Täysikuu muistuttaa elämän ja kuoleman liitosta

Täysikuu on meditaation, sisäänpäin kääntymisen, irti päästämisen & varjotyön aikaa. Kuu loistaa tänään skorpionissa. Mistä tärkeästä elämän kiertokulkuun liittyvästä asiasta täysikuu meitä muistuttaa? Entä mitä voimme oppia skorpionilta?

Irti päästämisen kauneus

Täysikuu on kuunkierron päätös. Se on irti päästäminen, joka tapahtuu joka kuukausi. Täysikuu on kuolema, joka pukeutuu hopeaan.

Täysikuu muistuttaa meitä siitä, että kuoleman ja irti päästämisen ei tarvitse olla pelottavia asioita, vaan ne ovat osa luonnollista elämä–kuolema–elämä –kiertokulkua, ja ne voivat olla kaunista.

Irti päästäminen on oikeastaan joskus parasta, mitä hyvinvoinnille voi tapahtua. Voit pohtia tätä asiaa palauttamalla mieleesi elämänkaareltasi tapahtuman, asian, tai vaikkapa ihmis–suhteen, minkä luulit olevan kivulias kuolema – mutta nyt, myöhemmin katsottuna ymmärrätkin asian laidan olleen aivan toinen; kyseessä olikin uuden alku valepuvussa.

Elämän ja kuoleman liitto, valojen ja varjojen tanssi

Useissa kulttuureissa elämä–kuolema–elämän arkkityyppi on väärinymmärretty koska meidät on opetettu uskomaan elämän kahtiajakautuneeseen luonteeseen. Binaarinen ajattelutapa vahvistaa ideaa siitä, että kuolema on elämän vastakohta, vaikka todellisuudessa kuolema ja elämä ovat toisiinsa kietoutuneita ja toinen toistaan ruokkivia, kuin kuunkierron eri vaiheet. Täysikuu on elämän ja kuoleman liiton kaunis manifestaatio.

Täydenkuun meditaatio.

Kuolema on osa luomisen kaavaa. Ei ole kuolema ja elämä –erottelua, on vain niiden yhteenkietoutuma, valojen ja varjojen tanssi. Liittyessämme tähän tanssiin, hyväksyessämme sen, vahvistamme omaa intuitiotamme ja sisäsyntyistä tietoa siitä, koska asioiden tulee päättyä ja milloin uuden on aika syntyä.

Tiesitkö että kansantaruissa ja myyteissä kuoleman henkilöitymiä ovat erilaiset naishahmot, esimerkiksi rouva Kuolema ja metsässä asuva noitamainen Baba Jaga? Kuolemalla on monet kasvot, jotka hymyilevät meille, jos päätämme päästää irti pelosta ja liittyä tanssiin.

Skorpioni – oman elämänsä alkemisti

Skorpioni on introspektion, mystisyyden, kuoleman, uudelleensyntymän, seksuaalisuuden, intohimon, kivun sekä transformaation merkki. Muodonmuutokseen viittaa skorpionin merkkiä symboloiva toinen eläin, käärme, joka kirjaimellisesti luo nahkansa.

Sanotaan, että sähköinen Skorpioni on oman elämänsä alkemisti, joka voi muuntaa kaikki puolensa omaksi voimavarakseen sisukkuutensa, intohimonsa ja päämäärätietoisuutensa ansiosta. Se muistuttaa, että meissä jokaisessa asuu voima ja valtava kapasiteetti, jotka täytyy vain valjastaa omaan käyttöömme ja kanavoida oikein.

Skorpionin täysikuu muistuttaa, että intensiviiset tunteet ovat unelmien ja oman näköisen tien luomisen polttoainetta. Jos sinulle on joskus sanottu, että olet liian herkkä, liian äänekäs, liian paljon tilaa vievä, liian etäinen tai liian läsnä – älä anna sanojen syödä elämänvoimaasi ja omaa ainutkertaista energiaasi vaan käännä katseesi yötaivaalle; oletko koskaan kuullut kuun kysyvän lupaa loistaa?

Jotta voimme ottaa käyttöömme koko potentiaalimme, meidän tulee hyväksyä ja kutsua esiin ihomme alla asuvat valot ja varjot.

Meditaatio ja tietoisen läsnäolon harjoitukset opettavat meitä vähitellen hyväksymään kaikki sävymme monenkirjavassa olemuksessamme; kaikki tunteemme ja tuntemuksemme, valomme ja varjomme. Hyväksymisen kautta voimme valjastaa kaikki puolemme omaksi eduksemme ja elämämme polttoaineeksi.

Skorpionin johtavat planeetat ovat Mars & Pluto, jotka vain vahvistavat merkin yhteyttä muutokseen ja siirtymätilaan. Minkä voin antaa tänään kuolla, jotta voin luoda tilaa uudelle?

Kuvat: Heini Pekkala.

 


Tulevat Anna-Marin tapahtumat

Täydenkuun Taika –kotijoogan workshop

Feminiinisen voiman & luovuuden joogaretriitti Nuuksiossa

Varjotyön retriitti Pyhtäällä

Feminiinisen voiman ja luovuuden jooga/surffiretriitti Sri Lankalla

 

Kirjoittaja on helsinkiläinen joogaopettaja ja sisällönluoja, Anna-Mari Pentikäinen, joka rakastaa vanhoja myyttejä ja tarinoita ja viehättyy valoa enemmän varjoista ja alitajunnan mystiikasta. Hän järjestää Suomessa ja Sri Lankalla joogaa ja kirjoittamista yhdistäviä joogaretriittejä sekä joogapurjehduksia.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top