Auringonlasku Helsinki.

Tässä ovat Helsingin parhaat auringonlaskupaikat

Upea auringonlasku Helsingissä olisi kiikarissa? Mitkä ovat Helsingin parhaat auringonlaskupaikat? Vaikka etsinkin vielä sitä kaikkein upeinta auringonlaskupaikkaa pääkaupungistamme, paljastan teille nyt muutaman suosikkipaikkani ihailla laskevaa aurinkoa.

Missä ovat Helsingin parhaat auringonlaskupaikat?

(muista, että vuodenaika vaikuttaa auringon asentoon ja jos etsit auringonlaskuaikoja, suuntaa Forecaan.

1. Suomenlinna – auringonlaskupaikka Helsingissä vailla vertaa

Päivän lähestyessä päätöstään ja auringon tehdessä pikku hiljaa ratkaisevia liikkeitä kohti taivaanrantaa, voi kallioiden välistä etsiä mieleisen paikan uskomattoman upean värinäytöksen seuraamiseen.

Suomenlinna on ympäri vuoden loistava paikka auringonlaskun ihailuun, mutta Suomenlinnan kallioilta voi etenkin alkukeväällä ihailla, kuinka aurinko laskee suoraan mereen.

2. Lauttasaaren rannat – kallioita ja merta

Läntisen Lauttasaaren rannoilla on hyvä ihastella laskevaa aurinkoa. Etsi siis esimerkiksi Vattuniemen suunnalta mukava paikka vaikka rannan kalliolta, levitä viltti ja istu nauttimaan merelle laskevasta auringosta. Hetken hienouden voi maksimoida ottamalla kylmän juoman käteen, laittamalla suolaista suuhun, musiikki soimaan ja vaikka se oma kulta kainaloon.

3. Kuusiluoto – katso auringolasku Helsingissä lampaiden kanssa

Lammassaaren vieressä sijaitseva Kuusiluoto on yksi auringonlaskupaikkasuosikeistani. Ilta-aurinko laskee Arabian talojen taakse ja kallioilla on kiva köllötellä. Laiturilla on erityisen kiva paikka ihastella ja ihmetellä, myös pieni grillipaikka löytyy. Joskus kesäisin jopa lampaat saattavat liittyä seuraksi.

Lukuvinkki: Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa?

4. Suvilahti/Kalasatama – urbaanimpi auringonlaskupaikka Helsingissä

Urbaanimpi paikka auringonlaskun tarkkailuun. Potentiaalisia paikkoja löytyy täältä vaikka kuinka paljon ja aurinko laskee tehdasmaisen miljöön ja Kallion talojen taakse. Erittäin valokuvauksellinen, rosoinen ympäristöMuista myös saunominen Sompasaunassa, siitä lisää täällä. Muista myös Mustikkamaan kalliot iltahengailuun. (edit 2022: alue on rakennettu ja rosoisuus on kadonnut, Sompasauna muuttanut hieman etäämmälle)

5. Hietaniemen ranta – katso laskevaa aurinkoa rannalta

Hietsussa ollessaan voi kuumana kesäpäivänä auringonlaskun aikaan pienellä mielikuvituksen käytöllä melkein kuvitella tallustelevansa vaikka jollakin Thaimaan tai Sri Lankan rannoista. Kengät käteen, paljaat jalat hiekkaan ja elämä muuttuu aika kivaksi. Aurinko ei täälläkään laske esteettömästi suoraan taivaanrantaan, mutta edes lähelle sitä. Regatta-kahvila vuokraa kajakkeja, joiden kyydillä pääsee hieman eri perspektiivistä katselemaan laskevaa aurinkoa.

6. Lapinlahden sairaala-alueen kalliot – auringolasku Helsingin kallioilta

Näiltä kallioilta näkee auringonlaskun hyvin. Rauhaa häiritsee Länsiväylän kohina, mutta äänistä häiriintyvälle etenkin kuulokkeet korvilla tämä on aika kiva paikka taivaan värinäytelmän tarkkailuun. Tutki myös alueen ihanaa Lapinlahden lähdettä ja sen palveluita.

7. Puu-Vallilan kalliot – ihastele auringonlaskua korkealta

Mukava paikka Puu-Vallilan herttaisten talojen kattojen yllä. Aurinko piiloutuu jo aika ajoissa talojen taakse, mutta muuten kiva paikka olla ja fiilistellä auringonlaskun värjäämää taivasta.

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat.

7. Hakaniemen ranta / Tokoinranta – sosiaalinen paikka katsoa auringolaskua

Etenkin Siltasaaren pääty on loistava paikka nauttia illan rauhasta. Päädyssä on kivat kalliot ja laiturillakin on mukava istuskella. Leppoisa paikka lähellä keskustaa, jossa pääsee lähelle vettä nautiskelemaan olostaan muidenkin seurassa, sosiaalisesti.

8. Vartiosaari – auringonlaskupaikka Helsingissä rauhaa rakastaville

Itä-Helsingin Vartiosaari on paitsi loistava retkikohde, myös upea paikka ihailla auringonnousua ja auringonlaskua. Hakeudu korkeimmalle kukkulalle ja nauti rauhasta. Paras tapa päästä Vartiosaareen on meloen, vaikka vuokraamalla kajakki esimerkiksi Rastilan Natura Vivasta.

Helsingin parhaat auringonlaskupaikat ja upea taivas.

9. Helsingin auringonlasku kajakin tai veneen kyydistä – jotain ihan muuta

Auringonlasku on erityisen upea, kun alla on kajakki, purjevene tai soutuvene. Vuokrafirmoja on nykyään monia ja esimerkiksi Skipperi on toimiva venevuokraamo.

Lukuvinkki: Oma saari Espoosta – vaikka viikonlopuksi

10. Linnanmäen kalliot – auringonlaskua ja junia

Ihastele ohikiitäviä junia ja katsele laskevaa aurinkoa Linnanmäen lähellä olevilta, junaratojen puoleisilta kallioilta. Hae vaikka vähän sapuskaa jostakin Kallion alueelta tai suuntaa auringonlaskun jälkeen raikkaalle juomalle johonkin alueen monista kuppiloista.

 

Missä sinä olet ihmetellyt auringolaskua kotimaassamme? Mikä on mielestäsi Helsingin paras paikka ihastella laskevaa aurinkoa? Kerro minulle kommenteissa löytösi, haluan löytää kaupungin absoluuttisesti parhaan auringonlaskupaikan ja vinkata siitä muillekin.

 

Hanki Seikkailijattaret Basaarista kaikki oleellinen matkalle majoituksesta matkavarusteisiin ja matkoihin. Avaa Basaari tästä!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top