vancouver

Vancouver on mukautuvainen kameleontti

Kun kaupungin asfalttipölyt voi karistaa jaloista astumalla suoraan keskustasta rannalle, katsella pilvipatsaita lehtivihreän alla puistossa, avartaa makumaailmaa ramen-keiton äärellä tai hengittää raikasta vuoristoilmaa kymmenen minuutin lauttamatkan päässä, on tullut kohteeseen, jossa elämyksiin voi astua jokaisella askeleella. Vancouverissa on jokaiselle jotakin.

British Columbian osavaltiossa sijaitseva Vancouver on yksi Kanadan asukastiheydeltään ruuhkaisimpia ja kulttuurillisesti rikkaimpia kaupunkeja. Se on yksi Kanadan monikulttuurisimmista kaupungeista. Tilastot kertovat, että yli puolet Vancouverin asukkaista puhuvat ensimmäisenä kielenään muuta kuin englantia.

Asukasluvultaan Helsingin mittakaavoihin mukautuva Vancouver ihastuttaa monipuolisuudellaan, joka henkuu niin luonnosta, ihmisistä kuin koko kaupungin olemuksesta.

Vancouver | Vesiputous

Vancouver | Vesiputous

Parhainta kaupungissa on juuri sen suuri pieni olemus. Korkeat talot huojuvat pilviä hipoen ja kaduilla on kodikkaan metropolinen tunnelma. Kaupunki itsessään ei ole valtava. Pienet putiikkiliikkeet eivät nöyristele isoimpienkaan ketjujen alla, vaan kantavat itseään ylpeästi katukuvassa. Kaduilla voi törmätä mitä kutkuttavimpiin makuelämyksiin, ja hyvätasoisia ravintoloita löytyy pilvin pimein. Janoisena seikkailijattaren ei tarvitse myöskään olla, ja varsinkin oluen ja siiderin ystävälle kaupunki on hyvä harrastustärppi: Vancouverissa sykkii rikas olut-ja siiderikulttuuri ja monet ravintolat myös tuottavat omat oluensa paikan päällä.

Ekologisuus ja kestävyys ovat tärkeitä arvoja kaupungille ja niitä vaalitaan myös turismisektorilla.

Luonto on vahvasti läsnä niin matkailijan kuin paikallisenkin arjessa ja sen voi toimivasti sovittaa vierailulle omien tarpeiden mukaisesti. Vancouveria ympäröivät meri, vuoret ja metsät, eikä taivaskaan ole rajana omille mieltymyksille. Miten olisi valassafari valtamerellä? Haluaisitko nähdä luontoa mieluummin ilmasta käsin? Miltä kuulostavat iltapäiväkävelyt puistojen poikki auringonlaskuksi rannalle? Ekologisuus ja kestävyys ovat tärkeitä arvoja kaupungille ja niitä vaalitaan myös turismisektorilla.

P6030338

P6040350

P6160313

P6160309

Tekemistä ja nähtävyydet – Näillä Vancouver yllättää:

1. Olut- ja siiderimaistelu

Jos arvostat käsintehtyä ja paikallista, tätä ei kannata jättää väliin. Vancouver on pullollaan panimoita, joista olutmaistelun kautta löydät varmasti suosikkisi.

2. Caesar-cocktail

Canadassa 1969 keksitty cocktail on Bloody Maryn vertainen ”melkein-kuin-lounas”-tyyppinen juoma sellerivarsineen. Erilaisen ja maukkaan tästä tekee sen valmistukseen käytettävä simpukkaliemi. Cocktail hour anyone?

3. Stanley Park

Luonnon muokkaama puisto on melkein täysin veden rajaama. Keskustasta voi kävellä suoraan nauttimaan lehtivihreästä, joka oli aikoinaan asuinpaikka Amerikan intiaaneille.

4. Ulkoilmauimalat

Jos mereen meno tuntuu haastavalta, mutta tekisi silti mieli pulahtaa, Vancouverin puistoissa ja rantaviivan läheisyydestä löytyy neljää ulkoilmauimalaa. Muista uikkarit mukaan!

5. Seawall

Maailman pisin rantaviivaa seuraava polku on 28 kilometriä pitkä taival, jossa pääsee ihailemaan Vancouverin tärkeimpiä nähtävyyksiä, uskomatonta luontoa ja häikäiseviä maisemia. Kävele osa tai vuokraa pyörä päiväretkelle. Tässä kartta.

6. Pohjois-Vancouver

Kymmenen minuutin lauttamatkan aikana voi ihastella uteliaita hylkeitä, ilmassa liitäviä pienlentokoneita ja edessä avautuvaa vuoristomaisemaa. Hyppää bussiin joka vie Grouse Mountainin juurelle. Sieltä merkatut reitit kierrättävät vierailijan niin lyhyillä kuin pitkilläkin reiteillä vuoden ympäri. Jos korkeat paikat eivät jännitä, Capilano-riippusilta ja jyrkännekävely ovat ainutlaatuisia kokemuksia.

7. Whale watching

Kanadan ja USA:n rajavesillä liikkuu paljon valaita. Valassafareiden onnistumisprosentti on suuri ja jos luonto kiinnostaa, tämä on ehdoton tärppi. Keskustan turisti-infosta voi vaivattomasti valita mieluisimman safarin ja maksaa paikan päällä. Liikkeellä kannattaa olla päivää ennen haluttua ajankohtaa.

8. Granville Island

Sillan yli kävellen tai pikkuveneellä seilaten pääsee ihailemaan tämän artesaanimekan antia ja suussasulavia houkutuksia. Eri alojen käsityöläiset esittelevät taitojaan tällä suurella markettiareenalla. Mukaan tarvitset aikaa, uteliaisuutta ja tyhjän vatsan.

9. Tapahtumat

Eläväinen kaupunki emännöi kiinnostavia tapahtumia useasti.

Lukuvinkki: Valassafari Kanadassa – Unelmien täyttymys!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top