matkustus kissojen kanssa

Voiko kissojen kanssa matkustaa?

Voiko kissojen kanssa matkustaa? Tai voivatko kissat jopa pitää matkustamisesta? Jos sattuu jakamaan kauppakassinsa kissojen kanssa ja rakastamaan matkustamista ja retkeilyä, voi olla haastavan valinnan edessä useammin kuin haluaisi. Tai sitten voi unohtaa ennakkoluulot, totuttaa kissansa seikkailemaan ja kulkea kissojen kanssa. Tarina kolmesta kissasta, jotka eivät enää suostu jäämään kotiin.

Minulla oli lauma koiria ja kissa. Koirien kanssa harrastin ja kissa kulki olkapäällä matkassa. Luulin olevani koiraihminen, kunnes löysin itseni jakamasta jääkaapin ja kukkaron miehen ja kissojen kanssa. Tyypillistä, kissat päättivät tämänkin asian, en minä.

En valitettavasti ole kissakuiskaaja, enkä väitä osaavani tai tietäväni enemmän kuin todellinen kissakansa. Haluan kuitenkin auttaa näkemään kissat aktiivisina reissukavereina ja jakaa vinkkejä yhteisiin seikkailuihin.

Kissat kun ovat aivan mainiota matkaseuraa! Aivan valmistelematta ei kannata kissaakaan matkaan kotoa napata, mutta harjoittelulla saat kissasta ihanteellisen matkaseuralaisen – tai sitten et. Jos nimittäin kissasi päättää, että ei.

Kissat|Hanna Ahokoivu

Kissamme rakastavat matkoja

Laumamme rakastaa matkallaolon tunnelmaa. En usko, että mitään elävää on luotu häkkiin tai neljän seinän sisälle. Perille pääsyä tärkeämpää on saada kurkistaa, mitä seuraavan mutkan, kulman ja mäen takana piileekään.

Olen ikuisesti kiitollinen Ruulle, kissalle, joka kärsivällisesti näytti minulle, mitä on elämä kissan kanssa. Ruu oli suomalainen navettakissa, joka hyppäsi olkapäälleni pentuna, sydänystävystyi vanhan Lenni-koirani kanssa ja opetti kolme entistä vetokoiraa laumamme tavoille.

Kissat|Hanna Ahokoivu

Ruu luotti kaikkiin ja kaikkeen, eikä halunnut mistään hinnasta jäädä kotiin. Kadulla Ruu hämmentyi, jos ihmiset kulkivat ohi sitä huomioimatta. Ruu piti tiukan katsekontaktin vastaantulijaan, pysähtyi häntä pystyssä ja asento huutaen: “Hei olen tässä! Sinun tehtäväsi on rapsuttaa minua!”

Ruu rakasti auringonottoa kesämökillämme Saimaalla, pirtelöitä, koirapuistossa juoksemista tuttujen koirien kanssa ja erityistä paikkaansa olkapäilläni. Vanhemmalla iällä Ruu matkasi päivittäisillä kävelyillämme mukana sightseeing-repussaan tai olkapäilläni tarkkaillen.

Sana maailmaa ympäri matkanneesta kissasta kiiri läpi sairaalan lämpimässä Kalifornian yössä. Saimme osanottojen lisäksi paljon kysymyksiä. Voiko kissan kanssa oikeasti matkustaa?

Ruu myös opetti Oivalle ja Vennille, mitä on elämä täynnä seikkailuja, reissuja ja kehräystä. Ruu otti reviirilleen tuodut pennut heti kurnuttaen vastaan. Ison kissan perässä ja rohkaisemana arat pennut uskaltautuivat tutustumaan metsiin ja kaupungin hulinaan.

Rakas kissa, joka matkusti maailmalla

Ruu matkasi olkapäälläni 15 vuoden ja 15 maan läpi. Muutama kuukausi sitten Ruu sai äkillisen sairaskohtauksen ja hänet jouduttiin nukuttamaan pois eläinsairaalan päivystyksessä. Sana maailmaa ympäri matkanneesta kissasta kiiri läpi sairaalan lämpimässä Kalifornian yössä. Saimme osanottojen lisäksi paljon kysymyksiä. Voiko kissan kanssa oikeasti matkustaa?

Kissat|Hanna Ahokoivu

Nyt matka jatkuu miehen ja suomalaisten navettakissasisarusten, Vennin ja Oivan kanssa. Sisarukset tulivat laumaamme 12 viikkoisina viikareina. Aluksi hyvin aroista pennuista on kasvanut seikkailevaa kissa nuorisoa. Uudet ihmiset epäilyttävät edelleen, mutta päivittäiselle valjaskävelylle ulos on päästävä! Ilman valjaita kissani eivät ulkoile koskaan. Haluan pitää turvassa sekä pikkulinnut että kissat.

Venni ja Oiva maailmalla

Venni tuntee arvonsa. Hän on kuningatar – ainakin omasta mielestään. Todellisuudessa Venni on hieman kömpelö ja pullukka, mutta se ei estä häntä olemasta upea. Hän antaa sinun kyllä tietää, jos ei ole jostain samaa mieltä kanssasi. Epämukavaksi kokemissaan tilanteissa Venni kuitenkin hakeutuu syliisi ja kätkee kasvonsa leukasi alle. Silti häneen sopii R. Kiplingin kuvaus: “She is the cat, that walks by herself and all the places are alike to her”.

Kissat|Hanna Ahokoivu

Kissat|Hanna Ahokoivu

Oiva on pieni puumamme; aktiivinen, utelias ja aina halukas touhuamaan kanssasi – oli se touhu sitten mitä tahansa. Oiva rakastaa opetella uusia temppuja ja työskentelee kanssasi mielellään. Samaan aikaan Oiva on kuitenkin aina ollut hyvin ujo, herkästi säikähtävä ja miellyttämisenhaluinen. Hänen kanssaan onkin oltava tarkkana stressin määrässä. Oivan lempileikit ovat esineiden haku, tasapainoilu, kaikki aktivointilelut ja herkkujen metsästys.

Nuoriso on ehtinyt matkata kanssamme vaeltaen, autolla, asuntoautolla, laivalla, junalla, veneellä, metrolla, raitiovaunulla, bussilla ja lentokoneella. Kierrettyjä maitakin on tullut matkaan useita. Joka kerta kun otan repun tai rinkan esille, sen päälle linnoittautuu kaksi kissaa, etten vaan pääse livahtamaan matkaan ilman heitä!


Joko luit myös ensimmäisen Kulkee kissojen kanssa -juttuni?

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top