amsterdam

Yhdeksän pienen kadun alue on Amsterdamin helmi

Amsterdamin kiinnostavimpiin alueisiin etenkin shoppailun saralla kuuluu yhdeksän kadun alue, 9 straatjes. Annetaan kanaalien kaupungissa asuvan Kaisan kertoa parhaat tärppinsä sinne.

Yksi Amsterdamin kauneimpia alueita on nimeltään Yhdeksän pientä katua (9 straatjes), joka on yhdeksän kuvankauniin kadun alue lähellä Dam-aukiota. Prinsengracht- ja Singel -kanaalien väliin sijoittuva alue rajautuu pohjoisessa Raadhuisstraatiin (Anne Frankin talon läheisyydessä) ja etelässä Leidsegracht kanaaliin.

Amsterdam03

Tällä kertaa piipahdimme ystäväni kanssa alueella sisustusmielessä. Näille kanaalien reunustamille pienille kaduille mahtuu tekemistä ja näkemistä, ja myös monta ihanaa sisustajalle mieluisaa putiikkia.

Missä shoppailla Amsterdamin yhdeksän kadun alueella?

Bolia

Häkellyin Bolian ovella. Henkilökunta tervehti ystävällisesti ja kysyi olisimmeko halunneet kahvia tai muuta juotavaa. Kahvit jäivät juomatta, mutta Bolian lämminhenkinen maailma sykähdytti silti. Skandinavialainen sisustusliike ihastuttaa ja tarjoaa kauniin pysähdyspaikan muuten hektisessä kaupungissa. Jopa liikkeen wc on kaupungin tyylikkäin!

Raadhuisstraat 55, avoinna arkisin 10-20, la-su 10-18

Amsterdam04

Vierekkäiset Reestraat ja Hartenstraat puolestaan kattavat joukon kauniita sisustusliikkeitä, sekä mukavia kahviloita joissa huilata ja seurata maailman menoa shoppailun ohessa.

DR Wonen

Pieni ja suloinen putiikki DR Wonen on täynnä erikoisia pienesineitä, ja lämminhenkisiä, moderneja huonekaluja Liike jatkuu alakertaan, jossa voi haaveilla siitä, miltä Amsterdamin keskustassa sijaitseva koti voisi näyttää.

Hartenstraat 27, avoinna arkisin 11-17:30, la 12-17:30, ma suljettu

MEK

Tämä hauska liike pitää sisällään mitä erikoisempia posliiniesineitä sekä astioita. Pienessä liikkeessä riittää ihasteltavaa ja jos halajaa persoonallisempaa astiastoa pöytäänsä, kannattaa käydä kurkkaamassa liikkeen valikoimat.

Hartenstraat 11, avoinna ma 13-18, ti-pe 11-18, la 11-17:30, su 13-17

Otolliset taukopaikat Amsterdamin shoppailun välissä

Kun kahvihammasta kolottaa tai nälkä iskee, alueella riittää valinnanvaraa.

Pluk

Kahvila ja pieni sisustusputiikki, mistä voit löytää niin tuoreen lounaan kuin pienen kauniin tuliaisenkin.

Reestraat 19, avoinna päivittäin 8.30-18

Amsterdam05

Ree7

Pieni kahvila, jonka tummat leivät ja päivän keitot ovat tuoreita ja maukkaita! Kahvila tarjoaa myös maukkaan aamiaisen joka on saatavilla puoleen päivään asti.

Reestraat 7, avoinna päivittäin 9-18

Zwaantje

Jo yli 40 vuotta vanha hollantilainen ravintola tarjoilee maukkaita ja varsin perinteisiä hollantilaisia ruokia. Suositun ravintolan rento tunnelma ei ole paljon muuttunut viimeisten vuosien aikana, ja silti se toimii oikein mainiosti modernin maailman rinnalla.

Berenstraat 12, avoinna päivittäin 16:30-23:00

 

Päiväretken arvoinen Loods 5 Amsterdamin ulkopuolella

Jos on aikaa yhteen kohteeseen Amsterdamin ulkopuolella, sisustuksesta innostuneiden kannattaa lähteä päiväreissulle Zaandamissa sijaitsevaan Loods 5 mega liikkeeseen. Ota hyvät kengät jalkaan äläkä suunnittele päivälle muita aktiviteetteja, sillä kaksikerroksisen hallin kierrettyäsi jalka alkaa painaa nuoremmallakin. Onneksi yläkerran kahvilassa voi hengähtää ja tankata tuoreita mehuja ja maukkaita sämpylöitä.

Pieter Ghijsenlaan 14B, Zaandam. Avoinna päivittäin 10-17:30

Amsterdam_Loods5Booking.com

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top