Turku parhaat kahvilat | Kaunis jälkiruokakattaus.

Turun parhaat kahvilat – Seikkailijattaren suosikit

Kerro kaverille!

Mitkä ovat Turun parhaat kahvilat? Tutustu Seikkailijattaret-tiimin Jennin valintoihin ja löydä omat helmesi Turun kahviloiden joukosta.

Turku on viime vuosien aikana usein nostettu esiin kenties Suomen monipuolisimpana ja mielenkiintoisimpana ravintolakaupunkina, mitä se toki ehdottomasti onkin. Kaupungin kahvilaskene ei kuitenkaan jää jälkeen ravintolatarjonnasta missään määrin. Eri puolilta Turkua löytyy monta persoonallista pientä kahvilaa.

Turussa toimii myös paikallisia pienpaahtimoita kuten Turun Kahvipaahtimo, joiden rakkaudella paahdetuista pavuista keitetään mitä mainiointa kaffetta (niin kuin me turkulaiset sanomme) monessa tässäkin artikkelissa esitellyssä kahvilassa. Jos siis laadukas kahvi, käsinleivotut tuoreet ja kekseliäät leivonnaiset sekä lämmin tunnelma ovat sydäntäsi lähellä, unohda ketjukuppilat ja suuntaa näihin kahviloihin ensi kerralla Turussa vieraillessasi.

Turun parhaat kahvilat

Café Victor

Turun Taidemuseossa kaupungin ehdottomalla paraatipaikalla sijaitseva Café Victor ei ole pelkästään kahvila vaan kokonaisvaltainen aistielämys, etenkin jos sen yhdistää museon näyttelysaleissa kiertelyyn. Kahvila on levittäytynyt museon ala-aulaan ja onnistuu yhdistämään täydellisesti mummolasta muistuttavat plyysisohvat ja ristipistotyynyt sekä trooppisen ja ajan hengessä vahvasti elävän viherkasviviidakon. Jo pelkästään sisustus saa huokailemaan ihastuksesta, kahvilan tarjonnasta puhumattakaan.

Café Victoria pyörittävä pariskunta Annika ja Eetu ovat intohimoisesti omistautuneet asialleen eli kahville, eikä tässä kahvilassa muutenkaan mennä sieltä missä aita on matalin. Tiskistä löytyvät tuotteet kuten omin käsin poimituista voikukista valmistettu marmeladi, suolaiset piirakat ja suussasulavat kakut sekä mansikka-raparperimehu ja Turun parhaiksi kehutut korvapuustit ovat rakkaudella valmistettuja luomuksia. Kokemisen arvoinen on ehdottomasti myös viikonloppuisin klo 11-14 tarjoiltava vuolaasti ylistetty aamiaisbrunssi (älä unohda pöytävarausta).

Kirsikkana kakun päällä vielä kesäaikaan tämän kahvilan terassi – oo la laa!

 

cafe victor turku

Bageri Å

Turun Kakolanmäellä entisen vankilan alueella lähellä satamaa ja Turun Linnaa voi testata useamman kiinnostavan pienyrityksen tarjonnan kertaheitolla. Kakolan jykevien graniittiseinien sisältä löytyy paitsi toistasataa asuntoa myös mainio ruokaravintola Kakolanruusu, ihanan hipsteri pienpanimo Kakola Brewery sekä raikas ja tanskalaishenkinen leipomo-kahvila Bageri Å.

Itseasiassa tunnelma koko Kakolan alueella on todella hygge, mitä ei ehkä odottaisi entiseltä pahamaineiselta lääninvankilalta. Kakolan vankila-alue on kuitenkin kokenut viime vuosina täydellisen muodonmuutoksen; tässä kivilinnassa ja sen pihoilla on helppo viihtyä.

Myös Bageri Å valmistaa kaikki tuotteensa alusta alkaen itse, 2-4 vuorokauden hitaalla prosessilla ja käsityönä. Raaka-aineet ovat korkeatasoisia ja pääsääntöisesti lähituottajilta hankittua luomua. Kahvilan rauhallinen ja selkeä sisustus sekä tinkimätön asenne tuotteiden valmistusta kohtaan vakuuttavat taatusti vaativankin kahvilakävijän.

Bageri Å:sta voi viedä kotiin muuten myös erinomaista pizzataikinaa, tämä kannattaa testata ehdottomasti. Ja erikoisvinkkinä vielä bluun ja jäälatten kombinaatio – täydellinen!

Lue lisää Bageri Å.sta täältä.

Lukuvinkki: Suomen ihanimmat kahvilat

 

turun parhaat kahvilat

Fabbes Café

Piipankadulla Turun Tuomiokirkon kupeessa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa naapurustossa sijaitseva Fabbes Café on kotoisuuden perikuva. Kahvilaa pyörittävät isä Ralf ja tyttäret Sofia, Bea ja Julia ovat remontoineet paikan omin käsin vanhan puutalon kivijalkaan, ja tekevät myös itse tiskin takana sekä hellan ja uunin äärellä ympäripyöreää päivää.

Fabbes Café on päivisin suosittu lounaspaikka, joka houkuttelee kahvilaa ympäröivistä yliopistorakennuksista väkeä jonoksi asti, ja iltaisin sen lämpimästä tunnelmasta nautitaan höyryävän kahvi- tai teekupposen äärellä. 

Fabbesin seiniltä voi bongata vaihtuvia taidenäyttelyitä ja lahjakkaiden kahvilayrittäjien leipomuksia on mahdollista tilata myös kotiin isoihin ja pieniin juhliin. 

turun parhaat kahvilat

Leipomo Manna

Pikkuruinen leipomo-kahvila Manna sijaitsee Turun Martin kaupunginosan sydämessä, legendaarisen Pajamäen kioskin naapurissa. Tästä kahvilahelmestä ei edes moni turkulainen tiedä, mutta kun sinne kerran tiensä löytää, tulee taatusti mentyä uudelleenkin.

Kuten jo edellä esitellyissä kahviloissa Mannankin leivonnaiset valmistetaan pieteetillä ja rakkaudella leipomoyrittäjien omissa käsissä, ja ehkäpä juuri siksi ne niin hyviltä maistuvatkin. 

Testaa vaikkapa Mannan kaurapuuroleipää – niin hyvää, että melkein vie kielen mennessään!

Leipomo Manna

Avoinna arkisin klo 10-17

Turun parhaat kahvilat | Voileipiä tarjottimella.

Kesäkahvila Padolla

Onko mitään ihanampaa kauniina kesäpäivänä kuin ensin meloa hissukseen tyynellä vehreäpenkereisellä joella ja sen jälkeen herkutella herttaisessa kahvilapuutarhassa mummolan maut mieleen tuovalla seljankukkamehulla ja suuhun kirjaimellisesti sulavalla galettella? Tämän autuuden voi kokea Turussa Halistenkoskella sijaitsevalla Padolla, missä on mahdollista paitsi vuokrata kajakkeja ja kanootteja, myös nauttia uniikista kahvilatunnelmasta sympaattisessa pikkukahvilassa. 

Kahvila ja melontakeskus Padolla auki kesäisin tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.

turun parhaat kahvilat

turun parhaat kahvilat

Lukuvinkit:

Tunnelmallinen Turku kutsuu kesäseikkailuihin ja menovinkit Turun kulttuurikevääseen

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.