Victoria Valetutti on hyvinvointiohjaaja, joka on matkustellut paljon.

Victoria on asunut pakettiautossa ja päättänyt muuttaa hetken mielijohteesta New Yorkiin

Kerro kaverille!

Tammikuun seikkailijatar on juuri maailmalta vuosien jälkeen palannut Victoria Valetutti. Koti oli vielä hetki sitten Uudessa-Seelannissa, nyt hyvinvointialalla toimiva Victoria yrittää asettua vuosien jälkeen Suomeen montaa kokemusta rikkaampana.

1. Kuka olet?

Olen Victoria Valetutti, ikuisesti unelmoiva reissaaja! Olen äskettäin muuttanut takaisin Suomeen, asuttuani pitkään ulkomailla. Viimeiset kahdeksan vuotta asuin lumoavassa Queenstownissa, Uudessa-Seelannissa. Siellä työskentelin retriittiohjaajana. Olen melkein vuosittain matkustanut takaisin Suomeen ja Eurooppaan, ja nyt päätin asettua tänne edes hetkeksi. Työskentelen hyvinvointialalla, ohjaan joogaa ja olen hieroja. Rakastan, kun voin yhdistää kaiken elämässäni tärkeimmän myös ulkomailla – työt, hauskanpidon ja reissaamisen.

2. Mottosi tai voimalauseesi?

’You don’t always need a plan. Sometimes you just need to breathe, trust, let go, and see what happens.’
Kuulin äskettäin ’to arrive, you need to leave’ , mikä tuntuu sopivalta tällä hetkellä.

3. Kuvaile itseäsi matkailijana. Miten matkustat ja minkälaisiin kohteisiin?

Matkustan kevyesti, ja mielestäni on ihanaa löytää pieniä paikallisia helmiä. Silloin myös tuntuu, että saa oikeasti kokea paikan. Joskus taas elämys luksushotellissa tuntuu tarpeelliselta. Yleensä matkustan paikkohin, missä voin olla ulkona, kiipeilemässä, vaeltamassa tai meren äärellä. Myös kaupungit pienine kahviloineen ja  elämyksineen kiehtovat.

victoria valetutti

4. Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Tapasin parhaan ystäväni Veeran asuessani Sveitsissä. Lähdimme sieltä yhdessä seikkailulle, joka kesti noin viisi vuotta. Nyt asumme molemmat Suomessa ja suunnittelemme seuraavaa yhteistä matkaa.

Lue Victorian ja Veeran tarina täältä.

5. Unohtumattomin seikkailu tai elämys?

Ah, niitä on monta. Hetken päätös muuttaa pieneen surffikylään, New Yorkiin. Mongolian aavikko talvella, kun kamelit kulkivat lumessa. Mieletön ukkosmyrsky rannalla Australiassa. Pakettiautossa asuminen eri maissa.

victoria valetutti

6. Upein tai erikoisin majapaikka, jossa olet yöpynyt?

Ensin tulee mieleen pieni bungalow Balilla; nukkuen meren äärellä, katsoen tähtitaivasta sängystä. Myös yöt teltassa Mongoliassa, yöt kadun varrella Wellingtonissa. Tai metsässä tähtien alla Australiassa, kenguruiden kanssa.

7. Pelkäätkö matkoilla jotain?

Yleensä en. Uskon että kaikki onnistuu tavalla tai toisella, ja vaikka kaikki ei menisi suunnitelmien mukaan, pitää osata mukautua tulevaan. Osaan aika hyvin huomioida, jos joku ei tunnu hyvältä.

8. Paikka jonne aina palaat?

Bali on kun toinen (tai neljäs) kotini. Myös vuoret vetävät minut aina luokseen.

Victoria Valetutti

9. Pakkaan matkalle mukanani aina?

Saronki, villaskukat, kynttilät ja suitsukkeet. Eteeriset öljyt, kirjoja ja suklaata. Unohdan usein laturit ja adapterit ja muut tarvittavat.

10. Minkä neuvon antaisit muille naismatkustajille?
Reissaa yksin, reissaa jonkun kanssa. Sukella täysillä uusiin kokemuksiin ja uskalla seurata sydäntä!

11. Matkailu on opettanut minulle?

Se on opettanut minulle niin paljon. Muutin 18-vuotiaana Sveitsiin ja jäin sille matkalle. Se vei mukanaan maailman ympäri. Parhaat kokemukset ovat tulleet vastaan ilman suunnittelua, avoimella mielellä ja hymy huulilla.
Jokainen kohtaaminen on opettavainen tavalla tai toisella. Olen oppinut itestäni. Olen oppinut, mikälainen ihminen haluan olla, miten haluan kasvaa ja mitä haluan jakaa muille. Elämä on jaktkuvaa oppimista!


Victoria toimii joogaohjaajana useissa paikoissa ja satunnaisesti hierojana Aroha Helsinki -liikkeessä.


Tutustu myös muihin inspiroiviin naisiin!

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Victoria on asunut pakettiautossa ja päättänyt muuttaa hetken mielijohteesta New Yorkiin”

  1. Paluuviite: Inspiroidu näistä reissunaisista! – Seikkailijattaret

Kommentointi on suljettu.