fbpx
seikkailijattaret blogit

Tunnetko jo Seikkailijattaret-tiimiläisten omat blogit?

Seikkailijattaret-tiimissä on monen alan asiantuntijoita, kaikin puolin aktiivisia ihmisiä. Seikkailijattaret-sivuston lisäksi moni kirjoittajistamme päivittää myös omaa, henkilökohtaista blogiaan tiuhaan tahtiin. Haluamme kertoa teille hieman enemmän tiimiläisistämme ja vinkata tiimin omista blogeista. Ehkä joku näistä menee myös omalle lukulistallesi?

1. Life as we think we know it | Kaisa

Englanninkielinen “Life as we think we know it” -blogi on inspiraation lähde sekä kirjoittajalle että toivottavasti myös lukijalle. Blogi kuvailee ihmisyyden kokemuksia, henkistä kehitystä, intuition seuraamista ja onnellisuuden hahmottelua. Se haastaa lukijan ottamaan vastuun omasta onnellisuudestaan ja rakentamaan itselleen elämän, joka tuntuu aidolta ja kevyeltä.

Blogin takana on Kaisa, joka on elämyksiä janoava matkaaja. Hän on aina löytänyt itsensä kirjoittamasta. Jo pienenä muistikirjat täyttyivät tarinoista, ja edelleen kirjoittaminen on Kaisalle paras tapa prosessoida elämää.

Nainen blogin takana on asunut vuoden Amerikassa, lähes kymmenen vuotta Hollannissa ja kolme vuotta pienellä saarella Filippiineillä. Elämyshakuisen introvertin polku kulkee muutamien vuosien sykleissä, eikä Kaisan mielestä ole koskaan liian myöhäistä aloittaa uudelleen. Jatkuva oppiminen, mielenkiinto uuteen ja vetovoima maailman eri kolkkiin pitää huolen siitä, ettei vierivä kivi sammaloidu.

Kaisa oli vuosia finanssialalla, kunnes vaihtoi hyvinvointialan yrittäjäksi ja sukellusresortin vetäjäksi. Mitä on vuorossa seuraavaksi, sitä on vaikea Kaisan itsekään aina tietää, mutta oman polun seuraaminen on tälle naiselle ensisijaisen tärkeää. Kaisan on tapana sanoa, että “Universumi suunnittelee kuitenkin aina paremmin”, ja mennä sinne minne sydän kuljettaa.

Kaisan kiinnostuksen kohteet matkustelun lisäksi ovat aina olleet elämän syvissä kysymyksissä. Henkinen hyvinvointi, itsensä kehittäminen, meditaatio, jooga, luovuus, taide ja ihmisen sielunelämän tutkailu tuovat jatkuvaa inspiraatiota. Elämän ihmettely onnistuu parhaiten omassa rauhassa muistikirjan ja kahvikupin äärellä.

Seikkailijattarien blogit

2. Strangerless | Sissi

Strangerless  on blogi ihmisistä ja heidän elinympäristöistään. Tästä blogista et löydä kohdevinkkejä tai hotelliarvioita, mutta sitäkin enemmän tarinoita paikallisista ilmiöistä, erilaisten ammattien harjoittajista, inspiroivista naisista sekä eri maiden tapakulttuureista. Toisinaan mukaan mahtuu myös kirjoittajan omia ajatuksia tien päältä.

Blogin takana on Sissi, kulttuureja sekä työkseen että liftauksen ja pyöräilyn puitteissa tulkitseva idealisti ja elämäntapareissaaja, jota kiehtovat eksentriset elämäntavat, vieraat kielet ja ihmistenvälinen vuorovaikutus. Vaikka blogi syntyi vasta elokuussa 2017, täysin noviisi kirjoittaja ei matkailun saralla ole – ensimmäisen kerran hän asui ulkomailla 8-vuotiaana.

Strangerless-blogissa ei matkusteta nähtävyyksien vaan ajatusmallien ja elämänkatsomusten perässä. Hitaasti taittuvilla matkoilla yövytään teltassa tai paikallisten luona ja yritetään ymmärtää, miten paikallisten toimivat ja miksi. Rinnakkaisblogina toimivat Facebook-sivut matkavideoineen. Koska matkojen tarkoitus on kulttuureihin sukeltaminen, kirjoittaja ei mielellään suuntaa maihin, joiden kieltä ei hallitse (kolonialismin ainoa positiivinen puoli!).

