Virento Hideaway: Karkkilan parhaiten varjeltu salaisuus

Kerro kaverille!

Kokkailua nuotiolla, soutuveneilyä tyynellä järvellä, telttasaunan lempeät löylyt ja pulahdus veteen, makoisat unet kamiinan lämmittämässä boho-tiipiissä. Virento Hideaway tarjoaa sykähdyttävää glamping-majoitusta luonnon helmassa, vain kivenheiton päässä Karkkilasta –  ja vie kertaheitolla sydämen.

Virento Hideawayhin saapuessa nimensä mukaisesti tuntuu, kuin löytäisi vahingossa jonkin piilopaikan. Vaikka Suomessa luontoa riittää pilvin pimein, on tässä levollisessa kolkassa metsän siimeksessä aivan erityinen tunnelma. Van der Beekin perhe pyörittää uniikkia majapaikkaa kotitalonsa läheisyydessä, Karkkilan kupeessa. Vieraat saavat kuitenkin olla täysin omassa rauhassaan, ja alueella on ainoastaan kaksi glamping-telttaa 100 metrin päässä toisistaan.

Virento Hideway glamping Suomessa.

Vierailimme Virennossa vuoden 2021 loppukesästä, jolloin toista telttaa oltiin vasta rakentamassa – saimme siis nauttia yksin koko alueesta, mikä tuntui suorastaan ylelliseltä. Tiipiimäinen Kota-teltta oli viihtyisä mukavine sänkyineen, pumpulinpehmeine peittoineen, kaminoineen ja marokkolaisine lyhtyineen. Majapaikan edustalle oli aseteltu kaunis puutarhapöytä ja tuolit: täydellinen aamukahvipaikka.

Lukuvinkki: Oletko yöpynyt näissä kiinnostavissa majapaikoissa?

Suomen luonnon rauhaa Karkkilassa.

Sivuillaan Virento kuvaa majoitustaan ”kokemukselliseksi”, ja sitä se eittämättä on. Vieras voi tulla nauttimaan metsän rikkumattomasta rauhasta ja upeista maisemista, lähteä melomaan järvelle, saunoa, valmistaa ruokaa avotulella sekä tuudittautua uneen luonnon äänten ympäröimänä – suomalaisia retkeilyklassikoita kaikki. Kokemuksen juju on siinä, ettei majoittujan tarvitse huolehtia lähes mistään, eikä kantaa mukanaan muuta kuin omat vaatteet, hygieniatarvikkeet ja ruuat. Glamping-teltta tuo luksuksen tuntua yöpymiseen. Oma rauha on taattu, sillä retkeilijöitä ei liiku alueella.

Nokipannukahvit Karkkilassa.

Van der Beekit ovat pitäneet huolta siitä, että kaikki pienetkin yksityiskohdat ovat viimeisen päälle mietittyjä ja harmoniassa ympäristön kanssa. Saunassa voi peseytyä laadukkailla luomupesuaineilla, ja kokkaustarvikkeiden seasta löytyy luonnon väreihin sointuvia pyyhkeitä ja emaliastioita. Jopa esteettisen kaunis kompostoiva huussi sulautuu täydellisesti metsämaisemaan. Ainoa pieni miinus kokemuksessa oli, että koko järvenpohja oli täynnä suuria ja liukkaita kiviä, jotka tekivät uimisesta hieman haasteellista. Liukastelusta kuitenkin selvittiin, ja saunan jälkeinen pulahdus oli todella virkistävä.

Lukuvinkki: Tallinnan parhaat hotellit ja hostellit

Telttasauna ja glamping Suomessa.

Otin mukaan retkelle ystäväni, kahden pienen lapsen äidin. Hän huokasi, ettei muista nukkuneensa niin hyvin vuosikausiin. Ystäväni sai ladattuja akkujaan toden teolla. Minä puolestani havahduin tiipiistä anivarhain kuvaamaan järven ylle nousevaa aurinkoa, ja olin totaalisen myyty. 75 minuutin ajomatkan päässä Helsingin hulinasta löytyi seesteinen ja aisteja hivelevä pakopaikka kiireistä kaupunkiarkea elävälle.

Suomen jarvimaisema Karkkilassa, Virento Hideawayn alueella.

Tutustu Virento Hideawayn majoitustarjontaan täältä.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.