fbpx
Seikkailijattaret ja Tripsterii Torikortteleissa.

Tule mukaan Matkailijan Olotilaan 3. – 29.5.

/

Matkailijan Olotila valtaa mielen, kun Helsingin Senaatintorin kupeessa sijaitseva Torikortteleiden liiketila muuntuu toukokuussa matkainspiraation tukikohdaksi. Seikkailijattaret lyö hynttyynsä yhteen matkamedia Tripsterin kanssa. Yhdessä valtaamme kokonaisen kivijalkaliiketilan ja toivotamme juuri sinut tervetulleeksi Matkailijan Olotilaan.

* Torikortteleiden tilat saadaan tapahtumaa varten käyttöön Torikortteleilta. Yhteistyössä myös: PING Helsinki.

Mikä Matkailijan Olotila?

Toukokuussa tapahtuu ja kaikille matkailijoille nimensäkin mukaisesti suunnattu Matkailijan Olotila avaa ovensa 3.5.2021 klo 10. Helsingin Torikortteleiden kauniissa Kiseleffin talossa matkahaaveillaan koko toukokuun ajan pop up -hengessä, rajoitusten sallimissa puitteissa. Etenkin perjantaisin kutsumme seikkailijattaria kylään!

Me kaikki kaipaamme varmasti Matkailijan Olotilaa – sitä tunnetta, kun mieli vaeltelee kaukaisissa maisemissa, erityisissä tunnelmissa. Ikävöimme sitä inspiroitunutta oloa, kun pään sisällä alkavaa suunnittelutyö. Tunnetta, kun mieli piirtää reittiä maailmankartalle. Kaipaamme jännitystä, odotusta ja unelmointia. Onneksi matkaunelmien sekä muistojen siivin kaukomaille on helppoa reissata ja me kannustamme siihen, Matkailijan Olotilan löytämiseen.

Tule, ole ja nauti matkailijan olotilasta.

Me Seikkailijattaret yhdessä matkamedia Tripsterin kanssa haluamme nostaa matkailua esiin positiivisessa valossa ja muistaa taas, miltä matkan olotila tuntuu. Haluamme tuntea sen kihelmöivän kutkutuksen, mitä maailman tutkimusmatkailu meissä aikaansaa. Haluamme inspiroida ja inspiroitua. Samalla haluamme tukea pahasti kärsinyttä matkailualaa ja auttaa kuluttajia löytämään pieniäkin helmiä, keskittyen tässä maailmantilanteessa kotimaan helmiin. Samaa työtä teemme Seikkailijattarille luodun Seikkailijattaren etukortin avulla. Onhan sinulla muuten jo omasi? Jos ei, nyt viimeistään kannattaa hankkia se täältä, sillä Matkailijan Olotilaankin saattaa pompsahtaa klubietuja!

Kutsumme teidät kylään, joko virtuaalisesti tai livenä. Mahdollistamme osallistumisen moniulotteisesti, kaikkia sosiaalisen median kanaviamme käyttäen. Matkailijan Olotila kuuluu kaikille ja haluamme ehdottomasti järjestää seikkailijattarien kohtaamisia. Seuratkaa siis kanaviamme, että tiedätte, mitä ja milloin. Tieto kaikista Seikkailijattaret-kanavista löytyy täältä.

Otamme myös kaikki ideat ja toiveet huomioon!

Mitä kaikkea Torikortteleiden Matkailijan Olotilassa tapahtuu?

Ohjelmaa riittää koko keväisen toukokuun ajan ja kannattaakin pistää meidän kaikki some-kanavat seurantaan, sillä monenlaista kivaa ja yllättävääkin on luvassa. Me Seikkailijattaret, yhdessä Tripstereiden kanssa, haluamme antaa matkakaipuisille ilon aihetta vaikeidenkin aikojen keskellä monipuolisella ohjelmistollamme.

Pop up -shop

Matkailijan Olotilan aukioloaikoina tilassa toimii pieni kauppa, jossa on myynnissä muun muassa käsityöläisten tekemiä koruja, matkalle sopivaa kosmetiikkaa, herkullisia juomia sekä taidetta. Myynnissä on Tripsterin omia matkaopaskirjoja edulliseen olotilahintaan. Saatavilla kysynnän mukaan myös matkateemaisen parturi-kampaamo Aroha Helsingin palveluja (pikakampaukset ja päähieronnat).

