fbpx
meditaatio
Jonna

Voimauttava rituaali – Helppo ja yksinkertainen meditaatio

Saatamme kohdata arjessamme vaikeita tilanteita tai ihmisiä, jotka saavat pulssimme nousemaan. Kehon ja mielen yhteys on niin suuri, että keräämme epämiellyttävien tilanteiden seurauksena erilaisia jännitystiloja kehoomme. Meditaatio on tehokas keino rauhoittaa mieli, kääntää katse sisäänpäin ja ankkuroitua tähän hetkeen. 

Yksinkertaisin ja tehokkain tapa meditoida on sellainen, jota voi harjoittaa missä ikinä oletkin. Jo muutaman minuutin rauhoittuminen antaa voimaa kohdata haastavat tilanteet valoisammalla ja kevyemmällä asenteella.

Kokeile oheista mantrameditaatiotekniikkaa missä vain, milloin ikinä tunnet olevasi stressaantunut, ahdistunut tai kun tarvitset voimaa jollekin elämän osa-alueelle.

1. Tee harjoitus seisten tai istuen, silmät auki tai kiinni, mikä vain tuntuu itsellesi luontevalta. Huomaat jo muutaman minuutin jälkeen, kuinka suru, pelko tai ahdistus katoavat.

2. Laskeudu hengitykselläsi kehoosi ja tähän hetkeen. Kuljeta hengitystäsi koko kehosi läpi samalla pehmentäen ja rentouttaen jokaisen kohdan kehossasi. Tuntuuko jokin kohta kehossasi erityisen painavalta tai jäykältä? Matkusta tietoisuudellasi ja hengitykselläsi luomaan tilaa ja rentoutta kyseiseen kohtaan. Siirrä huomio mieleesi ja ajatuksiisi. Tarkkaile hetki ajatuksiasi ja anna niiden olla. Palaa takaisin hengitykseesi.

3. Sano hiljaa itsellesi ”Hengitän sisään, rauhoitan mieleni. Hengitän ulos, hymyilen.” Toista tätä mantraa niin kauan, kunnes huomaat eron olossasi. Hetken kuluttua suupielesi nousevat ylöspäin ja hengityksesi syvenee ja rauhoittuu. Sisäinen hymysi rentouttaa kehosi ja rauhoittaa mielesi. Kun tulet tietoiseksi mantran sanoista, vapautat huolen tulevaisuudesta, päästät irti menneisyydestä ja juurrut tähän hetkeen. Sillä vain tällä hetkellä on merkitystä. Voit myös keksiä oman voimaannuttavan mantrasi itse.

4. Siinäpä se! Kokeile ja huomaat taas hymyileväsi!

Aurinkoa, metsää ja merta rakastava joogaava seikkailijatar, joka aloittaa aamunsa raakakakuilla aina kun mahdollista. Tämän boheemin haaveilijan löydät tepsuttelemassa paljaat varpaat hiekassa jossakin päin maailmaa, nauttimasta elämän pienistä iloista sekä kirjoittamassa hyvästä elämästä, rohkeudesta ja onnellisuudesta.

Jonna on kirjoittava valokuvaaja, joogaohjaaja, raakaruokakokki sekä hedonisti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Etelä-Sudan
Edellinen seikkailu

Etelä-Sudanin voimakkaiden naisten äänitorvi

Seuraava seikkailu

SM-kalliokiipeilijä Anna Laitinen tähtää korkealle

Latest from Kauneus ja hyvinvointi