meditaatioharjoitus

Helppo meditaatioharjoitus – Yksinkertainen mutta voimauttava rituaali

Saatamme kohdata arjessamme vaikeita tilanteita tai ihmisiä, jotka saavat pulssimme nousemaan. Kehon ja mielen yhteys on niin suuri, että keräämme epämiellyttävien tilanteiden seurauksena erilaisia jännitystiloja kehoomme. Meditaatio on tehokas keino rauhoittaa mieli, kääntää katse sisäänpäin ja ankkuroitua tähän hetkeen. 

Yksinkertaisin ja tehokkain tapa meditoida on sellainen, jota voi harjoittaa missä ikinä oletkin. Jo muutaman minuutin rauhoittuminen antaa voimaa kohdata haastavat tilanteet valoisammalla ja kevyemmällä asenteella.

Yksinkertainen meditaatioharjoitus

Kokeile oheista mantrameditaatiotekniikkaa missä vain, milloin ikinä tunnet olevasi stressaantunut, ahdistunut tai kun tarvitset voimaa jollekin elämän osa-alueelle.

1. Tee meditaatioharjoitus seisten tai istuen, silmät auki tai kiinni, mikä vain tuntuu itsellesi luontevalta. Huomaat jo muutaman minuutin jälkeen, kuinka suru, pelko tai ahdistus katoavat.

2. Laskeudu hengitykselläsi kehoosi ja tähän hetkeen. Kuljeta hengitystäsi koko kehosi läpi samalla pehmentäen ja rentouttaen jokaisen kohdan kehossasi. Tuntuuko jokin kohta kehossasi erityisen painavalta tai jäykältä? Matkusta tietoisuudellasi ja hengitykselläsi luomaan tilaa ja rentoutta kyseiseen kohtaan. Siirrä huomio mieleesi ja ajatuksiisi. Tarkkaile hetki ajatuksiasi ja anna niiden olla. Palaa takaisin hengitykseesi.

3. Sano hiljaa itsellesi ”Hengitän sisään, rauhoitan mieleni. Hengitän ulos, hymyilen.” Toista tätä mantraa niin kauan, kunnes huomaat eron olossasi. Hetken kuluttua suupielesi nousevat ylöspäin ja hengityksesi syvenee ja rauhoittuu. Sisäinen hymysi rentouttaa kehosi ja rauhoittaa mielesi. Kun tulet tietoiseksi mantran sanoista, vapautat huolen tulevaisuudesta, päästät irti menneisyydestä ja juurrut tähän hetkeen. Sillä vain tällä hetkellä on merkitystä. Voit myös keksiä oman voimaannuttavan mantrasi itse.

4. Siinäpä se! Kokeile ja huomaat taas hymyileväsi!

Lukuvinkki: Jooga- ja meditaatioretriitti Kambodzassa – Iloa ja inspiraatiota elämään

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Helppo meditaatioharjoitus – Yksinkertainen mutta voimauttava rituaali”

  1. Paluuviite: Detoxilla hyvää oloa - kehon ja mielen kevätsiivous | Seikkailijattaret

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top