Shopin valikoimassa muun muassa seuraavat merkit ja tekijät:

  • Woolberg
  • Indigoo Design
  • Meru Design
  • Kaurilan sauna
  • Moi Namaste
  • YCM
  • the Lumous Story

Torikortteleiden taidenäyttely.

Matkailijan Olotilan ohjelma

Taidenäyttely

Matkailijan Olotilassa on esillä myös taidetta. Torikortteleiden uumenissa sijaitsevassa tilassamme on esillä japanilaisen Aoi Yoshizawan sekä sisarusten, Laura Gröndahlin ja Riikka Gröndahlin, taidetta. Lisäksi mukana Malaika Mollel.  Tutustu taiteilijoihin enemmän täällä. Kaikilta tekijöiltä myynnissä upeita printtejä!

 

Virtuaalimatkoja tiistai-iltaisin

Jokainen toukokuinen tiistai-ilta vie matkalle maailman ääriin suomalaisten paikallisoppaiden osaavissa käsissä. Tiistaiset virtuaalireissut isännöidään (tai emännöidään) sekä kohteista käsin että Torikortteleiden Matkailijan Olotilasta– sinä puolestasi voit hypätä kyytiin kotisohvaltasi (nämä ovat maksullisia). Hanki oma virtuaalimatkasi ja seuraa myös arvontoja some-kanavissamme, sillä arvomme ilmaisia irtiottoja. Matkastudioon saa lähettää kysymyksiä matkakohteisiin liittyviä kysymyksiä.

Virtuaalimatkojen aikataulut

4.5. klo 18.30 Islannin ympäri – uniikki roadtrip kotisohvalta (opas: Satu Rämö)

11.5. klo 18.30 Kiertomatka Sansibarin saaren ympäri (opas: Aino Tanhua) Varaa matkasi tästä

18.5. klo 18.30 Laos (opas: Antti Helin) Varaa matkasi tästä!

25.5. klo 18.30 Karibian Martinique (opas: Meri Saaristo) Varaa matkasi tästä!

Voit ostaa matkasi myös tältä sivulta, hae matkoja yllä mainituilla nimillä.

Matkailijan Olotila 1
Kuva: Camilla Bloom

Torstai-iltojen paneelikeskustelut

Torstai-iltaisin klo 18.30 alkaen kannattaa virittäytyä keskustelun taajuudelle ja virittää IG Live auki. Myös tallenteeksi IG TV:n puolelle jäävissä tuokioissa keskustellaan monipuolisesti ajankohtaisista matkailun ilmiöistä. Juontajana keskusteluissa toimii Paula Kultanen Ribas.

6.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Mitä on virtuaalimatkailu? keskustelijat Laura Olin (Zoan) ja Katri Kantoniemi (Tripsteri).

13.5. Helatorstai – suljettu

20.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Hidasta matkailua, keskustelijat: Kati Kelola (Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun, Gummerus 2021) ja Katja Vaulio (Hidasta matkaa – Vastuullinen matkailija maailmalla, Minerva 2021).

27.5. klo 18.30 Paneelikeskustelu: Kaupunkikulttuuria ja citymaalaisuutta, keskustelijat: Yhteismaa ry.:n Tanja Jänicke ja Citymaalaiset-työryhmän perustanut Pauliina Seppälä.

Näin pääset mukaan: Seikkailijattarien IG

UUTTA! Uutuutena myös Seikkailijattarilla on omat turinatuokiot, jotka pompsahtavat IG:n linjoille silloin, kun kiinnostavia haastateltavia pääsee paikalle. Kaikki turinat tallentuvat myös Seikkailijattarien Instagramin televisioon, kannattaa katsella ja kuunnella.

 

Taidelauantai: Matkakollaasipaja ja taitelijavierailut

Torikortteleiden matkateemaiset taidelauantait mahdollistavat matkakollaasiaskartelua ja taidenäyttelylähetyksiä pienille porukoille. Taidekasvattaja Liini Laes vetää innostavia työpajoja erilaisilla matkahenkisillä teemoilla kolmena lauantaina. Valmiit työt kuvataan Instagram-näyttelyymme.

