majoitus balilla

Testasimme kolme eri hintatason majoitusta Balilla

Testasimme poikaystäväni Lucaksen kanssa kolmen eri hintatason majoitusta Ubudissa. Ensin yövyimme perheen pitämässä majatalossa, joka kustansi reilun kympin. Seuraavana vuorossa oli kolmen euron dormi, ja sieltä suuntasimme viidenkympin huviloihin. Lopputulokset yllättivät!

Ensimmäisen yömme Balilla vietimme ihastuttavassa majatalossa nimeltä Sahadewa House, joka sijaitsee pari kilometriä Ubudin keskustasta etelään. Heti ensitapaamisesta lähtien paikkaa pyörittävä perhe sai meidät tuntemaan olomme erittäin tervetulleeksi. Henkilökohtaisesti viihdyn, tai vähintäänkin selviän monenmoisessa paikassa, mutta Sahadewa Housen ilmapiiri oli aidosti kodikas.

Huone maksoi 11 euroa, yhdelle henkilölle hintaa jäi siis vain 5,5 euroa. Aamuisin meille tarjoiltiin hintaan sisältyvä aamiainen omalle kuistille. Vaihtoehtoisesti sitä voi nauttia kauniissa puutarhassa, pienen vesilähteen vierellä. Perinteinen balilainen aamiainen koostui pääosin riisistä ja hedelmistä, kahvi ja tee tarjottiin talon puolesta vuorokauden ympäri. Riisistä valmistettiin mitä mielenkiintoisimpia kääreitä ja kakkuja, jotka vaihtelivat joka aamu. Perhe tarkisteli usein vointiamme ja he myös antoivat menovinkkejä, jotka johdattivat meidät esimerkiksi balilaisen hindulaisuuden kremaatioseremoniaan hautausmaalle kolmelta yöllä. Spesiaalivinkeistä oli siis kyse!

homestay2

homestay1

Mitä sisältyy kolmen euron vuorokausihintaan?

Viikon jälkeen oli aika siirtyä dormiin, joka tarkoittaa huonetta jossa nukkuu muitakin ihmisiä. Emme olleet koko matkan aikana nukkuneet dormissa, joten vähän jännitti, oliko itse jo tottunut liian hyvään. White Villa Hostel veti kuitenkin sanattomaksi. Kolmen euron hinta per henkilö sisälsi erittäin siistit tilat, kuumaa vettä ja aamupalan! En voinut uskoa kahta jälkimmäistä todeksi. Henkilökunta oli erittäin mukavaa ja lakanatkin vaihdettiin päivittäin. Aamiaiselle pystyi valitsemaan paahtoleipää tai banaanipannukakkuja, itse tietysti kallistuin jälkimmäiseen. Oli muuten todella herkullista! Päivisin viljelin riisiä paikallisten kanssa pelloilla, joille avautui näkymä parvekkeen oleskelutiloista. Iltaisin nautiskeltiin viereisessä ravintolassa, joka on pakko mainita tämän yhteydessä, tiedä vaikka eksyt paikan päälle. Muutaman kymmentä metriä White Villa Hostelista sijaitsee AA Juicery. Ravintola tarjoaa todella herkullista, orgaanista ruokaa ja terveellisiä juomia muutaman hassun euron hintaan. Kaikki edellä mainittu löytyy tosin muualtakin Ubudista, mutta tämä helmi sijaitsee hieman kauempana keskustan vilinästä.

villa4

villa1

Luksusta viidellä kympillä

Jopa haikein mielin lähdin dormista kohti uusia tuulia. Olin kuitenkin innoissani, sillä seuraavana koitti kolme eri huvilaa, jotka kaikki olivat suunnilleen 50 euroa yöltä. Näitä löytyy Ubudista pilvin pimein, omat valintani olivat Santosha Villas, Junjungan Serenity Villas sekä Tegal Tis. Kaikista löytyi ammeet, uima-altaat, huonepalvelu ja kattavat aamiaiset, eli se mitä odottaa saattaa. Jos herroiksi eläminen on haaveissa, Balilla se onnistuu jo pienellä rahalla. Suuremmalla rahalla sitten saakin jo jotain todella hienoa. Nautin kovasti aamujoogasta riisipeltojen kupeessa, kukkakylvyistä ammeessa ja ylellisestä fiiliksestä. Kaikki oli niin kuin pitikin, mutta mitään sen suurempaa ei mistään näistä kolmesta jäänyt mieleen. Verrataan siihen, että majatalo sekä dormi yllättivät erittäin iloisesti. Jos tämän luokan majoitusta etsit, niin kaikki kolme kyllä hoitavat homman. Santosha Villas vastasi ystävällisimmästä henkilökunnasta sekä prameimmasta kylpyhuoneesta, Junjungan Serenity Villas tarjosi herkullisimman aamiaisen parhaalla näköalalla ja Tegal Tis jätti kokonaisuudessaan parhaan fiiliksen.

villa2

villa3

Positiivisin yllätys oli kolmen euron White Villa Hostel, varmastikin siitä syystä ettei siltä odottanut juuri mitään, joten se reippaasti ylitti olemattomat odotukseni. Perheiden pitämät home stay -majoitukset ovat Ubudissa huippuluokkaa hintaansa nähden. Kokeiltiin myös kahta toista vaihtoehtoa, mutta Sahadewa House jätti sellaisen tunteen, että haluan sitä lämpimästi suositella. Huviloissa taas oli mukava rentoutua ylellisessä ympäristössä.

Ubudin majoitukset eivät tähän lopu, niitä on yllin kyllin lisää airbnb– ja booking.com -sivustoilla. Jos mielimääsi tasoa ei tekstistä löytynyt, niin ei kuin metsästämään!

Teksti ja kuvat: Enni Möttönen


UUTTA! Seikkailijattaret-verkosto antaa jokaiselle matkustavalle naiselle mahdollisuuden kertoa tarinansa tai jakaa vinkkinsä. Verkostossa julkaistaan editoimattomia lukijoiden tarinoita, lukijoidemme aidolla äänellä jaettuja matka-aiheisia juttuja. Jos haluat olla osana yhteisöämme, lähesty meitä sähköpostilla osoitteeseen info@seikkailijattaret.fi.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top