Koh Tao Diversin sukelluskurssit Thaimaassa.

Thaimaan Koh Tao on sukellusparatiisi

Kerro kaverille!

Kuvankaunis Koh Taon saari Thaimaassa on täydellinen lähtöportti matkalla vedenalaisen maailman ekspertiksi. Saarella sukelluskurssit ovat paitsi edullisia, myös saatavilla suomen kielellä, suomalaisen Koh Tao Diversin osaavissa käsissä.

*kaupallinen yhteistyö: Koh Tao Divers

Koh Tao on yksi maailman suosituimpia paikkoja laitesukelluksen peruskurssin suorittamiseen. Ei ainoastaan ympäri vuoden lämpimien vesien ja suurilta virtauksilta suojassa olevan sijaintinsa vuoksi vaan myös edullisuutensa vuoksi. Koh Tao on kenties maailman edullisin paikka saada Open water -sukeltajan paperit käteen. Tiesitkö muuten, että Koh tarkoittaa thai-kielellä saarta ja Tao kilpikonnaa?

sainuang-virtuaalimatkat-6-HDR

drone-kohtao-12-Edit

Meille suomalaisille Koh Taosta tekee vetovoimaisen sukelluskohteen myös fakta, että saarella on toiminut sinivalkoisomisteisena jo toistakymmentä vuotta suomalainen sukelluskeskus Koh Tao Divers, tuttujen kesken KTD. Onhan huomattavasti helpompaa opetella täysin uusi asia omalla äidinkielellä, ilman kielimuureja.

Lämminhenkisen sukelluskoulun keulahahmoina pyörivät Mikko ja Krista Paasi, joille sukellus on elämäntapa ja suurin intohimo. Pariskunta tapasi Helsingin Kaivohuoneella vuonna 2002 Thaimaassa jo vuodesta 2000 asuneen Mikon ollessa käymässä Suomessa. Kihlasormukset sujautettiin sormiin muutama vuosi myöhemmin Annapurnan perusleirissä Nepalissa, noin 4000 metrin korkeudessa. Vuonna 2003 Mikko vei Kristan mukanaan pinnan alle ja yhteinen intohimo rauhoittavaan vedenalaiseen maailmaan oli syntynyt.

Pariskunnan koti on viimeiset 18 vuotta pysynyt pienellä ja kauniilla Koh Taon saarella, 500 metrin säteen sisäpuolella. Koh Tao on Mikon ja Kristan koti ja siellä on elämä. Kristan mukaan Taon saari on paikka, jossa hänen matkasielunsa saa kokea olevansa matkalla, vaikka ei muualle liikkuisikaan; maailma saapuu reissaajien kautta Koh Taolle.

Vuonna 2003 Mikko vei Kristan mukanaan pinnan alle ja yhteinen intohimo rauhoittavaan vedenalaiseen maailmaan oli syntynyt.

IMG_5532

astro-home-10

activities-kohtaodivers-thaimaa-aktiiviloma-thailand-a47a601a

Sukelluskurssi Thaimaassa vain muutamassa päivässä

Takaisin sukelluksen pariin. Mitä pitääkään tietää ja kauan pitää odottaa, ennen kuin pääsee sukellusvarusteet päällä tutkimaan nemoja ja flippereitä? Ripeimmillään kolmessa päivässä suoritetun sukelluskurssin, niin sanotun Open water -kurssin, suorittamisen jälkeen voi sukeltaa 18 metrin syvyyteen missä päin maailmaa tahansa. Monelle ensimmäinen taso on ponnahduslauta yhä syvempiin vesiin ja moni jumittuukin Koh Taon saarelle, Koh Tao Diversin sukellusperheeseen sukeltamaan huomattavasti pidempäänkin kuin kolme päivää. Sitä kai Koh Tao Diversin tunnelma onkin, kotoisaa ja rempseää menoa, jonne on helppo sulautua.

_AMV4575

Sukellus Thaimaassa iso kala.

