venetsia pienella budjetilla

Mitä tehdä Venetsiassa pienellä budjetilla?

Venetsiasta kuulee harmillisen usein puhuttavan kalliina turistikohteena. Sitä sen ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä pienellä etukäteen tehdyllä tutkimustyöllä matkailija voi itse valita, mitä kaupungissa kannattaa tehdä ja minne suunnata – jopa halvalla.

Jos mahdollista, on hyvä idea matkustaa Venetsiaan suurimpien sesonkien ulkopuolella, joita ovat uudenvuoden aika, helmikuiset karnevaalit sekä filmifestivaalien aika elo-syyskuussa. Miten olisi vaikkapa tammikuinen Venetsia hiljaiseloisine, utuisen sumuisine katuineen?

Seuraavat vinkit on joka tapauksessa kynäilty pitäen mielessä tulevan kesän reissaajia, sillä moni haluaa ymmärrettävästi lomien myötä nähdä Venetsian nimenomaan kesäaikaan.

Parhaat vinkit pienen budjetin Venetsiaan

1. Aamiainen auringossa: MQ10

Aloita päiväsi Venetsiassa nauttimalla cappuccino ja croissant tai täytetty moniviljaleipä kanaalinäkymällä aamuauringossa. Tämä pieni kuppila kylpee kesäaikaan auringossa vuorokauden ympäri, ja terassilla on usein tilaa, koska se sijaitsee Cannaregion paikallisessa naapurustossa.

venetsia

2. Omintakeinen kirjakauppa Acqua Alta

Castellon syrjäisellä kadulla sijaitsevasta hämyisästä kirjapuodista löytyy tarinoita Venetsian historiasta aina Giacomo Casanovan romanttisiin muistelmiin. Osa kirjoista on pinottuina vanhoihin gondoleihin, ja takaovelta voi kiivetä kirjoista tehtyjä portaita pitkin kurkistamaan pittoreskia kanaalinäkymää. Ja kissafaneille tiedoksi: sympaattisen omistajan suloinen kissa nauttii vierailijoiden rapsutuksista!

3. Venetsialaisia tapaksia eli cicchetti: Vecio Carbonero

Kuumana kesäpäivänä varjoa hakeva suuntaa tänne huikopalalle: tarjolla on pientä suolaista suoraan tiskiltä, esimerkiksi venetsialaisten suuri herkku baccalà mantecato eli vaaleaa kermaista kalatahnaa leivän päällä. Proseccolasinsa kanssa saa myös halutessaan siirtyä ulos kanaalinvarrelle ja hengailla siellä päivystävien gondolieerien kanssa.

4. Käsintehtyjä, uniikkeja koruja: Paropamiso

Venetsialla on kautta sen muinaisen tasavallan historian ollut vahvat, kansainväliset kaupankäyntiperinteet. Paropamiso seuraa näitä perinteitä ja tuo sekä valmistaa käsityönä koruja ja muuta pientä ainutlaatuista tavaraa, joiden materiaali on tuotu ympäri maailmaa. Budjettireissaajahenkinen Seikkailijatar kantaa harvemmin sen suurempia matkamuistoja kotiin ja näinpä Paropamison pieni puoti sopii kevyelläkin kantamuksella kulkevalle.

5. Rennompi italialainen aperitivo laiturilla: Al Remer

Remer on Venetsian ainoita paikkoja, joka tarjoaa oikeaa italialaista aperitiivia eli pientä suolaista, juoman hintaan sisältyvää ruokaa. Tämän paikan löytäminen käy miltei työstä, mutta on vaivan arvoista.Paikalliset tulevat tänne usein istumaan laiturin nokkaan ihaillen Canal Grandea auringonlaskussa – Spritz Aperol kädessä tietenkin! Remer toimii myös tunnelmallisena ravintolana, jossa silloin tällöin esiintyy pianonsoittaja livenä.

6. Iltaohjelmassa alternative-bileet: Laboratorio Morion

Myöhempiä iltamenoja kaipaavalle oikea osoite on vanha vallattu rakennus, joka pyörii hyvin pitkälti venetsialaisin vapaaehtoisvoimin pienellä pääsymaksulla (2-3 €). Morionissa esiintyy viikonloppuiltaisin vierailevia paikallisia bändejä ja musiikki vaihtelee rockista reggaehin. Huom! Sisätiloissa ei ole tupakointikieltoa.

venetsia pienella budjetilla

7. Edulliset yöunet boutique-hostellissa: Generator Venice

Giudeccan saarella, yhden vesibussipysäkin päässä San Marcon historiallisesta keskustasta, sijaitseva hostelli on viime vuosina kunnostettu moderniksi ja tyylikkääksi design-majoitukseksi, josta löytyy sekä yksityisiä huoneita että jaettuja dormeja.

Pieni bonus-vinkki: Jos olet alle 26-vuotias ja liikkumisia vesibussilla tulee paljon useamman päivän aikana, kannattaa hankkia Rolling Venice -nuorisokortti. Se on voimassa 72 tuntia ja maksaa pari kymppiä (yksi kertalippu maksaa 7,5 €).

Kirjoittaja: Mari Koskelo


Kirjoittaja asuu Venetsiassa ja raportoi elämästään Marimente-blogissaan.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top