisölliseen oloon, vaikka toisaalta tarjoaa myös rauhaa sitä kaipaaville. Koko tunnelma riippuu vieraista. Paikan voi vuokrata myös tapahtumiin tai muuten vain isommalle porukalle. Aivan pelkän hiljaisuuden ja rauhan perässä matkaaville ikioma vuokramökki saattaa vilkkaina päivinä olla parempi vaihtoehto.

Tarina-aho majoitus Kolilla.

Ei modernia luksusta, mutta kotoisaa nautiskelua

Tarina-ahon vessa on ulkohuussi, aivan kuten monilla mökeillä. Peseytyminen tapahtuu järvessä tai saunalla, mutta ulkohuussilla on käsienpesuvettä. Lakanat voi vuokrata itselleen erikseen, ne eivät kuulu vuokrahintaan, onhan pyykinpesumahdollisuudet saarella rajalliset. Saarella on sähköt eli puhelinta ja muita sähkölaitteita saa ladattua. Wifiä ei ole ja nettikin toimii hieman vaihdellen. Paikka ei sovellu etätyöskentelyyn, eikä ole missään tapauksessa suunniteltu sitä varten. Tarina-ahoon mennään nauttimaan saarielämästä, kiireettömästä olosta.

Luksuksen määritelmä liittyy silti Tarina-ahoon, kotoisana ja lämminhenkisenä luksuksena. Kaappikellon sekuntit määrittävät elämänrytmiä, vaikka aika tuntuu samalla pysähtyvän tuvan pirttikalusteiden keskellä teetä siemaillessa. Pöydillä on aitoja kukkia, hirsiseinät  ja vanhat esineet vangitsevat katseen. Aikahyppy modernin teknologian maailmasta vanhaan aikaan helposti ja vaivattomasti on luksusta, nykyajan korvaamatonta luksusta.

Tarina-aho Koli majoitus ja sauna.

 

Tarina-aho soveltuu monenlaisille matkaajille

Kelvänsaaren helmi soveltuu luonnosta ja vanhan ajan tunnelmasta pitäville lomailijoille. Paikka soveltuu sekä soolomatkailijoille, pariskunnille että porukoille. Liikuntarajoitteisille paikka ei sovellu. Juhla-paikkana Tarina-aho on varmasti erityisen uniikki, kuvittele vaikka häät tässä upeassa tunnelmassa.

Suositus myös vaikka sup-laudan tai kajakin vuokraamiselle. Kenties jopa vuokraat erikseen packraftin ja vaikka melot paikan päälle venekyydin sijasta? Tämän voi tehdä pidemmänkin kaavan mukaan ja meloa matkalla vaikka Kolin Hiekkasaarille.

× Varaa ja tutustu paikkaan lisää Seikkailijattarien basaarissa, mukana myös etukoodi! ×

Vinkki: Tutustu Tarina-ahoon lisää vaikka tässä videossa.

Tarina-aho

Tarina-aho uniikki majoiytus Kolilla.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top