Singaporen skyline.

5 x Singaporen mielenkiintoisimmat nähtävyydet

Singapore on yksi Kaakkois-Aasian mielenkiintoisimmista sekä värikkäimmistä matkakohteista. Pienen kaupunkivaltion sokkeloisilla kaduilla erilaiset kulttuurit kohtaavat ja sulautuvat sopuisasti yhteen, tehden Singaporesta yhden monikulttuurisimmista valtioista koko Kaakkois-Aasiassa.

Singapore on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä ja mikä parasta, suurin osa niistä on ilmaisia. Etsit sitten matkaltasi luksusta, luontoa, kulttuuria, klubeja, hyvää ruokaa tai vaikka huvipuistoja, löydät ne kaikki Singaporesta.
Singaporen nähtävyyksiin saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin, mutta kaupungista saa myös paljon irti lyhyemmälläkin vierailulla.

Muutama vinkki onnistuneeseen vierailuun Singaporessa

Singapore vinkit

1. Botanic Gardens – Vihreä keidas keskellä Singaporea

Singaporen Botanic Gardens on oiva paikka keskipäivän paahtavan auringon pakoiluun. Kymmenet erilaiset puutarhat sekä puistot tarjoavat ihmeteltävää useammaksi tunniksi tai vaikka koko päiväksi. Yli 150-vuotias Botanic Gardens käsittää noin 82 hehtaaria puistoalueita ja on ainutlaatuinen paikka kaupungin sydämessä.

Sisäänpääsy: Ilmainen. Orchid Gardeniin on sisäänpääsymaksu 5 S$ (3,40€).
Hyvä tietää: Lauantaisin järjestetään opastettuja kierroksia vapaaehtoisten toimesta.
MRT-pysäkki: Botanic Gardens

Singapore

singapore_botanic (2)

2. The Rafflesin Long Bar ja kuuluisa Singapore Gin Sling

Singaporen kansallisjuomaksikin tituulerattu Singapore Gin Sling on ehdottomasti yksi Singaporen historiallisista nähtävyyksistä. Siirtomaa-ajan henkeä huokuva The Raffles hotellin Long Bar tempaisee janoisen matkailijan entisaikojen tunnelmaan välittömästi.

Singapore Gin Sling syntyi The Raffles hotellin Long Barissa, jossa nuori baarimikko Ngiam Tong Boon kehitti sen vuonna 1915. Nyt jo yli satavuotisella cocktaililla on mielenkiintoinen tarina, sillä se naamioitiin alkoholittoman juoman näköiseksi hedelmäpaukuksi vain naisia varten! Tuohon aikaan naisten oli etikettisääntöjen vastaista nauttia alkoholia julkisilla paikoilla ja on siis sanomattakin selvää, että juomasta tuli välittömästi täysi hitti.

Sisäänpääsy: Ilmainen. Juomat maksavat noin 20 S$ molemmin puolin. (13€)
Hyvä tietää: Singapore Gin Slingiin käytetään 8 eri ainesosaa ja kuuluisa juoma on saatavilla The Rafflesissa myös alkoholittomana.
MRT-pysäkki: City Hall, Esplanade

raffles (2)

raffles (1)

3. Gardens by the Bay – Singaporen futuristinen puutarha

Maailmankuulu Gardens By the Bay houkuttelee päivittäin jopa tuhansia vierailijoita, eikä ihme. Yli 1,5 miljoonan kasvin futuristinen puutarha tarjoaa kierreltävää sekä ihmeteltävää useammaksi päiväksi. Iltaisin puisto valaistaan tuhansin erilaisin valoin ja auringon laskiessa puistossa voi kokea ainutlaatuisen valo- ja musiikkiesityksen.

Sisäänpääsy: Ilmainen. Flower Domet sekä ylätasanteet ovat maksullisia.
Hyvä tietää: Joka ilta Supertree aukiolla kello 19:45 & 20:45 on valo- ja musiikkishow.
MRT-pysäkki: Bayfront

Singapore Gardens By the Bay.

marinabay29 (1 of 1)
gardenbythebay

4. Foodcourts – Herkuttelijan Singapore

Saisiko olla sammakonkoipisoppaa, paistettuja nuudeleita tai Pekingin ankkaa? Foodcourt tarkoittaa vapaasti suomennettuna erillistä tilaa, jossa useampi ravintola myy samalle alueelle ruokaa. Foodcourteissa kukin seurueesta voi valita itselleen mieluisimman ruokakojun ja kokoontua nauttimaan ateriansa saman pöydän ääreen. Foodcourteissa syöminen on halpa, sekä oiva tapa tutustua Singaporen rikkaaseen ruokakulttuuriin. Singaporen lukuisista foodcourteista suosituimpiin kuuluvat SideWalk, Riverside sekä Chinatownin Foodcourtit.

Hyvä tietää: Foodcourteissa juomat myydään aina erilliseltä tiskiltä.

foodcourt (2)
foodcourt (1)

5. Värikäs Chinatown

Chinatown on yksi Singaporen värikkäimmistä sekä eloisimmista alueista. Sen pienet sekä ruuhkaiset kadut tarjoavat matkailijalle niin perinteisiä kiinalaisia lahjatavaroita kuin myös pientä purtavaa. Chinatown on myös tunnettu budjettiystävällisistä majoituksista sekä kapselihostelleista.

Hyvä tietää: Syö Chinatownin Foodcourtissa.
MRT-pysäkki: Chinatown

singapore_chinatown (1)
Singapore

VARAA REISSU SINGAPOREEN

Kerro kaverille!

Scroll to Top