Terveiset kaamokseen

by

Lokakuu muuttui marraskuuksi lähes huomaamatta. Matkakuume alkaa nostaa päätään samaan aikaan, kun lehdet putoilevat puista ja maa saa jäisen peitteen.

Marraskuu Seikkailijattarissa vie meidät lämpöön, kuumaan ja kosteaan. Sitä kaipaamme nyt ja onneksi monelle meistä marraskuu lupaileekin juuri sitä. Onko teillä jo matkasuunnitelmat selvenneet? Pääsettekö lämpöön vai oletteko päättäneet nauttia kaamoksen kauniista rauhasta?

Marraskuun aikan heitämme ilmoille juttuja uuteen Seikkailijattaret-verkostoon, jonne jokainen saa vapaasti ja editoimatta kirjoittaa oman tarinansa. Verkoston puolella matkataan ainakin Georgian vuoristoon. Toimituksen puolella on sen sijaan tulossa mielenkiintoisia tarinoita ja vinkkejä aina Yhdysvaltojen ja suuren Afrikan kansallispuistoista Kambodzan paratiisirannoille ja Argentiinan pampalle. Luettavaa on lähes kuukauden jokaiselle päivälle ja Instagraminkin puolella olemme entistä aktiivisempia, Insta-storynkin puolella.

Matkakuumeen lisäksi mielessämme pyörivät tällä hetkellä paljon puhutut sosiaalisen median varjopuolet. Kaunis kuva kohteesta näyttää vain asian yhden puolen, yksitoikkoisen puolen. Kolikolla on aina kaksi puolta ja kaikkein kauneimman temppelin edestä rajattu roskakatos vääristää totuutta. Kun kyse on vain kauniista kuvasta, ongelmaa ei ole, mutta jos matkakohde valitaan esimerkiksi Instagram-kuvan perusteella, totuus saattaa vääristyä ja odotukset muuttua epärealistisiksi.

Me Seikkailijattarissa haluamme puhua myös matkailun haittapuolista ja kohteiden epäkohdista. Haluamme olla rehellisiä teille ja itsellemme. Kerromme nyt ja aina tarinat suoraan sydämestä, totuutta liikaa kiillottamatta. Haluamme, että luotatte rehelliseen sanaamme ja haluamme, että pysytte matkassamme mukana tiiviimmin kuin koskaan. Samaan aikaan haluamme kiittää teitä kaikesta — ilman Seikkailijattarien klaania ei olisi aktiivisena pyörivää naismatkailijoiden mediaa tai sen ympärille rakentunutta yhteisöä.

Nauttikaa marraskuusta, muruset! Itse suuntaan Nicaraguaan, ah.

Seikkailijattarien perustaja on spontaani ja ennakkoluuloton reissaaja, joka matkustaa maailmalla ilman tarkkaa suunnitelmaa. Elämyksiä janoava esteetikko on onnellisimmillaan jossakin tunnelmallisten kahviloiden ja koskemattoman luonnon välimaastossa. Boheemi Berliini on kaupunkirakkauksista suurin, mutta tropiikin sielu lepää parhaiten palmujen alla. Lisää seikkailuja Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogissa.

Latest from Pääkirjoitus

elokuu

Elokuussa eletään täysillä

Elokuu muistuttaa elämästä ja hieman synkästikin, elämän rajallisuudesta. Elokuu valmistelee luontoa talviteloille,
Palaa Alkuun