wilhel bergman

Seikkailijan matka maailman ympäri – pyörällä ja purjeveneellä

Wilhelm Bergman, 27, jätti opiskelu- ja työelämän Helsinkiin ja lähti pyörällään maailmalle. Kiipeilyä rakastava mies pestautui purjeveneeseen, jolla pääsi Atlantin ylitse. Pian matka jatkuu Oregonista kohti Yosemitea ja Patagoniaa.

Kuka ja mistä olet?

Olen Wilhelm Bergman, tuttavallisemmin Wille. 27-vuotias kiipeilijä ja entinen lääkisopiskelija Helsingistä, joka päätti lähteä kiertämään maailmaa polkupyörällä.

Missä olet ja mihin olet menossa?

Olen nyt ollut vuoden matkalla. Olen tällä hetkellä Oregonin Smith Rockissa, Yhdysvalloissa. Seuraava isompi pysähdys on Yosemite Kaliforniassa. Tavoite olisi saavuttaa Patagonia parin vuoden päästä. Sieltä olisi tarkoitus purjehtia Tyynenmeren ylitse ja sitten jatkaa polkemista maapallon ympäri.

Kuukauden seikkailija

Mikä sinua liikuttaa?

Minulla on maailmassa niin paljon näkemättä, tekemättä, maistamatta, kuulematta ja kokeilematta, etten mitenkään voi pysyä samassa paikassa pidemmän aikaa. Muistot stressaavasta ja turhauttavasta opiskelu- ja työelämästä saavat minut nauttimaan täysillä asioista, joita silloin unelmoin kokevani.

Minulle on myös sattunut muutama todellinen lähellä kuolemaa -tilanne ihan normaalielämässäkin, ja läheisiä on kuollut nuorena. Nämä ovat muistuttaneet minua siitä, kuinka helposti elämän lanka voi katketa. Tämän hetken elämäntilanteessani en ole sitoutunut mihinkään. Tiedän myös, ettei asiat ehkä aina tule olemaan niin, joten yritän elää tässä hetkessä!

Kuukauden seikkailija

Nautin…

Tunteesta, ettei kukaan tiedä, missä olen.

Rakastan…

Uusien asioiden oppimista.

Kuukauden seikkailija wilhelm bergman

Parasta maailmassa on?

Vapaus.

Tapani matkustaa?

Polkupyörä. ”Entisessä” elämässäni kuljin melkein kaikki matkat Helsingissä polkupyörällä, joten se tuntui luontevalta kulkuvälineeltä. Kun pyöräily ei ole mahdollista, seuraava vaihtoehto on purjehdus. Purjehdin tällä reissulla muun muassa Atlantin yli Kanariansaarilta Karibiaan.

Seikkailu, jota en unohda?

Haiti oli aika villi paikka. Olin siellä vapaaehtoistöissä istuttamassa puita ja vapaa-aikana kävin tekemässä muutaman päivän patikointireissuja vuoristojen pikkukyliin. Joissakin paikoissa asukkaat eivät ikinä olleet nähnyt valkoista ihmistä. Kirkkaimpana jäi mieleen entuudestaan tuntemattoman miehen hökkelissä vietetty yö tarantellojen ja skorpionien seurassa.

Kuukauden seikkailija

En koskaan matkusta ilman…

Kiipeilykenkiä.

Kun en matkusta…

Kiipeilen.

Kuukauden seikkailija

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top