8.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Makumatka. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

22.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Japani & Aasia, vieraana taitelija Aio Yoshizawa (Hinta 10 euroa/osallistuja)

29.5. klo 12-15 Postikorttikollaasi: Unelmaloma. (Hinta 10 euroa/osallistuja)

Hemmotteluhoito Matkailijan Olotilassa.
Kuva: Camilla Bloom

 Varaa aamupäivän hemmotteluhetki, irtiotto arjesta

Matkailijan Olotilassa voi nauttia Ullanlinnan sydämessä sijaitsevan, matkateemaisen parturi-kampaamo Aroha Helsingin palveluista joko rantatunnelmissa. Upota paljaat varpaat hiekkaan, uppoudu rentouttavan matkan tunnelmaan musiikin siivittämänä ja nauti hemmotteluhetkestäsi omassa rajatussa tilassa joko yksin tai hyvässä seurassa.

Hoitopaketteja on varattavissa päivittäin klo 10-13. Noin 45 minuutin hemmotteluhetkeen kuuluu taivaallinen päähieronta, terveellinen herkkujuoma ja rentoutushetki kaikessa rauhassa, hyvinvointiloman olotilassa. Ehkä varaat vaikka miniloman oman rakkaasi yllätykseksi mielikuvitusmaailman mini-Balille?

UUTTA! Myös lyhyemmät hemmottelulomat onnistuvat ja saatavavuuden mukaan myös ilman ajanvarausta.

Tarjolla on kaksi eri pakettia. Voimme myös räätälöidä näitä tarpeiden mukaan!

Ihana Aamu -paketti porukalle:

Maanantai- ja keskiviikkoaamuisin toukokuun ajan (noin klo 10-13) on mahdollista tulla pienelle mini-lomalle Torikortteleissa sijaitsevaan Pop Up -tilaan (max. 6 hlöä kerrallaan, min. 2 henkilöä). Kasaa porukka ja tule hemmoteltavaksi! Toteuttajina Arohan Laura ja Tripsterin Siru. Huomio! Tämä paketti toteutetaan Matkailijan Olotila Pop Upissa, Helsingin Torikortteleissa.

Hinta 199€ / koko porukka

Ihana Aamu kahdelle

Hemmottelupaketti kahdelle on kuin pieni matka. Hyvinvointimatka sisältää terveysjuoman, pientä aamiaspurtavaa, jalkakylvyn, päähieronnan (noin 15 min) ja mahdollisuuden rentoutua sekä upottaa varpaat hiekkaan. Kokonaisuuden kesto noin 1h. Paketti räätälöidään yksilöllisesti!

Hinta 59€ / hlö

Varaa hemmottelut täältä!

 

Inspiroitumisen Open Stage

Haluaisitko jakaa tarinaasi matkailijana, oman elämäsi seikkailijattarena? Kertoa itsellesi tärkeästä matkasta tai matkailuun liittyvästä aiheesta? Ehkä hieman avata muiden silmiä tai herätellä muita aisteja tarinankerronnan tai matkailufaktojen kautta? Jakaa jonkun taidon, vaikka soittaa afrikkalaista instrumenttia, koraa? Astu lavalle ja jaa ilosanomasi sosiaalisen median yleisöllemme. Käynnistämme Torikortteleissa hyvin vapaamuotoisen Open Stagen, jota voi ajatella myös matkailun puheenvuorona tai matkainspiraatiolavana. Herätä keskustelua, kerro reissutyylistäsi, jaa ikimuistoisin matkatarina, viesti vastuullisesta matkailusta, lue matkailuaiheinen runo… mitä vain!

Open Stage: Joustava aikataulu, ota mieluusti etukäteen yhteyttä [email protected]

Open Stage antaa nimensä mukaisesti striimattavan puheenvuoron kaikille, joilla on reissuhenkistä kerrottavaa. Puheenvuorot jaetaan IG TV:ssä joko livenä tai tallenteena. Lisäinfoa aiheesta tulossa tälle sivulle, mutta pistä jo mietintämyssy tai seikkailijattaren hattu päähäsi ja ala ideoida. Haluaisimme ehdottomasti kuulla lavalla seikkailijattarien tarinoita ja vinkkejä!