Kulttuureiden ja niistä kirjoittamisen lisäksi Sissi rakastaa mielen ja kehon liikkeitä: kiipeilyn kokonaisvaltaista haastavuutta, paritanssien synnyttämää intiimiä kontaktia toiseen ihmiseen, sukelluksen rauhoittavaa autuutta, varjoliidon saumatonta yhteyttä luontoon sekä vipassana-meditaation tajunnanräjäyttävää voimaa.

Seikkailijattarien blogit

3. Muuttolintu | Anna

Muuttolintu -blogissa jahdataan ikuista kesää, etsitään täydellistä unelmien palmuparatiisia ja avaudutaan elämästä Australian auringon alla. Blogin takaa löytyy Anna, elämäntapareissaaja, palmupuuintoilija ja delfiinikuiskaaja, joka elää aurinkovoimalla eikä kieltäydy hyvästä punaviinistä (harvoin huonostakaan).

Blogin tarinat alkavat siitä, kun Anna otti hatkat vuosia sitten kylmästä lämpimään Australiaan ja jäi sille tielle. Reppureissulta löytyi rakkaus, ja nykyään reissut taitetaan aussisiippa kainalossa. Vaikka ehtymätön seikkailunnälkä vie ympäri maailmaa, Australia tulee aina olemaan lähimpänä Annan sydäntä.

Paitsi salaisille palmurannoille, Annan reissusydän sykkii road trippien vapaudentunteelle. Annan suosikkireissumuistot on tehty puolen vuoden road tripillä Australian ympäri. Aussimies Rohan raahaa Annaa mukanaan myös seikkailumatkoille kuten riksaralliin läpi Intian maanteiden ja kaukaisille autioille saarille Filippiineille.

Joskus blogissa popsitaan katuruokaa, imeskellään kookospähkinöitä ja nukutaan riippukeinussa tai bambumajassa. Joskus sen sijaan hemmotellaan kukkakylvyllä luksushuvilassa ja nautiskellaan useamman ruokalajin venähtäneistä viini-illallisista. (Ja joskus sen jälkeen päädytään laulamaan karaokea ladyboy kainalossa, mutta se onkin jo toinen tarina).

Anna rakastaa uimista meressä, nuotioita, äärettömiä uima-altaita, tuoretta papaijaa, bikineitä, kukkaseppeleitä, ilmaisia upgreidejä ja glampingiä. Kun hän ei ole reissussa, hän kuolaa kateellisena muiden reissuja ja paiskii töitä sen eteen, että tulevaisuudessa pariskunta voisi elää ikuista kuherruskuukautta. Haaveissa siintää diginomadius, joogaopettajakurssi ja karavaanarielämä. Varasuunnitelmana toimii surffipummin, hulatanssijan tai hullun kissanaisen ura.

Seikkailijattarien blogit

4. Velorous | Eerika

Velorous on matkablogi, jonka kyydissä maailmaa tutkitaan pyörän satulasta. Kaikki lähti halusta yhdistää kaksi intohimoa: reissaus ja fillari. Oli päästävä kauas, ja niin maailman tiet kutsuivat seikkailuun. Pari vuotta kestänyt matka on tähän mennessä vienyt halki Euroopan, Lähi-Idän, Intian ja Kaakkois-Aasian.

Nyt, 22 000 kilometrin jälkeen, elämää maistellaan Australian porottavan auringon alla. Blogista löydät tarinoita ja tunnelmia tien päältä: kulttuurieroja, auringonnousuja, kohtaamisia ja nomadin arkea. Välillä myös ulkosuomalaisen itsetutkiskelua, naiivia filosofiointia, surkeitä vitsejä ja väsymyksestä tutisevia jalkoja. Ja roppakaupalla elämänmakuisia kuvia.

Kynän päästä löytyy Eerika, 25 -vuotias Itä-Lontoon kasvatti, markkinoinnin ja taiteiden kandi, värikkäitä kuoseja rakastava printtisuunnittelija. Ikireissaaja, jonka sydämen sykkimään saavat sademetsät, paratiisisaaret, katutaide ja mukana reissaava poikakaveri Ryan.