Sukelluskursseilla opetus tapahtuu aina maksimissaan neljän hengen pienryhmissä. Pieni ryhmäkoko takaa henkilökohtaisen opetuksen ja tietysti myös turvallisemmat puitteet, antaen jokaiselle aikaa edetä omassa rytmissään. Oikea merielämä on siis läsnä uima-allasharjoittelusta poiketen heti ensimmäisistä vesikerrasta lähtien ja tarvittavia taitoja harjoitellaankin aina säiden salliessa rannan tuntumassa. Koh Tao Diversin sukelluskeskus sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja oikeille sukelluksille siirrytään yhteysveneellä suoraan keskuksen edestä.

Peruskurssiin kuuluu vesiharjoittelun lisäksi myös sukellusteoriaa. Nykyään verkossa olevien materiaalien avulla voi opiskella omaan tahtiin jo ennen Koh Taon saarelle saapumista, eikä luokkahuoneissa tarvitse viettää arvokasta loma-aikaa. Vielä joitakin vuosia sitten asia oli toisin.

Thaimaan Koh Taon saari on yksi edullisimmasta paikoista sukelluskursseille

Kuten aiemmin mainittu, Koh Tao on yksi maailman edullisimmasta paikoista oppia sukeltamaan. Saaren ympärillä sijaitsevat koralliriutat pitävät siirtymien polttoainekustannukset kurissa, mikä vaikuttaa suoraan hintoihin.

kohtaodiving-sukelluskeskus-thaimaa-valashai

Suurin todennäköisyys valashain kohtaamiseen on maaliskuun ja toukokuun välillä tai lokakuussa.

Koh Taon saaren ympäristössä on monenlaisia sukelluskohteita kaiken tasoisille sukeltajille. Värikkäillä ja matalilla koralliriutoilla asuu värikkäitä riuttakaloja ja kilpikonnia, mutta hieman kauempaa löytyy suuria kalaparvia sekä isompia ihmeitä, joskus jopa valashaita. Kilpikonnasaaren sanotaankin olevan Thaimaassa paras paikka valashaiden bongailuun, tietysti noiden lempeiden jättiläisten kohtaamiseen tarvitaan aina hieman myös onnea. Suurin todennäköisyys valashain kohtaamiseen on maaliskuun ja toukokuun välillä tai lokakuussa.

taatohlagoon-lapsiperheille-kohsamui-thaimaa-thailand-kohtaodivers

Thaimaan Koh Tao on paljon muutakin kuin edullista sukellusta

Saarella asuu joidenkin laskelmien mukaan noin 8000 asukasta, sekä thaimaalaisia että muualta saarelle saapuneita. Koh Taon saari on loistava lomakohde, vaikkakin se on historiassa ollut 30- ja 40-luvulla jopa poliittisten vankien koti. Nykyään saaren kaukaisesta historiasta ei ole tietoakaan, tunnelma on kaikkea muuta kuin vankeutta. Haluat sitten siemailla drinksuja riippumatossa Sairee beachin rennoissa tunnelmissa, samoilla hikisillä viidakkopoluilla, joogata aamuauringon noustessa, suppailla kirkkaiden vesien päällä tai vain rehellisesti olla toimettomana, saaren leppoisa tunnelma vie mukanaan ja mahdollistaa monenlaisen oleilun. Koh Taon sukellusloma yhdistettynä rentoon hengailuun on varma valinta lomankaipuisille seikkailijattarille.

Psst! Jos suuntaat Koh Taolle, Koh Tao Diversin Krista on luvannut jakaa parhaat vinkkinsä saaren saloihin. Thaimaa on myös vapauttanut matkailua ja esimerkiksi Koh Taolle pääsee rokotettuna nyt jopa ilman karanteenia. Tutustu karanteenikäytäntöön esimerkiksi täällä!

Aarresaari-klubin vinkki:

Seikkailijattaret-klubilaiset sukeltavat Koh Tao Diversin kanssa edullisemmin. Vuonna 2022 klubilaiset saavat sukelluskokeilun kaksi yhden hinnalla tai -10% yhdestä hupisukelluksesta. Tutustu etuun täällä!

Kuvat: Krista Paasi/Koh Tao Divers

VARAA LENNOT NYT

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.