Seikkailijattarien turinatuokiot löytyvät Instagramin TV:stä, jonne pääsee suoraan täältä!

Torikortteleiden Matkailijan olotila.

Japan Day lauantaina  22.5.

Toukokuu on tulvillaan kirsikankukanvärisiä unelmia. Järjestämme 22.5 Matkailijan Olotilassa Japani-teemapäivän, jonka aikana matkustetaan virtuaalisesti Nikkon temppelikaupunkiin ihailemaan kirsikankukkia, tutustutaan japanilaiseen teekulttuuriin sekä herkullisimpiin ruokiin, ihmetellään mangan ja animen pop-Tokiota ja jutellaan japanilaisesta taiteesta. Valtaosa ohjelmasta IG TV:n, IG-stoorien sekä Zoomin välityksellä, mutta myös paikan päällä Torikortteleissa on Japani-teemaisia kirjoja sekä Japanin inspiroima postikorttikollaasipaja. Sugoi!

Matkailijan Olotila 3
Kuva: Camilla Bloom

Ohjelmassa lisäksi

Matkailijan Olotilan avajaiset 3.5.
Avajaiset järjestetään maanantaina 3.5.  (joudumme noudattamaan rajoituksia ja paikan päälle voi tulla vain rajattu määrä).

Saunawebinaari 26.5.
Online-tapahtuma virtuaalisaunomisesta sekä suomalaisten saunaperinteiden tuotteistamisesta. Tapahtuma on suunnattu niin saunayrittäjille kuin kaikille saunojillekin.

Kollektiivinen matkahaaveiluteos

Minne matkustaisit juuri nyt, jos voisit? Jätä matkahaaveesi paperille kirjoitettuna muille reissaajille ja osallistu yhteisen matkahaaveiluseinän tekemiseen!

Yrittäjät esillä

Matkailijan Olotila on matkainspiroitumisen ohella oiva näyttämö yrityksille. Haluaisitko kertoa yrityksestäsi suurelle suomalaiselle reissujoukolle luotettavien matkamedioiden sosiaalisen median kanavien välityksellä? Seikkailijattaret ja Tripsteri tavoittavat yhdessä tuhansia suomalaisia reissaajia. Haluamme tarjota matkailualan yrityksille mahdollisuutta saada näkyvyyttä ja nostaa itsensä virtuaalisen reisssulavan parrasvaloihin. Seikkailijattarien etukorttikumppanit saavat tämän mahdollisuuden erityishintaan.

Jos kiinnostuit? Ota yhteyttä [email protected]  ja kerromme lisää.

Tripsteri ja Seikkailijattaret.

Seikkailijattaret ♥ Tripsteri

Seikkailijattaret toteuttaa tapahtuman yhdessä Suomen reiluimman matkamedian eli Tripsterin kanssa. Kannattaa tutustua Tripsterin DayTripster-applikaatioon täällä. Sieltä löytyy innostavia vinkkejä ja virtuaalikierroksia aivan ilmaiseksi!

 

Tule nauttimaan kanssamme reissutunnelmasta, vehreästä viidakosta, rantabaarin letkeästä fiiliksestä ja hiekasta varpaiden välissä. Vinkki: Tapahtuman kaikkia julkaisuja voi seurata sosiaalisessa mediassa myös #tilanvaltaajat -sanan alta, tietysti myös Seikkailijattarien kaikista kanavista!

Sijainti: Torikorttelit (Aleksanterinkatu 28, Torikorttelit)

Aukioloajat:
Arkisin ma-pe 10.00-18.00, la 12.00-18.00.

Seuraamme kävijärajoituksia, joten tungoksen satuttua saatat hetken joutua odottelemaan ulkosalla. Muista maski ja turvavälit!

 

Aktiivista ohjelmaa Instagramin Livessä – seuraa Seikkailijattarien Instagram-kanavaa!

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Inspiroi ja inspiroidu.

3 Comments

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.