Kun ei poljeta, blogissa reppureissataan, maistellaan katuruokia, jahdataan vuorimaisemia, juodaan viiniä, venytetään penniä ja fiilistellään katukulttuuria. Ryvetään luonnossa ja tanssahdellaan baareissa. Yösija vaihtelee autioista rannoista puumajoihin ja bensa-asemista puhtoisiin vierashuoneisiin – omasta residenssistä vastaa vain oma teltta. Oltiin sitten lähellä tai kaukana, on haussa aina sykähdyttävät elämykset, uudet tuttavuudet, sekä todellisen seikkailun tuntu.

seikkailijattaret blogit

5. Urbaani viidakkoseikkailijatar | Laura

Viisivuotias blogi alkoi intohimosta matkailuun, kertomattomista tarinoista ja näyttämättömistä kuvista. Blogin takana on nyt 35-vuotias Laura, joka kuvailee Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogiaan tutkivana ja tunnelmoivana kertomuksena matkailijan maailmasta arjessa ja lomilla. Lomien ulkopuolella Laura kampailee hiuksia ja tykkää tehdä löytöjä kirpputoreilla sekä sisustaa kotia.

Urbaani viidakkoseikkailijatar -blogissa matkustetaan enemmän pienellä budjetilla kuin pröystäillen, mutta hinta-laatusuhde on kaikkein tärkein. Maailmalla ja Suomessa seikkailua boheemilla otteella, luonnossa ja kaupungissa. Jossakin niiden välillä piilee Lauran elämän tasapaino. Pelkkiä lomamatkoja tärkeämpiä ovat ajatuksia herättävät reissut. Majapaikaksi valikoituu mieluummin persoonallinen ja sielukas paikka kuin tyypillinen ketjuhotelli.

Viime aikoina majapaikka ja kulkuneuvo on ollut vanha matkailuauto ja Laura onkin monessa mukana ollut karavaanari. Karavaani tosin kulkee jopa Euroopassa, ei missään tapauksessa yhdelle leirintäalueelle parkkeerattuna. Eniten Laura viihtyy pitkillä hiekkarannoilla, luonnon tai eläinten lähellä tai rennoissa kuppiloissa, katutaiteen ympäröimänä.

Joogaa, hyvää oloa ja mielen viidakon liikkeitä. Kissan rapsutusta, espanjalaisen poikaystävän kanssa elämän jakamista ja syvimmiltään soolomatkailijan levottoman sielun tarkkailua. Ikuista matkakuumetta ja elämyshakuista elämää!

6. Going North | Veera

Going North -blogi maalailee englanninkielisellä tekstillään mielenmaisemia muistoista ja tapahtumista. Tarinat ovat välähdyksiä Veeran omasta maailmasta. Blogissa ajelehditaan maailman tapahtumien ja oman mielenvirran mukana.

Tarina syntyy usein spontaanisti, muiston välähdyksestä ja mielijohteesta. Ajatus jatkuu vain blogikirjoituksen verran, jatkumoa seuraa harvoin. Blogi tarjoaa pienen lukuhetken, lyhyen paon arjen askareista. Ajatuksissa juoksee usein elämä ja matkat. Blogia värittää omat valokuvat, milloin mistäkin.

Kirjoittajana ja seikkailijana Veera on mietiskeleväinen nautiskelija. Viipymistä hetkissä, jotka tuovat seikkailua tavanomaisuudellaan. Kontrastina Veera etsii elämään jännitystä ja hakeutuu paikkoihin, jotka haastavat erilaisuudellaan. Parasta maailmassa ovat pakettiauto, retkikeitin ja maantie ja kun menee tarpeeksi kauan pohjoiseen, löytää itsensä usein takaisin etelästä.

 

 

Seikkailijattaret

Seikkailijattaret on matkaileville naisille suunnattu kollektiivinen media ja matkailevien naisten yhteisö. Inspiroi ja inspiroidu.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

seikkailijattaret
SEURAAVA SEIKKAILU

Miten olla osa Seikkailijattaret-yhteisöä?