Levi tekemistä | Iltanuotio.

Mitä tehdä Levillä? 5 epätyypillistä aktiviteettia Leville

Kerro kaverille!

Levi on paljon muutakin kuin laskettelukeskus ja after ski -bilettäjän hauskanpitopaikka. Mitä muuta Levillä voi tehdä kuin hoitaa homma perinteisen kaavan mukaan? Tässä hiukan epätyypillisempää tekemistä ja aktiviteetteja.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Levi, tuo monista unohtumattomista tarinoistaan tunnettu Suomen Pattaya ja Lapin ruotsinlaiva. Paikka, missä hauskanpito on ennemminkin velvollisuus kuin mahdollisuus, ja missä baariin on täysin normaalia mennä toppahousut jalassa. Kaava on tuttu monelle sellaisellekin, joka ei ole koskaan Levillä käynytkään: laskettelua upeissa tunturimaisemissa auringossa kimaltavan puuterilumen keskellä, pöydillä minttukaakao käsissä Antti Tuiskun tahtiin tanssittuja after ski -hetkiä. Ruuhkaisia baaritiskejä, karaoke-esityksiä ja tahmeita tanssilattioita.

Ulkomaalaisten turistien top-listalta löytyy puolestaan perinteisiä Lappi-aktiviteetteja aina huskysafareista moottorikelkkaretkiin ja poroajeluihin. Tiukkaan juurtuneen bilemekan leiman ei kuitenkaan pidä antaa hämätä – Leviltä löytyy paljon muutakin tekemistä ja aktiviteetteja alkoholinhuuruisten mökkibileiden, krapulapizzan sekä monesti hintaviempien talviaktiviteettien ohella.

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Minne mennä koiravaljakkoajelulle?

Mitä tehdä Levillä – Epätyypillistä tekemistä ja uniikkeja aktiviteetteja

 

1. Hot joogaa Levillä

Mikäli laskettelu, hiihto tai muut perinteiset talviset aktiviteetit eivät nappaa ja kuntosalikin tuntuu tylsältä vaihtoehdolta, löytyy Leviltä erinomaiset mahdollisuudet joogan harrastamiseen. Maailman pohjoisimman hot jooga -studion titteliä ylpeänä kantavan Kuru Yogan tuntikalenterista löytyy niin hot joogaa, after ski yin -joogaa kuin erilaisia kehonhuoltotuntejakin. Niin, ja sattuu paikka olemaan myös Suomen ensimmäinen ja ainoa, jossa on mahdollista haastaa itsensä ja tasapainonsa laudan päällä hot surf -joogan merkeissä!

2. Shamaanin vieraskammissa

Mitä tehdä Levillä | Lapin shamaani.

Jokainen meistä on joskus kuullut tarinoita shamaaneista, mutta kuinka moni on päässyt tapaamaan sellaisen kasvotusten? Noin 30 kilometrin päässä Leviltä Sodankylän suuntaan sijaitsee pieni, tv:stä tutun Rölli-peikon tölliä muistuttava maja, jossa asuu toinen Lapin kahdesta shamaanista.

Nulituisen maakammikylässä on mahdollista kuulla mielenkiintoisia tarinoita shamaani Veikko Siitosen elämästä, saunoa vanhassa kunnon savusaunassa sekä jäädä päivän päätteeksi vaikkapa yöksi porontaljojen täyttämään, kotoisaan vieraskammiin! Alkukesästä Nulituisessa järjestetään myös viikonlopun mittainen rummuntekokurssi. Kuka meistä ei haluaisi oppia tekemään oikeaoppisesti shamaanirumpua?

Lukuvinkki Seikkailijattarissa: Missä majoittua Suomessa?

3. Sushia poronpaistilla ja jäkälällä Levillä

Jos mielesi tekee aitoa pohjoisen ruokaa, tarjoavat esimerkiksi maan alle rakennettu saamelaisravintola Saamen Kammi sekä Lappiravintola Jängällä kylän suussasulavimmat lappilaisherkut. Mikäli kiintiö perinteisen poronkäristyksen ja loimulohen osalta on päässyt jo täyttymään, Leviltä löytyy portti, joka tarjoaa mahdollisuuden hypätä tunturimaisemien keskeltä makumatkalle Aasian kaukomaille.

Keskellä kylää sijaitsevan Sushi Bar Asian monipuolinen, aasialaisilla ja suomalaisilla makuyhdistelmillä onnistuneesti leikittelevä ruokalista saa veden kihahtamaan kenen tahansa kielelle. Kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi poronpaistia, jäkälää sekä puolukkamajoneesia sisältävä sushi tai veikeä Peking style reindeer, joka sisältää niin poron paahtopaistia, kasviksia, rieskaa, savusmetanaa kuin riisiäkin!

4. Nokipannukahvia laavussa

Iltanuotio laavussa Levillä.

Miltä kuulostaisi yhdistelmä silmien edessä avautuvaa maisemaa kohti revontulien värittämää pohjoista taivasta, ympärillä kiemurtelevaa savun pehmeää tuoksua, vieressä iloisesti räiskyvää avotulta sekä mukillista makuhermoja hellivää nokipannukahvia? Talvikauden uutuutena Eturinteen viereen on avattu uusi Café Panorama Laavu, jonne pääsee helposti kylältä Express-hissin kyytiin hyppäämällä sekä Levi Summitin kulmalta alkavaa lyhyttä maisemapolkua seuraamalla. Upeiden maisemien ja kuuman juotavan lisäksi Laavulta löytyy myös muun muassa A-oikeudet, makkaraa sekä muurinpohjalettuja – tässäpä suosikkikohde niin lapsille kuin aikuisillekin!

5. Poronkarvakorvakorut vai kuksa?

Kuksa, poronsarvesta tehty avaimenperä vai kenties pehmoinen husky-pehmolelu – siinäpä pulma! Lappi-aiheisia matkamuistoja löytyy jokaiseen makuun eikä valinnanvarasta ole todellakaan puutetta. Korujen ystävän vastaus mieltä polttavaan kysymykseen on Anique – paikallisen Annika Anttilan luoma korumerkki, jonka mallistoista löytyy kauniita, pohjoisen taikaa henkiviä käsintehtyjä koruja. Poronkarvoista tehdyt korvakorut ovat takuuvarmat katseenkääntäjät! Anique-koruja löytyy verkkokaupan lisäksi myynnistä myös muun muassa Levi Spa Hotelin yhteydessä sijaitsevasta Cristal Day Spasta sekä Santa’s Shopista.

No, joko lennot Kittilään on varattu? Mitä muuta tekemistä suosittelet Leville?

Psst! Majoitusta Levillä? Etsi hotellimajoitus *täältä. Vai etsitkö mökkiä? Suuntaa siis *tänne.

 

Teksti ja shamaani-kuva: Laura Leppäjärvi
Laavukuvat: ©GoLevi.fi

Tutustu Seikkailijattarien matkoihin tästä!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.