Vauhdin hidastaminen elämässä on vauhdin ottamista seuraavaan hyppyyn

Kerro kaverille!

Mitä isompi hyppy, sen suuremman hidastamisen tarvitsee alle. Mitä enemmän hidastamisesta saa nautittua, sitä todennäköisemmin saa nautittua seuraavasta hypystäkin.

Hyvä kanssaseikkailijatar,

36 vuoden aikana ainakin kehoni on ohjelmoitu ja mieli asetettu vaihtuviin tilanteisiin, muuttuviin maisemiin ja kerta toisensa jälkeen uusista kohteista innostumiseen. Töistä ja vapaa-ajasta rakentunut sopiva kokonaisuus on muovannut arjesta ja lomista vaihtuvan jatkumon, jossa kaikki syklittyy reissujen rytmillä.

Mihin sinun mielesi ja kehosi on viritetty vuosien saatossa? Tätä on välillä hyvä pysähtyä tarkastelemaan ja pohtimaan sopeutumista vallitseviin muuttuviin elämäntilanteisiin ja näin vuoden pian vaihtuessa seuraavaan on oiva hetki.

Tavatessani mieheni, olin nälkäinen kaikelle, mikä vie maailmalle. Sain rauhan, kun ymmärsin, ettei kaikki loppuisikaan hyvän parisuhteen löytyessä tai edes perheenlisäyksen syntyessä.

Mutta mitä käy meille, kun ulkopuolinen vaikuttaja pakottaa muutokseen? Se voi olla sairastuminen, työtilanne, perhe, lähipiiri tai mikä vain muu elämäntilanteen muutos. Tällä hetkellä monelle tuo tekijä on korona.

Siinä vaiheessa, kun meidän perheen kaikki työ-, asumis- ja lomasuunnitelmat menivät aivan totaalisen uusiksi koronan myötä, astui taloon tasapaino – niin hullun kuriselta kuin se kuulostaakin.

Kyllä vain, tasapaino. Elämässä varmaa onkin vain jatkuva muutosten ketju ja vaihtuvat tekijät.

Oli jo ennalta odotettavissa, ettei jatkuva mailla ja mannuilla hyvissä fiiliksissä liihottelu voi jatkua yhtä lennokkaasti loputtomiin. Muutos tuli ja se tietää seuraavaakin muutosta.

Mitä tasaisemmaksi elämä nyt taputtelee itsensä, sen suurempaan lataustilaan mielen on mahdollisuus asettua. Mitä pidempään elämän rauhoittuminen näyttää kestävän, sitä visummin siitä on otettava kaikki irti. Mitä pidempään mitään ei tapahdu, sen varmemmin todeköisyys tapahtumiselle kasvaa seuraavassa käänteessä.

Varmaa on vain muutos ja vaihtuvien tilanteiden jatkumo. Mitä paremmin käyttää aikaa lataamalla akkuja ja ruokkimalla muita osa-alueita elämässä, sen vahvempana voi vastaanottaa kovankin vauhdin seuraavien muutosten myötä seikkailuissa. Mitä suurempi hyppy on edessä, sen suuremman vauhdin se tarvitsee ja nyt meillä on mahdollisuus hidastaa ennen vauhdinottoa ja täsmentää suuntaa.

Kanssaseikkailijasiskot, nyt on aika nautiskella ja koolata köydet järjestykseen niillä elämän osa-alueilla, joihin tämän hetken elämäntilanne sopii. Mikään matkakohde ei katoa, mutta jokainen päivä päättyy ja uusi viikko alkaa. Kun tuuli nousee, me olemme valmiit nostamme purjeet ja suuntaamme takuulla tuulta päin!

 

Viisi vinkkiä onnistuneen hypyn ja seikkailutuulien nousemisen odotteluun

1. Varmaa on vain muutos ja se on väistämätöntä. Tämäkin on vain ohikiitävä hetki, joka muuttuu. Akut on ladattava silloin, kun siihen on mahdollisuus.

2. Ole avoin muutokselle ja sen muutoksen muovaaman ”uuden sinun” kohtaamiselle. Jos käytät rahasi ja aikasi uudella tavalla, voit löytää itsestäsi entistäkin parempia puolia. Anna siis rohkeasti oman reissaajaidentiteetin särkyä ja anna sille tilaa rakentua uudelleen.

3. Jokainen hetki ja kohtaaminen on tärkeä. Me teemme hetkestä ikimuistoisen. Hetket ovat katoavaisia. Muista kuolevaisuutesi, sillä ikimuistoisia hetkiä ei kannata metsästää ainoastaan seikkailuissa vaan aivan jokapäiväisessä arjessa.

4. Iloitse ja muista olla kiitollinen jo koetuista asioista. Palaa muistoihin ja fiilistele vanhaa. Himoitse uusia seikkailuja ja nauti niiden suunnittelusta, mutta varo, ettei hetkellinen mahdottomuus lannista.

5. Tee ja harrasta asioita, jotka pitkässä juoksussa tukevat tulevia seikkailujasi, mutta älä rakenna niitä aikataulujen tai saavutusten varaan. Kerää elämäntyökalupakkia kasaan monipuolisesti, jotta voit käyttää sen antimia tilaisuuden tullen. Toteuta jokin pieni unelma (tai aloita sellaisen haaveilusta), joka ei jatkuvien seikkailujen pyörteissä olisi toteutettavissa.

Seikkailun takkuja hiuksiin ja arkeen!


Seikkailijattaret-tiimiläinen Nora

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top