Vastuullinen matkailu Ahvenanmaalla.

Viisi vinkkiä kestävään matkailuun Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan matkailua kestävästi? Nappaa talteen Ahvenanmaalla asuvan yrittäjän, Hennan, vinkit kestävämpään matkailuun Ahvenanmaalla.

Kaupallinen yhteistyö: Åland by Henna

1. Matkusta sesongin ulkopuolella.

Sesongin ulkopuolella matkustaminen takaa tasaisemman tulovirran yrittäjille sekä matkailijalle mahdollisuuden tutustua kohteisiin ilman tungosta ja stressiä.

Ahvenanmaan kuumin sesonki on heinäkuu, joka on ymmärrettävästi monelle kesälomalaiselle ainoa mahdollisuus perheen yhteiselle lomalle. Heinäkuu ei ole kuitenkaan ongelmallinen matkustuskuukausi ainoastaan tungosten ja paikkojen vähyyden vuoksi, vaan se on huonoin kuukausi paikallisen ruuan saatavuudessa. Paras ruokakuukausi Ahvenanmaalla on syksyllä sadonkorjuun aikaan.

Åland by Henna ei järjestä ryhmämatkoja ollenkaan heinäkuussa. Haluamme taata asiakkaillemme rauhallisen ja kiireettömän ympäristön, laadukkaan ruuan ja yhteistyökumppaneillemme tasaisen tulovirran ympäri vuoden.

 

2. Tue maaseudun ja saariston pienyrittäjää

Ahvenanmaan maaseutu ja saaristo ovat täynnä suloisia ja erikoisia kesäkahviloita, kirppiksiä, kotiseutumuseoita sekä käsityöläisten pop uppeja.

Monet helmet eivät löydy turistioppaista. Facebook-sivuilla ”Matkavinkit Ahvenanmaalle” paikalliset ja vierailijat vinkkaavat ei niin itsestäänselvistä matkakohteista.

 

Lukuvinkki: Missä majoittua Ahvenanmaalla ja Turun saaristossa?

 

3. Jätä auto majoituspaikkaan tai kotiin

Suunnittele lomareitti valmiiksi ja hyppää pyörän selkään! Tutustu myös Ahvenanmaalla tarjottaviin luonnonsuojelu- ja ratsastusmatkoihin.

Moni kokee Ahvenanmaalla matkailun hankalaksi ilman omaa autoa. Tähän on onneksi tullut muutos ja tällä verkkosivuilla  löydät julkiset liikenneyhteydet paikkakuntien välillä.

Pyöriä voi vuokrata satamasta Rono Rent -liikkeestä.

Ratsastus Ahvenanmaalla.

 

4. Ole axgaani!

Tue ahvenanmaalaista ruuantuottajaa ja syö Ahvenanmaalla tuotettua ruokaa lomasi ajan. Kysy myös rohkeasti ravintolassa raaka-aineiden alkuperästä.

Åland by Hennan teemamatkoilla vieraillaan usein ruuan alkulähteen luona, eli pientiloilla. Osa tiloista myy myös tuotteitaan kotiinviemisiksi.

 

5. Voisiko sinun matkasi kulkea saariston kautta?

Valitse isojen risteilyalusten sijasta lauttamatkat pienille saarille pääsaaren ulkopuolella.

Ahvenanmaa jaetaan kolmeen osaan: pääsaareen, pohjoiseen saaristoon ja eteläiseen saaristoon. Paikallisten puhuessa saaristosta, tarkoitamme nimenomaan lauttamatkan päässä olevia kuutta saaristokuntaa.

Useimpaan saarikuntaan matkustat helposti päiväretkelle joko pääsaarelta tai Suomen Kustavista tai Korppoosta. Ilman ajoneuvoa tai pyörää matkustaminen lautoilla on ilmaista. Kesällä matkustaessa ajoneuvolla lauttamatkat tulee varata hyvissä ajoin! Lautta-aikatauluihin voi tutustua ja varauksia tehdä täällä.

Vinkit antoi yrittäjä Henna-Mari Koski, jonka yritykseen voi tutustua täällä ja tarinaan voi tutustua täällä.

 

Lähde kanssamme Ahvenanmaalle kesällä 2023! Lue lisää!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top